Universalios keptuvės

2 items total
Keptuvė nelipnia danga CENIT 20 cm, Fissler
39,99 €
FS45300201000
Keptuvė nelipnia danga CENIT 20 cm, Fissler
57,99 €
FS45301201000

Keptuvės – kokios keptuvės labiausiai tinka kepti?

Keptuvės yra būtinos kiekvienoje virtuvėje. Populiariausios keptuvės yra aliuminio, nerūdijančio plieno, varinės arba ketaus keptuvės. Kiekviena medžiaga turi savo ypatybes ir privalumus, apie kuriuos galite perskaityti toliau arba išsamiame keptuvių vadove čia.

Kokios yra geriausios keptuvės ir kokiam maistui jos tinka?

  • nerūdijančio plieno keptuvės: tinka beveik visų rūšių maistui, kurį norite kepti, skrudinti arba apkepti, jos praktiškai nesunaikinamos, o medžiaga pasižymi puikiu šilumos paskirstymu
  • aliuminio keptuvės geriausiai tinka atskiroms mėsos porcijoms, kepsniams, mėsainiams ar kiaušiniams kepti. Aliuminio keptuvės yra lengvos ir labai gerai paskirsto šilumą, tačiau atminkite, kad jos nelabai gerai išlaiko šilumą, todėl į karštą keptuvę įdėjus maisto, temperatūra svyruos
  • ketaus keptuvės geriausiai tinka kepsniams, bet taip pat įvairių rūšių maistui kepti ir troškinti. Vis dėlto neturėtumėte jų naudoti tokiam maistui, kaip pomidorai ir kitiems rūgštiems ingredientams, žuviai, kiaušiniams ar lipniems desertams gaminti
  • varinės keptuvės greitai įšyla ir greitai atvėsta, gražiai atrodo ir yra puiki kiekvienos virtuvės puošmena, puikiai tinka gaminant maistą, kuriam reikalinga pastovi kaitra ir tiksli temperatūros kontrolė (žuvims, padažams ar saldainiams, pvz., karamelei), tačiau tokio tipo keptuvė netinka sąlyčiui su rūgštiniais ingredientais, pvz., citrinų sultimis, vynu ar pomidorais

Tinkamos keptuvės įsigyjimas taip pat priklauso nuo to, kokį maistą dažniausiai kepate, kokią viryklę naudojate ir kokiam žmonių skaičiui dažniausiai gaminate.

Ar keptuvės nepridegančiu dugnu yra tinkamos kepti ir kodėl profesionalūs virėjai jų nemėgsta?

Keptuvės nepridegančiu dugnu yra labai patogios ir paprastos naudoti, todėl daugelis žmonių mėgsta jas naudoti įvairiems kulinariniams darbams, įskaitant kepimą, skrudinimą ar troškinimą. Vis dėlto, turite žinoti, kad paprastai jos yra labai gležnos ir nesunku sunaikinti jų nepridegančią dangą naudojant netinkamus virtuvės reikmenis arba per stiprias, abrazyvines chemines medžiagas lengvai pažeidžiamas nepridegantis dugnas. Štai kodėl profesionalūs virėjai jų nenaudoja profesionaliose virtuvėse ar restoranuose, kur nuolat naudojamos keptuvės.

Vis dėlto keptuvės nepridegančiu dugnu yra puiki priemonė naudoti namuose, o nerūdijančio plieno ir nepridegančių funkcijų derinys puikiai tinka visų tipų namų virtuvės šefams, įskaitant pradedančiuosius. Naudokite nepridegančias keptuves, ypač kiaušinių patiekalams, daržovėms, paukštienai ir delikatesiniai žuviai ruošt.

Kaip dažnai reikėtų keisti nepridegančias keptuves?

Remiantis kai kuriomis bendromis taisyklėmis, keptuves nepidegančiu dugnu reikėtų keisti maždaug kas penkerius metus, tačiau karts nuo karto turite atidžiai apžiūrėti savo keptuvę ir pastebėję, kad ji iškrypusi, subraižyta ar pakitusi spalva, nedelsdami nustokite ją naudoti.

Kokios keptuvės yra geriausios?

Kulina parduotuvėje rasite daug patikimų, kokybiškų keptuvių, pagamintų žinomų gamintojų, tokių kaip Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll ar WMF. Pasirinkimas priklauso nuo to, kuri medžiaga jums labiau patinka ir kiek pinigų norite investuoti į savo keptuvę. Rinkitės Tefal jei ieškote nebrangios nepridegančios keptuvės, arba rinkitės de Buyer jei galite sau leisti įsigyti aukščiausios kokybės legendinio prancūzų gamintojo keptuvę.

Kaip prižiūrėti keptuves?

Jei investavote į geros kokybės keptuvę, turėtumėte ja tinkamai prižiūrėti, kad būtų užtikrintas ilgas ir tinkamas naudojimas. Kaip reikėtų prižiūrėti keptuvę? Laikykitės šių paprastų taisyklių, kad keptuvėmis mėgautumėtės ilgą laiką:

  • keptuvėms nepridegančiu dugnu naudokite tik silicio indus,
  • keptuves visada plaukite rankomis, nenaudokite stiprių ploviklių ar šveitiklių,
  • išplovę keptuves iš karto išdžiovinkite,
  • venkite didelių temperatūros pokyčių (niekada nekiškite karštos keptuvės po šaltu vandeniu),
  • venkite rūgščių maisto produktų ir aerozolinių purškiklių,
  • nusausinę keptuvę, padenkite jos dugną plonu aliejaus sluoksniu,
  • tinkamai laikykite keptuves