25 items total
Bulvių skustuvas PROFI PLUS 29 cm, WMF
26,49 € –2 %
25,91 €
WM1871696030
Virtuvinis vartymo įrankis, 31 cm, WMF
11,93 €
WM1870897250
Sriubos samtis PROFI PLUS 9 cm, WMF
26,49 € –13 %
23 €
WM1871016030
Tešlos grandiklis PROFI PLUS 28 cm, WMF
26,49 € –9 %
23,91 €
WM1871956030
Šaukštas - kiaurasamtis PROFI PLUS, WMF
29,50 €
WM1871976030
Blynų apvertimo įrankis PROFI PLUS, WMF
22,70 €
WM1872496030
Krepe blynų mentelė PROFI PLUS, WMF
16,49 € –7 %
15,24 €
WM1872426030
Šaukštas padažui PROFI PLUS, WMF
26,49 € –2 %
25,95 €
WM1871046030
Bulvių grūstuvė PROFI PLUS, WMF
27,95 €
WM1871386030
Maišymo šaukštas PROFI PLUS, silikoninis, WMF
22,40 €
WM1873056030
Šaukštas padažui PROFI PLUS 6,5 cm, WMF
26,49 € –16 %
22 €
WM1871036030
Šaukštas spagečiams PROFI PLUS, WMF
26,49 € –5 %
25 €
WM1871086030
Šaukštas spagečiams NUOVA, WMF
25,80 €
WM1291726040
Šaukštas - kiaurasamtis PROFI PLUS 12 cm, WMF
26,49 € –2 %
25,95 €
WM1871546030
Šaukštas - kiaurasamtis PROFI PLUS 11 cm, WMF
26,49 € –9 %
23,91 €
WM1871026030
Plakimo šluotelė PROFI PLUS 25 cm, WMF
21,49 € –6 %
20,17 €
WM1871146030
Mentelė žuviai PROFI PLUS WMF
34,34 €
WM1871336030
Kaušelis ledams GOURMET, WMF
26,40 €
WM1881746040
Virtuvinis teptukas PROFI PLUS, silikonas, WMF
21,92 €
WM1874986030
Plakimo šluotelė PROFI PLUS 30 cm, WMF
24,49 € –11 %
21,70 €
WM1871156030
Up
More products

Virtuvės reikmenys - pagrindiniai virtuvės įrankiai

Kas yra virtuvės reikmenys?

Virtuvės reikmenys atlieka svarbų vaidmenį ruošiant maistą ir yra įrankiai, naudojami maistui ruošti, gaminti ir patiekti.

Tai reikalingi įrankiai, kurie palengvina, pagreitina ir pagerina maisto ruošimą. Kai kurie iš įprastų virtuvės įrankių yra šie:

  • Maišymo šaukštas naudojamas tirštos tekstūros patiekalams, pvz., tešlai, maišyti.
  • Virtuvės reikmenų rinkinys kurį dažnai sudaro įvairūs šaukštai, samčiai, šakutės, apverstuvai ir kt.
  • Tekintojas: Apverstuvas naudojamas greitai apversti maisto produktus, pavyzdžiui, omletą, blyną ar žuvies gabalėlį.
  • Šaukštas su įpjovomis leidžia nutekėti skysčiui, todėl puikiai tinka daržovėms nusausinti, maistui iš troškinio ar sriubos semti
  • Teptuku prieš kepant maistą galima patepti marinatu, ištirpintu sviestu ar kiaušinių plakiniu.
  • Bulvių tarkavimo mašina naudojama minkštiems maisto produktams smulkinti, pavyzdžiui, bulvių košei, obuolių padažui ir keptoms pupelėms.
  • Tepikliai blyneliams naudojami tešlai tepti krepų gaminimo aparatuose.
  • Virtuvinė mentelė naudojama gaminant ir kepant (tepant, maišant, apverčiant ir t. t.)
  • Virtuvės samčiai naudojamos sriuboms, troškiniams ir kitiems skysčiams patiekti.

Yra keletas kitų virtuvės įrankių, kurių kiekvienas turi skirtingą paskirtį. Nuo konkrečių kulinarinių užduočių ir virėjo pageidavimų priklauso, kokios įrangos reikės.

Iš kokių medžiagų gaminami virtuvės reikmenys?

Virtuvės įrankiams gaminti galima naudoti kelias medžiagas. Pasirinkimas priklauso nuo paviršiaus, ant kurio norite juos naudoti (keptuvės, puodo ar dubens paviršiaus), tačiau dažniausiai virtuvės įrankiams gaminti naudojamos šios medžiagos:

  • Plastmasė: Plastikiniai indai yra lengvi ir nebrangūs. Veikiami didelio karščio jie gali išsilydyti arba deformuotis, tačiau puikiai tinka naudoti su nelimpančiais indeliais.
  • Nerūdijantis plienas: Nerūdijantis plienas yra tvirta, atspari rūdims ir higieniškai saugi medžiaga. Nerūdijantis plienas yra patvarus, todėl puikiai tinka naudoti su aukštos temperatūros kulinariniais prietaisais.
  • Nailonas: Nailono virtuvės įranga yra atspari įbrėžimams ir karščiui. Jie yra lengvi ir pigūs, tačiau veikiami didelio karščio gali išsilydyti arba deformuotis.
  • Silikonas: Ši medžiaga puikiai tinka naudoti su nelimpančiais indeliais, nes yra atspari karščiui ir nelimpanti. Su silikoniniais virtuvės reikmenimis puodai ir keptuvės nebus subraižyti.
  • Mediena: mediniai indai yra saugūs nelimpančiam paviršiui ir nesubraižo puodų bei keptuvių. Tinkamai prižiūrint jie gali būti ilgaamžiai, be to, yra atsparūs karščiui.

Taip pat galite peržiūrėti mūsų pirkinių vadovą apie 10 svarbiausių virtuvės reikmenų ir sužinoti, į kokius kitus virtuvės reikmenis verta investuoti.