Valymas ir organizavimas
Valymas ir organizavimas>
Jūsų virtuvės organizavimas yra labai svarbus planuojant maisto gaminimo ir valymo laiką. Kaip tai? Jei jūsų virtuvės erdvė tvarkinga ir gerai sutvarkyta, o visi ingredientai ir įrankiai turi savo vietą virtuviniuose stalčiuose ir spintelėse, gaminsite greičiau, nes negaišite laiko ieškodami ingredientų, prieskonių ir priedų. Be to, jūs tiksliai žinosite, kur reikia atgal padėti visus daiktus, todėl netvarkos valymas po gaminimo bus lyg vaikų žaidimas!
Kaip organizuoti savo virtuvę?
Norėdami sutvarkyti virtuvę, vadovaukitės šiais paprastais patarimais:
- Laikykite maistą kaip profesionalas! Sandėliukuose, virtuvės lentynose, virtuvės spintelėse ar ant virtuvės stalviršių naudokite maisto laikymo indus visų rūšių ingredientams. Tai taikoma ne tik nepakuotiems maisto produktams, bet ir prieskoniams bei maisto produktams, tokiems kaip ryžiai, cukrus ar kava – viskas, kas parduodama popieriniuose maišeliuose ar pakuotėse, kurie gali lengvai išsibarstyti juos atidarius,
- įsitikinkite, kad tik pažvelgus, matote, kas yra jūsų stalčiuose,
- įsigykite maisto indelių rinkinį šaldytuvui,
- įsitikinkite, kad turite visus būtiniausius dalykus. Nelaikykite labai dažnai naudojamų įrankių ir ingredientų aukštose virtuvės lentynose arba virtuvės stalčių gale,
- naudokite stalčių organizatorius,
- išmeskite visus sugedusius, nenaudingus, nereikalingus daiktus. Atlaisvinta erdvė be nereikalingos netvarkos jums pasitarnaus daug geriau!
Virtuvės valymas – lyg gabalėlis pyrago
Virtuvės valymas, kaip ir jos organizavimas, gali būti paprastas ir greitas, jei turite tinkamus įrankius. Jei naudosite maisto indus ir įvairių tipų organizatorius, virtuvės stalčius išvalysite per kelias sekundes. Tinkamai organizuojant kriauklės sritį, indų plovimas taps lyg gabalėlis pyrago, o naudojant platų Kulina siūlomų stilingų šiukšliadėžių asortimentą, net ir šiukšlių išmetimas bus tikras malonumas.