vienetiniai stalo įrankiai
Vienkartiniai stalo įrankiai - geresnė valgymo patirtis
Jūs esate tik du? Jums nereikia pirkti viso stalo įrankių rinkinio arba ko nors iš rinkinio trūksta? Peržiūrėkite mūsų atskirai parduodamų stalo įrankių kolekciją ir nusipirkite reikiamą skaičių šakučių, šaukštų ar peilių.
Svetainėje Kulina rasite platų pasirinkimą:
- šaukštai - įskaitant japoniškus šaukštus, juodus šaukštus ir puošnius auksinius sriubos šaukštus
- stalo šakutės - įskaitant juodos ir auksinės spalvos šakutes
- stalo peiliai, įskaitant peilius dantytomis geležtėmis, juodus ir auksinius peilius
- arbatiniai šaukšteliai, įskaitant espreso ir kavos šaukštelius
Kiek stalo įrankių reikia vienam namų ūkiui?
Vienam namų ūkiui reikalingų stalo įrankių kiekis gali skirtis priklausomai nuo keleto veiksnių, įskaitant šeimos narių skaičių, dažną svečių priėmimą, asmeninius pageidavimus ir maisto gaminimo įpročius. Vis dėlto bendroji vieno namų ūkio pagrindinio stalo įrankių rinkinys gairė galėtų būti tokia:
-
Vakarienės peiliai: Apie 4-6 vakarienės peiliai kasdieniam naudojimui.
-
Vakarienės šakutės: Apie 4-6 vakarienės šakutės kasdieniam naudojimui.
-
Vakarienės šaukštai: Apie 4-6 šaukštai kasdieniam naudojimui.
-
Salotų ir desertų šakutės: Apie 4-6 salotų arba desertų šakutės lengvesniems patiekalams ir desertams.
-
Arbatiniai šaukšteliai: Šaukšteliai: apie 4-6 šaukšteliai kavai, arbatai ar desertams maišyti.
-
Kepsnių peiliai: Jei dažnai valgote kepsnius ar kitą mėsą, kurią reikia pjaustyti, praverstų turėti 4-6 kepsnių peilių arba kepsnių stalo įrankių rinkinys .
-
Specialūs indai: Priklausomai nuo jūsų maisto gaminimo įpročių, jums taip pat gali prireikti keleto specialių įrankių, pvz., serviravimo šaukštas, serviravimo šakutė, sriubos semtuvėlio ir sviesto peilio.
-
Papildomi priedai: Jei dažnai priimate svečius, apsvarstykite galimybę turėti kelis papildomus kiekvienos rūšies stalo įrankius, kad galėtumėte priimti didesnius svečius.
Nepamirškite, kad šie skaičiai yra tik pradinis taškas ir gali būti koreguojami atsižvelgiant į jūsų konkrečius poreikius. Visada pravartu atsižvelgti į savo namų ūkio mitybos įpročius ir į tai, kaip dažnai esate pasirengę plauti indus ar plauti indaplovę. Turėdami šiek tiek didesnį stalo įrankių rinkinys galite būti lankstesni ir patogesni, ypač įtemptu metu.
Taip pat nepamirškite, kad investicija į kokybiškus stalo įrankius gali prisidėti prie jų ilgaamžiškumo ir bendros valgymo patirties. Aukštos kokybės medžiagos ir meistriškumas gali turėti įtakos tam, kaip stalo įrankiai laikysis ilgą laiką.
Kaip prižiūrėti stalo įrankius?
Norint užtikrinti stalo įrankių ilgaamžiškumą, funkcionalumą ir išvaizdą, labai svarbu juos prižiūrėti ir tvarkyti. Kad jūsų stalo įrankiai būtų geros būklės, svarbu laikytis kelių paprastų taisyklių. Pirmiausia iš karto po naudojimo rankomis nuplaukite stalo įrankius švelniu indų plovikliu ir šiltu vandeniu, tada kruopščiai nusausinkite, kad išvengtumėte vandens dėmių ir galimos korozijos. Nenaudokite abrazyvinių šveitimo priemonių arba aštrių cheminių medžiagų, kurios gali pažeisti apdailą. Reguliariai poliruokite stalo įrankius minkšta, neabrazyvine šluoste, kad išlaikytumėte jų blizgesį. Laikykite juos tinkamoje stalo stalo įrankių dėklas arba peilių blokas , kad jie nesubraižytų, ir užtikrinkite, kad ašmenys išliktų aštrūs, periodiškai naudodami galandimo strypas arba galandimo akmuo . Nerūdijančio plieno stalo įrankius venkite ilgai laikyti rūgščių maisto produktų poveikyje, nes tai gali pakeisti jų spalvą. Skirdami savo stalo įrankiams deramą priežiūrą ir dėmesį, užtikrinsite, kad jie išliks ne tik funkcionalūs, bet ir stilinga bei patikima jūsų valgymo patirties dalis ilgus metus.