odpocet
6 už x dienų
4 valandų
3 minutės
57 už sekundžių

Japoniški peiliai

Rodyti filtrus
Rodyti filtrus
Rūšiuoti pagal
78 iš viso prekių
1 ks Išvalyti filtrus
Japoniškas Santoku peilis 5000MCD 67 18 cm, klevas, Miyabi MB34404181
Japoniškas Nakiri peilis 5000MCD 17 cm, Miyabi
502 €
MB34375171
Japoniškas SANTOKU peilis 5000FCD 18 cm, Miyabi
253 €
MB34684181
Japoniškas Santoku peilis 7000D 18 cm, Miyabi
257 €
MB34544181
Šefo peilis BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH164
Japoniškas mėsos peilis GYUTOH 5000FCD 16 cm, Miyabi
227 €
MB34681161
Japoniškas mėsos peilis GYUTOH 5000MCD 67 24 cm, klevas, Miyabi MB34401241
Japoniškas peilis SHOTOH 5000FCD 9 cm, MIYABI
150 €
MB34680091
Japoniškas tanto peilis RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
104 €
FDCK8175321
Japoniškas daržovių peilis SHOTOH 7000D 13 cm, Miyabi
181 €
MB34542131
Šefo peilis RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH165
Japoniškas pjaustymo peilis NAKIRI 4000FC 17 cm, Miyabi
180 €
MB33952171
Šefo peilis BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH167
Serbiškas virtuvinis peilis VG-10 ZED ONE 19,5 cm, Dellinger DNGRSXLKH35
Šefo peilis BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 21 cm, Dellinger DNGRKH173
Japoniškas peilis CHAI DAO DAMASCUS 16 cm, rudos spalvos, Güde GUDEDA774216
Japoniškas šefo peilis SAKIMARU 27 cm, raudonmedis, Dellinger DNGRXZF270
Japoniškas Shotoh peilis 5000MCD 67 13 cm, klevas, Miyabi MB34400131
Daržovių peilis NAKIRI 17 cm, Dellinger
31,70 €
DNGRSXLPO2500200
Japoniškas mėsos peilis GYUTOH 4000FC 20 cm, Miyabi
180 €
MB33951201
Santoku peilis 6000MCT 18 cm, Miyabi
325 €
MB34074181
Japoniškas Santoku peilis 17 cm, Victorinox
87,99 €
VN6852017G
Yanagiba peilis RED SPIRIT 24 cm, F.Dick
88,03 €
FDCK8175724
Up
Daugiau produktų

Japoniški peiliai - aštrūs kaip kalavijas

Kas yra japoniško stiliaus peiliai?

Japoniški peiliai turi ilgus ir plonus ašmenis su smailiu galiuku ir iš pradžių buvo naudojami ploniems žalios žuvies gabalėliams pjaustyti ir suši ruošti. Jie lengvesni, rankoje jaučiama didesnė pusiausvyra ir puikiai tinka tikslioms užduotims atlikti. Jie gaminami iš kietesnio ir plonesnio plieno - nerūdijančiojo plieno arba hagano, kuris yra tos pačios rūšies plienas, iš kurio gaminami japoniški kardai. Japoniškų peilių rankenos gaminamos iš kietos medienos.

Kam naudojami japoniški peiliai?

Japoniškais peiliais dėl ilgų ir plonų ašmenų galima pjaustyti žuvį arba didelius mėsos gabalus (ypač kepsnius). Yra daugybė specialių japoniškų peilių (pvz., "Gyutou", "Yanagi", "Usuba" arba "Deba"), kuriais galima atlikti visas tikslias užduotis - nuo vištienos iškaulinėjimo, žuvies filė iki plonai supjaustyti bet kokią daržovę.

Svetainėje Kulina rasite kokybiškų japoniškų peilių, pagamintų tokių patikimų prekių ženklų kaip Dellinger arba MIYABI. Taip pat galite rinktis olandų prekės ženklo Forged kaltinius japoniškus peilius arba peržiūrėti geriausiai parduodamus japoniškus peilius čia.

Kaip galąsti japonišką peilį?

Japoniški peiliai gali būti dviašmeniai arba vienašmeniai (tradiciniai). Jie pagaminti iš kieto plieno, kurį iš tikrųjų lengviau galąsti nei vakarietiškiems peiliams naudojamą minkštą plieną. Norint pagaląsti japoniško stiliaus peilį, reikia galąstuvo. Taip pat galite nunešti peilį specialistui.

Kaip prižiūrėti japonišką peilį?

Japoniški peiliai yra nemaža investicija, todėl jei norite, kad jūsų japoniškas peilis tarnautų ilgai, būtinai laikykitės šių paprastų peilių valymo ir laikymo taisyklių:

  • peilius dažnai galima plauti indaplovėje, tačiau rekomenduojame peilį valyti rankomis, nes indaplovės plovikliai gali pažeisti plieninių ašmenų paviršių
  • jei peilis turi medinę rankeną, nedėkite jo į indaplovę
  • kad medinės rankenos neišdžiūtų, reguliariai tepkite jas sėmenų aliejumi arba bičių vašku
  • pjaustydami japonišku peiliu nepjaustykite tiesiai ant kietų paviršių, pavyzdžiui, akmeninio stalviršio, nerūdijančio plieno kriauklės, lėkštės arba ant pjaustymo lentelių, pagamintų iš stiklo, keramikos, bambuko ir kitų kietų medžiagų. Minkšto plastiko pjaustymo lenta yra geriausia
  • peilius laikykite atskirai, kad jų ašmenys nenutrupėtų. Naudokite peilių bloką arba peilių dėklą.
  • reguliariai galąskite peilį