Virimo puodai
Puodai – pažiūrėkime po dangčiu!
Puodai, kaip ir keptuvės bei peiliai, yra būtina virtuvės įranga. Jei svarstote, kokių puodų jums tikrai reikia, koks puodų komplektas jums tinkamiausias, kokią medžiagą ar kokį indų gamintoją pasirinkti, peržiūrėkite, ką turime jums pasiūlyti, arba peržiūrėkite visą mūsų puodų vadovą čia .
Koks puodų rinkinys jums bus geriausias?
Tinkamo puodų rinkinio jūsų virtuvei įsigijimas priklauso nuo daugelio veiksnių, pvz., kokį maistą dažniausiai gaminate, kaip dažnai gaminate, kokią viryklę naudojate ir kokiam skaičiui žmonių dažniausiai gaminate. Puodų rinkinį paprastai sudaro 4–7 puodai ir jį sudaro:
- vienas ar du klasikinių puodų sriuboms, sultiniams, makaronams ir pan.
- aukštas ir žemas troškintuvas (mažas puodas ryžiams virti, mažoms maisto porcijoms ir pan.)
- prikaistuvis ((padažui, mažoms maisto porcijoms pašildyti,
- tinkami dangčiai
Kokie yra geriausių virtuvės reikmenų prekės ženklai?
Kulina parduotuvėje rasite daugybę aukštos kokybės indų gamintojų ir aukščiausios kokybės puodų bei keptuvių gamintojų. Labai svarbu pasirinkti patikimą indų gamintoją, nes maistui saugios, aukščiausios kokybės medžiagos turės įtakos tiek puodų patvarumui, tiek kulinarinių eksperimentų rezultatams. Tarp Kulina parduotuvėje parduodamų prekių ženklų rasite tokius gerai žinomus gamintojus kaip Woll, Mauviel, Staub, Fissler, Zwilling, WMF ir Alessi. Galite pasirinkti atskirus puodus arba skirtingų dydžių puodų rinkinius.
Į ką reikėtų atsižvelgti renkantis puodų rinkinį?
Rinkdamiesi puodų rinkinį arba vieną puodą savo virtuvei, atsižvelkite į šiuos dalykus:
- medžiaga: ketaus puodai geriausiai tinka, kai reikia išlaikyti šilumą, jie gali būti naudojami ištisas kartas, puikiai tinka kepsniams kepti ir virti, tačiau yra labai sunkūs. Nerūdijančio plieno puodai taip pat yra labai patvarūs, plienas nereaguoja su rūgštiniu ar šarminiu maistu ir lengvai nesibraižo. Taip pat galite pasirinkti aliuminio arba vario puodus, o daugiau skirtumų tarp šių medžiagų ir kiekvienos iš jų pasirinkimo pranašumų rasite čia
- rankenos: rinkdamiesi indus visada atidžiau apžiūrėkite rankenas. Ar jos gerai izoliuotos, kad neįkaistų, ar tinka naudoti orkaitėje?
- dangčiai; ar jie pagaminti iš stiklo ir todėl yra skaidrūs, ar juose yra skylė garams pasišalinti?
- turimos kaitlentės tipas; atminkite, kad ne visi puodai tinka indukcinėms arba dujinėms viryklėms, todėl visada patikrinkite gamintojo pateiktą informaciją.
- stilius; Žinoma, kalbant apie puodus, svarbiausi aspektai yra jų kokybė, šilumos išlaikymas ir ilgaamžiškumas, tačiau atminkite, kad puodai ne visada stovi jūsų virtuvės spintelėje ar lentynoje. Jei gaminate reguliariai, jie dažnai matomi, todėl įsitikinkite, kad jų stilius ir spalva atitinka jūsų virtuvės stilių