Japoniškas Santoku peilis FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
Code: DB428117Related products
Product detailed description
POPIS
"De Buyer" kolekcijos "Fibre Karbon 2" japoniškas peilis turi aukštus ir ilgus ašmenis ir yra itin aštrus. " Santoku" peilis yra universalus - puikiai tinka pjaustyti, kapoti, smulkinti. Jis tinka daržovėms, mėsai, žuviai ir prieskoninėms žolelėms. Azijos virtuvėje jis dažniausiai naudojamas daržovėms supjaustyti plonais makaronais ir mėsai supjaustyti mažais gabalėliais, kad būtų galima greitai paruošti WOK keptuvėje.
Geležtė pagaminta iš aukštos kokybės vokiško nerūdijančio plieno X50CrMoV15 (specialus peilių plienas), kurio kietumas 56 HRC (pagal Rokvelo kietumo skalę). FK2 serijos peiliai turi unikalią peilio balansavimo sistemą, atitinkančią individualius virėjo poreikius. Tiesiog atsukite nerūdijančio plieno kojelę ant rankenos ir išimkite reikiamą kiekį nerūdijančio plieno įdėklų.
Peilio rankena pagaminta rankomis, sluoksniuojant anglies pluoštą. Dėl to jis yra labai patvarus, tvirtas ir patogus laikyti, kad pjaustant nepatiktų nuovargis. Apsauga apsaugo pirštus. Rekomenduojame tik švelniai plauti rankomis ir reguliariai prižiūrėti galąstuvu bei peilių galąstuvu. Peilių stovas puikiai tinka saugiai laikyti peilius.
SPECIFIKACIJOS
Peilio ilgis: 32 cm
Geležtės ilgis: 17 cm
Medžiaga: specialus peilis nocel, anglies pluoštas (rankena)
Spalva: sidabrinė, juoda (rankena)
PRIVALUMAI IR TRŪKUMAI
"Santoku" peilis yra universalus. Geležtė itin aštri. Peilio geležtė pagaminta iš aukščiausios kokybės vokiško nerūdijančio plieno. Unikali peilio balansavimo sistema, atitinkanti virėjo poreikius. Apsauga apsaugo pirštus. Sklandus apsaugo ir rankenos perėjimas. Ergonomiška rankena užtikrina saugų, patogų ir malonų laikymą, kad darbas nepavargtų. Peilis taip pat tinka profesionaliam naudojimui. |
PRAKTINIAI PATARIMAI
Galimaplauti indaplovėje: NE
Peilį visada plaukite tik šaltame vandenyje, kad jis ilgiau išliktų aštrus.
KUO SKIRIASI ŠLIFAVIMO AKMUO, PEILIŲ GALĄSTUVAS IR ŠLIFAVIMO AKMUO
Naudokite peilių galąstuvą reguliariai atlikdami techninę priežiūrą - prieš kiekvieną peilio naudojimą. Tačiau peilių galąstuvą arba galąstuvą naudokite tik retkarčiais, kai norite atkurti pirminį peilio aštrumą, t. y. tada, kai peilis yra tikrai nuobodus.
PEILIO PLOKŠTELĖ
Peilių galąstuvas naudojamas peiliams reguliariai prižiūrėti. Naudodami peilių galąstuvą greitai ir lengvai atkursite pirminį peilių aštrumą. Naudokite galąstuvą ašmenims prižiūrėti. Nėra lengva išgauti aštrią briauną ant jau nutirpusio peilio - tokiu atveju rinkitės peilių galąstuvą arba galąstuvą. Galąstuvas turi rankenėlę, o jo šlifavimo dalis gali būti smulkesnio arba stambesnio paviršiaus. Galąstuvas nepraktiškas per dideliems peiliams prižiūrėti.
Šlifavimo dalis gali būti pagaminta iš įvairių medžiagų - deimanto, keramikos, specialaus pjovimo plieno ir t. t. Galandimo dalies ilgį reikia pasirinkti pagal galandamų peilių ašmenų ilgį. Turime galąstuvų su galandimo dalimis nuo 20 cm iki 31,5 cm - specialus mėsininko galąstuvas dideliems peiliams galąsti.
Peilio galandimas akmeniu
Vienoje rankoje laikykite galąstuvą vertikaliai, o kitoje - peilį (pasvirusį apie 20° kampu į galąstuvo paviršių). Geriausia turėti atramą (pvz., stalą ir rankšluostį, kad galąstuvas neslystų), kad kampas būtų vienodas visoje geležtėje ir galandimas būtų tikslus. Norint išvengti nepageidaujamų dantukų ant ašmenų, reikia praktikuotis dirbti su galąstuvu. Patraukite peilį nuo kulno iki galo prieš ašmenis ir pakartokite tą patį iš kitos ašmenų pusės (20 kartų iš kiekvienos pusės). Stenkitės išlaikyti tą patį kampą tarp peilio ir galąstuvo ir nespauskite per stipriai.
PEILIŲ GALĄSTUVAS
Peilių galąstuvu atkuriamas pirminis peilio aštrumas. Priešingai nei peilių galąstuvas, juo galima galąsti net ir nuobodžius peilius. Peilių galąstuve yra iš įvairių medžiagų pagamintų šlifavimo diskų, kuriais ištempiate peilį. Todėl peilius galąsti peilių galąstuvu labai paprasta ir greita. Tiesiog kelis kartus perbraukite peilio geležtę per visą peilio ilgį šlifavimo ratukais ir vėl turėsite tobulai aštrų peilį. Galąstuvą reikia naudoti tik kartą per mėnesį arba jei peilis jau nuobodus. Reguliariai priežiūrai prieš pjaustymą pakanka peilio galąstuvo.
BROWN STONE
Peilių galandinimo akmens paviršius yra tam tikro šiurkštumo. Taip pat yra dvigubo grūdėtumo šlifavimo akmuo, kurio viena pusė yra stambi, o kita - smulki. Galandimo akmuo naudojamas peiliams atkurti pirminį aštrumą - kaip peilių galąstuvas. Prieš naudojimą šlifavimo akmenį reikia sudrėkinti, o peilių ašmenis padėti tinkamu kampu (maždaug 12-15°).
Peilių galandinimas abrazyviniu akmeniu
Uždėkite peilio ašmenis ant vieno akmens galo ir tolygiai truputį patraukite peilį į dešinę link ašmenų. Pasukite peilį ir traukite tuo pačiu būdu, bet priešinga kryptimi. Visada braukite per visą ašmenų ilgį. Tačiau būkite atsargūs, kad ašmenys neužsigautų ant šlifavimo akmens briaunos. Traukite peilį taip, tarsi bandytumėte nupjauti ploną gabalėlį nuo galąstuvo. Per daug nespauskite peilio. Iš pradžių šlifuokite stambesniu paviršiumi, paskui smulkesniu, kad ašmenys būtų lygūs ir pašalintumėte šerpetas.
ŠLIFAVIMO AKMENS GRŪDĖTUMAS
Šlifavimo akmens grūdėtumą pasirinkite pagal peilio paskirtį. Ašmenys šlifuojami ant šlifavimo akmens šiurkštesne briauna, kuri idealiai tinka minkštiems ir pluoštiniams ingredientams, pavyzdžiui, daržovėms ar mėsai, pjaustyti. Naudojant smulkesnius šlifavimo akmenis ( mažesnio šiurkštumo) gaunamas lygus kraštas, kuris tinka pjauti spaudžiant, o ne traukiant, pvz., pjaustant ar lupant odą. Galandimo briauna priklauso nuo šlifavimo akmens rupumo (grūdėtumo) ir kampo, kuriuo galandate peilį.
Šlifavimo akmens grūdėtumas (šiurkštumas) nurodomas skaičiumi, kuris atitinka sieto akučių skaičių colyje (25,4 mm), pro kurį abrazyvas vis dar patenka sijojant. Taigi, kuo didesnis skaičius, tuo tankesnis sietas ir tuo smulkesnis abrazyvas. Tarptautiniuose FEPA (Europos šlifavimo priemonių gamintojų federacija) standartuose nurodytas grūdėtumas, žr. lentelę:
Smėlio dydis pagal FEPA |
Žodinis pavadinimas |
7, 8, 10, 12 |
grubus |
14, 16, 20, 22, 24, 30 |
grubus |
36, 40, 46, 54, 60 |
vidutinio dydžio |
70, 80, 90, 100, 120 |
smulkmenos |
150, 180, 220, 240 |
labai subtilus |
280, 320, 400, 500, 600 |
ypač subtilus |
800, 1000, 1200 |
itin smulkus |
Šaltinis: http: //www.vsharp.cz/o-brouseni/
VASAROS SUKTINUKŲ RECEPTAS
Sudedamosios dalys
2 pakeliai ryžių popieriaus (ne mažiau kaip 20 vnt.), 1 pakelis stiklinių ryžių makaronų, 1 aisbergo salotos, 1 ryšulėlis svogūnų, 400 g vištienos krūtinėlės, 2 morkos, 1 kaliaropė, 1 pakelis sojų daigų, salotinis agurkas, gabalėlis imbiero, aitriosios paprikos, žuvies padažas, laimas, saldusis aitriųjų paprikų padažas, kalendra, mėtos, druska
Procedūra
1. Išvirkite mėsą su imbieru ir pagardinkite žuvies padažu, tada nusausinkite ir atvėsinkite.
2. Makaronus virkite apie 2-3 minutes.
3. Išvirusius makaronus nusausinkite ir palikite mirkti šaltame vandenyje.
4. Supjaustykite daržoves smulkiais makaronais ir lengvai pasūdykite, kad išsiskirtų šiek tiek vandens.
5. Mėsą supjaustykite smulkiais gabalėliais, nusausinkite makaronus ir sumaišykite su mėsa, pagardinkite žuvies padažu, kalendra, laimo sultimis ir aitriosiomis paprikomis. Taip pat galite įpilti sojų padažo.
6. Ryžių popierių kelioms sekundėms pamirkykite drungname vandenyje ir padėkite ant lėkštės.
7. Ant dugno sudėkite prieskoniais pagardintus makaronus ir daržoves, užlenkite kraštus ir susukite.
8. Leiskite suktinukams šiek tiek apdžiūti ir patiekite su saldžiu aitriųjų paprikų padažu, į kurį įpjaustykite keletą mėtų lapelių.
Galimaplauti indaplovėje: taip
Additional parameters
Category: | Japoniški peiliai |
---|---|
Weight: | 0.26 kg |
Dydis: | 17 cm |
Vnt. skaičius rinkinyje: | 1 ks |
Produkto tipas: | Japoniškas Santoku peilis |
Medžiaga: | Plienas |
Ašmenų ilgis: | 17 cm |
Spalva: | Sidarbrinė |
Kolekcija: | De Buyer Fiber Carbon |
Margin: | D |
K překladu: | CZ AUTO |
Gamintojas: | de Buyer |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!