odpocet
1 diena
17 už valandų
52 už minučių
42 už sekundžių

Universalios keptuvės

Rodyti filtrus
Rodyti filtrus
Rūšiuoti pagal
1 iš viso prekių
Fissler Pure Išvalyti filtrus

Keptuvės – kuriose keptuvėse geriausia kepti?

Keptuvės yra būtinos kiekvienoje virtuvėje. Dažniausiai pasitaikantys keptuvių tipai yra aliumininės, nerūdijančio plieno, varinės arba ketaus keptuvės. Kiekviena medžiaga turi savo savybių ir pranašumų, apie kuriuos galite paskaityti žemiau arba mūsų išsamiame keptuvių vadove čia.

Kokios yra geriausios keptuvės ir kokiam maisto tipui jos tinka?

  • Nerūdijančio plieno keptuvės: beveik visų rūšių maistui, kurį norite kepti, skrudinti ar apkepti. Jos yra praktiškai nesunaikinamos, o medžiaga užtikrina puikų šilumos paskirstymą.
  • Aliuminės keptuvės geriausiai tinka kepti atskiroms mėsos porcijoms, kepsniams, mėsainiams arba kepti kiaušinius. Aliuminės keptuvės yra lengvos ir labai gerai paskirsto šilumą, tačiau atminkite, kad jos nelabai gerai išlaiko šilumą, todėl, įdėjus maistą į karštą keptuvę, temperatūra svyruos.
  • Ketaus keptuvės geriausiai tinka kepsniams, taip pat įvairių rūšių maisto kepimui ir skrudinimui. Vis dėlto turėtumėte atsiminti, kad nenaudokite jų maistui, pavyzdžiui, pomidorams ir kitiems rūgštiems ingredientams, švelniai žuviai, kiaušiniams ar lipniems desertams.
  • Vario keptuvės greitai įkaista ir atvėsta, gražiai atrodo ir yra puikus bet kurios virtuvės akcentas. Jos idealiai tinka gaminti patiekalus, kuriems reikia pastovios šilumos ir tikslaus temperatūros reguliavimo (žuviai, padažams ar saldumynams, pavyzdžiui, karamelei), tačiau jų negalima naudoti su rūgščiais ingredientais, tokiais kaip citrinų sultys, vynas ar pomidorai.

Tinkamos keptuvės pasirinkimas taip pat priklauso nuo to, kokį maistą dažniausiai kepate, kokio tipo viryklę naudojate ir kiek žmonių dažniausiai gaminate. Taip pat galite peržiūrėti mūsų wok keptuvių ir grilio keptuvių pasirinkimą.

Ar keptuvės su nepridegančia danga tinka kepti ir kodėl jų nemėgsta profesionalūs virėjai?

Su nepridegančia danga padengtomis keptuvėmis labai patogu ir lengva naudotis, o daugelis žmonių jas noriai naudoja įvairiems kulinariniams tikslams, įskaitant kepimą, skrudinimą ar troškinimą. Vis dėlto turite žinoti, kad jos paprastai yra labai subtilios ir lengva sugadinti jų nepridegančią dangą naudojant netinkamus virtuvės įrankius arba per stiprias abrazyvines chemines medžiagas. Štai kodėl profesionalūs virėjai jų nenaudoja profesionaliose virtuvėse ar restoranuose, kur keptuvės nuolat naudojamos.

Kokybiškos keptuvės su nepridegančia danga vis dar yra puikūs įrankiai naudoti namuose, o nerūdijančio plieno ir nepridegančių savybių derinys idealiai tinka visų tipų namų virėjams, įskaitant visiškus pradedančiuosius. Naudokite keptuves su nepridegančia danga, ypač kiaušinių patiekalams, daržovėms, paukštienai ir švelniai žuviai.

Viskas apie keptuves su nepridegančia danga

Kaip dažnai reikėtų keisti keptuves su nelimpančia danga?

Remiantis bendromis taisyklėmis, jas reikėtų keisti maždaug kas penkerius metus, tačiau kartais reikėtų apžiūrėti savo keptuvę ir, jei pastebėsite, kad ji deformuota, subraižyta ar pakeitusi spalvą, turėtumėte nedelsiant nustoti ją naudoti.

Kokios keptuvės yra geriausios?

„Kulinoje“ rasite daug patikimų, aukštos kokybės keptuvių iš žinomų gamintojų, tokių kaip Zwilling, Fissler, Woll arba WMF. Pasirinkimas priklauso nuo to, kokią medžiagą pageidaujate ir kiek pinigų norite investuoti į savo keptuvę. Pasirinkite Tefal, jei ieškote nebrangios keptuvės su nelimpančia danga, arba rinkitės de Buyer, jei galite sau leisti aukščiausios kokybės keptuvę iš legendinio Prancūzijos gamintojo.

Kaip prižiūrėti savo keptuves?

Kiekviena medžiaga turi savo specifiką, todėl reikalauja individualios priežiūros:

  • keptuvėms su nelimpančia danga naudokite tik silikoninius įrankius;
  • visada plaukite keptuves rankomis, nenaudokite stiprių valiklių ar abrazyvinių medžiagų;
  • nusausinkite keptuves iškart po plovimo;
  • venkite didelių temperatūros pokyčių (niekada nedėkite karštos keptuvės po šaltu vandeniu);
  • stenkitės vengti rūgštaus maisto ir aerozolinių purškalų, skirtų kepti,
  • išdžiovinę patepkite keptuvę plonu aliejaus sluoksniu,
  • laikykite keptuves tinkamai.
Viskas apie tinkamą keptuvių priežiūrą