Titano keptuvės: revoliucija maisto gaminimo srityje!

Pastaraisiais metais titanas tapo viena populiariausių medžiagų virtuvės įrangoje, įskaitant, žinoma, keptuves. Dėl savo išskirtinių savybių jis yra ideali medžiaga šiuolaikiniams namų ūkiams ir profesionalioms virtuvėms. Pažvelkime iš arčiau į titaną kaip medžiagą, jo kelionę į mūsų virykles ir priežastis, kodėl kiekvienas aistringas virėjas nusipelno tinkamą titano keptuvę.


Image
Iš aviacijos ir kosmoso pramonės
į mūsų virtuves

Titanas buvo atrastas dar 1791 m., tačiau jo naudojimas virtuvėje paplito tik XX a. antroje pusėje, kai jo apdorojimo technologijos tapo prieinamesnės ir ekonomiškai naudingesnės.

Titanas yra itin atsparus korozijai, o jo nedidelis svoris užtikrina išskirtinį tvirtumą, todėl jis tinka daugeliui paskirčių, įskaitant aviacijos, medicinos ir virtuvės reikmenis.

Titano keptuvės

Geriausios titano keptuvės pagal klientų atsiliepimus

Image
Kaip prižiūrėti titano keptuvę?

Nors titanas pasižymi dideliu patvarumu ir beveik neprilygstamomis nelimpančiomis savybėmis, net ir toks supermenas įvertins tinkamą priežiūrą. Be to, jei nuspręsite daugiau investuoti į titano keptuvėssutiksite, kad verta jį šiek tiek palepinti.

    • Valymas: Daugumą titaninių keptuvių modelių galima saugiai plauti indaplovėje, tokiu atveju įvertinsite gaminius su nuimama rankena, kuri be reikalo neapkraus kitų indų indaplovėje. Tačiau dėl titano nelimpančios prigimties keptuvę nesudėtinga plauti minkšta kempinėle ar šluoste rankoje. Visada patikrinkite konkretaus modelio suderinamumą su indaplove.
    • Venkite kraštutinumų: Nors pats titanas yra nepaprastai patvarus, patartina vengti naudoti jį kai kuriems paviršiaus apdorojimo būdams itin aukštoje temperatūroje.
    • Saugojimas: Titano keptuvės pavidalo brangakmenis taip pat nusipelno patogaus dėvėjimo. Kad išvengtumėte nepageidaujamų pažeidimų (ir tai taikoma ne tik titaninėms), keptuves laikykite taip, kad jos nebūtų sudėtos viena ant kitos, arba naudokite apsauginės pagalvėlės.

Titano keptuvių privalumai ir trūkumai

Kodėl verta sakyti TAIP titanui?

  • Didelis atsparumas: Titano keptuvės yra labai atsparios įbrėžimams, deformacijoms ir korozijai, todėl jos tarnaus daugelį metų be jokių nusidėvėjimo požymių.
  • Sveikas maisto gaminimas be cheminių medžiagų: Šiuolaikinės titano keptuvės gaminamos nenaudojant PFOA ir PTFE - cheminių medžiagų, kurios dažnai naudojamos nelimpančių paviršių gamyboje, tačiau gali būti kenksmingos esant aukštai temperatūrai.
  • Puikus nepridegantis paviršius - mažiau riebalų: Dėl itin nelimpančio paviršiaus kepsniai ant titano keptuvių "praryja" net minimalų riebalų kiekį.
  • Greitas apšilimas: Titanas šilumą praleidžia prasčiau nei, pavyzdžiui, aliuminis, tačiau dėl savo tvirtumo titano keptuvių dugnai ir sienelės gali būti plonesni, todėl jos daug greičiau įkaista iki reikiamos temperatūros.
  • Naudokite orkaitėje, indaplovėje, indukcinėje orkaitėje: Kai kurie mūsų siūlomų titano keptuvių modeliai turi praktiškas nuimamas rankenas, kad jas būtų lengviau laikyti, naudoti orkaitėje ir užimtų mažiau vietos indaplovėje. Titano keptuvės su feromagnetiniu dugnu gali būti naudojamos ir indukcinėse kaitlentėse, tačiau visada patikrinkite konkretų modelį.

Kokie yra titano trūkumai?

  • Kaina: Didelė titano kaina ir sudėtingas jo apdirbimas atsispindi titano keptuvių, kurios gali būti brangesnės už analogiškas keptuves, pagamintas iš kitų medžiagų, kainoje. Tačiau, kita vertus, tinkamai prižiūrint titano keptuvę, ši investicija gali būti paskutinė.
  • Šilumos laidumas: Gryno titano šilumos laidumas yra mažesnis, palyginti su tokiomis medžiagomis kaip varis ar aliuminis, tačiau tai dažnai kompensuojama naudojant titano lydinius arba derinius su kitomis medžiagomis.
Image
Ar visi jie veikia?
Titano keptuvės indukcijai

Ne visos titano keptuvės automatiškai suderinamos su indukcinėmis kaitlentėmis, nes indukcinis maisto ruošimas veikia magnetinės indukcijos principu, todėl indai turi būti pagaminti iš feromagnetinės medžiagos, pvz., geležies arba kai kurių rūšių nerūdijančio plieno.

Todėl renkantis titaninę keptuvę indukciniam kepimui svarbu ieškoti gamintojo informacijos, patvirtinančios jos suderinamumą su indukcinėmis kaitlentėmis. Jei jau turite titaninę keptuvę ir nesate tikri, ar ji tinka indukcijai, galite tiesiog magnetu patikrinti, ar keptuvė su juo reaguoja. Jei taip, tikėtina, kad ji veiks ant indukcinės kaitlentės.

Titano keptuvės indukcijai
Titano keptuvė su kokybės garantija:
Pasikliaukite vokišku prekės ženklu WOLL

Kulinoje daugiausia rasite Vokietijos įmonės WOLL titano atstovų. Prekės ženklas WOLL yra žinomas dėl aukštos kokybės ir naujovių virtuvės reikmenų srityje, ypač kalbant apie titano keptuvių asortimentą. WOLL gaminius pasirinkome neatsitiktinai - jie pasižymi keliomis pagrindinėmis savybėmis, už kurias keptuvei keliame nykštį aukštyn:

ikona
Daugiasluoksnė konstrukcija
WOLL keptuvėse dažnai naudojama daugiasluoksnė konstrukcija, kurioje derinamas didelis titano patvarumas ir puikios kitų medžiagų, pavyzdžiui, aliuminio, šiluminės savybės, užtikrinančios tolygų šilumos paskirstymą.
ikona
Paviršiaus apdorojimas
WOLL keptuvių paviršius paprastai padengiamas specialia nelimpančia danga, sustiprinta titano dalelėmis. Dėl to paviršius tampa itin atsparus trinčiai ir leidžia lengvai gaminti maistą naudojant kuo mažiau aliejaus ar riebalų.
ikona
Suderinamumas su įvairių tipų kaitlentėmis
Daugelis "WOLL" keptuvių modelių sukurti taip, kad juos būtų galima naudoti su įvairių tipų kaitlentėmis, įskaitant indukcines. Todėl jos yra labai universalios ir tinka įvairiems virtuvės stiliams.
Image
ikona
Patvarumas ir ilgaamžiškumas
"WOLL" keptuvės pasižymi ilgaamžiškumu ir atsparumu intensyviam naudojimui. Titano armatūra ir kokybiška konstrukcija užtikrina, kad šios keptuvės tarnaus daugelį metų be nusidėvėjimo požymių.
ikona
Dizainas ir funkcionalumas
WOLL prekės ženklas pabrėžia ne tik technines savybes, bet ir dizainą bei praktiškumą. Keptuvės turi ergonomiškas rankenas, apsauginius dangčius ir dažnai maisto gaminimą palengvinančias funkcijas, pavyzdžiui, pilstymo apvadus.
ikona
Saugios medžiagos
"WOLL" keptuvės pagamintos iš medžiagų, kurių sudėtyje nėra kenksmingų cheminių medžiagų, pavyzdžiui, PFOA, todėl maistą ruošiate ne tik efektyviai, bet ir saugiai savo sveikatai.
Mūsų patarimas
Skaityti Taip pat
->
Image
"Woll" keptuvė: Beveik nesunaikinami indai
Sužinokite, kas lemia išliekamąją "Woll" keptuvių kokybę ir kodėl neturėtumėte jų praleisti.

Titano puodai

Žinoma, titanas naudojamas ne tik keptuvėms, jo puikias savybes galima įvertinti ir titano puodai.

DUK
Ką reikia žinoti apie titano keptuves
Koks pagrindinis titano keptuvių pranašumas, palyginti su kitomis medžiagomis?
Pagrindinis titano keptuvių privalumas - didelis patvarumas, ilgaamžiškumas ir puikios nelimpančios savybės. Titano danga itin atspari įbrėžimams ir nusidėvėjimui, todėl keptuvės daugelį metų tarnaus virtuvėje neprarasdamos kokybės. Be to, dėl didelio atsparumo karščiui jos leidžia efektyviai gaminti maistą net aukštoje temperatūroje.
Ar titano keptuvės yra saugios maistui gaminti?
Taip, titano keptuvės yra visiškai saugios gaminti maistą. Titano keptuvėms gaminti naudojamose medžiagose nėra kenksmingų cheminių medžiagų, tokių kaip PFOA ar PTFE, kurių gali būti kai kuriose nelimpančiose dangose. Titanas laikomas inertišku ir biologiškai suderinamu, t. y. jis nesąveikauja su maistu ir neišskiria kenksmingų medžiagų.
Ar ant titano keptuvių galima naudoti metalinius indus?
Taip, priešingai nei kai kuriose nepridegančiose keptuvėse, su titano keptuvėmis galite saugiai naudoti metalinius indus. Titano danga labai atspari įbrėžimams, todėl metaliniai įrankiai, pvz., apverstuvai ar šluotelės, nepažeis keptuvės paviršiaus.
Kaip prižiūrėti titano keptuvę, kad ji tarnautų kuo ilgiau?
Kad išlaikytumėte titano keptuvės kokybę ir prailgintumėte jos tarnavimo laiką, rekomenduojame po kiekvieno naudojimo plauti rankomis su švelniu plovikliu ir vandeniu. Nors ant kai kurių titano keptuvių nurodyta, kad jas galima plauti indaplovėje, plovimas rankomis yra švelnesnis ir padeda išlaikyti optimalią keptuvės paviršiaus būklę. Taip pat patartina vengti ekstremalių temperatūros smūgių, pavyzdžiui, perkelti keptuvę nuo karštos viryklės tiesiai į šaltą vandenį.