vyno taurės

11 items total

Vyno taurės – mėgaukitės vynu maloniai

Vynas dažnai vartojamas ir ragaujamas iš vyno taurės. Gebėjimas tinkamai įvertinti vyno skonį yra viena iš pagrindinių geros vyno taurės savybių, todėl vyno taurės dažniausiai yra skaidrios, su mažais briaunomis ar ornamentais. Prieš pildami vyną į vyno taurę, apsvarstykite galimybę naudoti vyno grafinį aeruoti savo vyną. Deguonies poveikis patobulina vyno skonį, leisdamas jam kvėpuoti. Dekantuojant taip pat suminkštėja taninai, todėl skoniu galite mėgautis dar labiau.

Kuo skiriasi baltojo ir raudonojo vyno taurės?

Palyginti su raudonojo vyno taurėmis, baltojo vyno taurės turi mažesnius dubenis ir angas. Jų sienelės taip pat mažiau išlenktos, o kojelės ilgesnės, kad nesiliestų su ranka. Du pagrindiniai baltojo vyno taurių tipai yra:

  • Taurės vynams, kuriuose yra daug rūgščių (mažesnės, tokiems vynams kaip sausas Rieslings, Sauvignon Blanc)
  • Taurės sodriam vynui (pvz., Chardonnays vynams)

Raudonojo vyno taurės turi didesnį paviršiaus plotą, todėl galite pamatyti ir grožėtis vyno spalva bei klampumu, kai jis sukasi aplink taurę. Raudonajam vynui paprastai reikia galimybės atsiverti ir kontaktuoti su daugiau deguonies, kad pagerėtų jo skonis, nes raudonojo vyno taurių dubenys dažniausiai būna didesni ir apvalūs. Yra trys pagrindiniai raudonojo vyno taurių tipai:

  • Bordo taurės, taurės sodriam vynui
  • Vidutinio dydžio taurės
  • Burgundiškos taurės, taurės lengviems vynams

Kaip galiu pasirinkti tinkamą vyno taurę pagal savo poreikius?

Rinkdamiesi vyno taurę, atminkite šiuos veiksnius:

  • Apsvarstykite dubens formą

Vyno plotas, kurį veikia oras, priklauso nuo to, kokio pločio yra vyno taurės dubuo. Be to, tai įtakoja, kiek vyno kvapo sugeria jūsų nosis. Didesni, apvalesnės formos dubenys, paprastai naudojami raudoniesiems vynams, leidžia daugiau oro sąveikauti su vynu, todėl galite įvertinti skonį dar geriau. Daugumos baltųjų vynų skoniai ir kvapai yra švelnesni, o mažesnė taurė padeda šiuos švelnesnius kvapus nukreipti arčiau nosies.

  • Apsvarstykite taurės kojelę

Kuo trumpesnė kojelė, tuo didesnė rizika, kad sugriebsite vyno taurę už dubens arba dubuo susilies su jūsų ranka. Kadangi baltiesiems vynams paprastai reikia žemesnės temperatūros, baltojo vyno taurės paprastai turi ilgesnius kotus, kad vynas nesušiltų laikant taurę.

  • Apsvarstykite kraštą

Vynas lengviau teka ant liežuvio, kai kraštas yra plonesnis. Vyno rūgštingumą gali sustiprinti storesni ir labiau susisukę kraštai.

Tiems, kurie ieško klasės ir meistriškumo, Kulina yra puikus pasirinkimas. Galite rinktis iš įvairių žinomų prekių ženklų, pvz., Eva Solo, įvairių stilių, spalvų ir dydžių produktų.

O jei esate vyno mėgėjas, įsitikinkite, kad turite visus priedus, kurių reikia norint atidaryti ir tinkamai patiekti vyną. Pasirinkite praktišką, bet elegantišką kamščiatraukį vyno grafiną arba pilstytuvas ir cperžiūrėkite mūsų vyno lentynų pasirinkimą, kad galėtumėte laikyti savo vyno butelius saugiai.