Sūrio pjaustyklės

3 items total

Sūrio pjaustyklės - sklandžiai pjaustykite pusiau kietą ir kietą sūrį

Sūrio pjaustyklė - "Osthyvel

Sūrio pjaustyklė, švediškai dar vadinama Osthyvel, - tai virtuvinė pjaustyklė, specialiai sukurta pjaustyti pusiau kietiems ir kietiems sūriams.

Šiuolaikinę sūrio pjaustyklę 1925 m. Norvegijoje išrado Thoras Bjørklundas, o jos konstrukcija buvo pagrįsta dailidės plokštuma.

Svetainėje Kulina rasite daugybę sūrio pjaustytuvų (įskaitant originaliuosius "Ostehvel" pjaustytuvus), kuriuos gamina geriausi gamintojai, pavyzdžiui, Fiskars ir "Zwilling". Įsitikinkite, kad pasirinkta sūrio pjaustyklė atitinka sūrio rūšį, kurią norite pjaustyti, patiekti ar dažniausiai valgyti. Jei mėgstate sūrį ir jo dedate į makaronų patiekalus, taip pat galite peržiūrėti mūsų virtuvinių trintuvų kolekciją, kurioje rasite puikių sūrio trintuvų.

Kokių rūšių sūrį galima pjaustyti sūrio pjaustykle?

Sūrio pjaustykle galima pjaustyti kelių rūšių sūrį, pvz:

Kietieji sūriai: Sūrio pjaustytuvu geriausia pjaustyti kietuosius sūrius, pvz., čederį, parmezaną ir goudą. Šiuos sūrius galima pjaustyti storais arba plonais griežinėliais, priklausomai nuo jūsų pageidavimų.

Puskiečiai sūriai: Sūrio pjaustytuvu galima pjaustyti ir pusiau kietus sūrius, pvz., šveicarišką, "Havarti" ir provolonę. Juos pjaustant gali tekti šiek tiek labiau spausti, nes jie šiek tiek minkštesni nei kietieji sūriai.

Minkštųjų sūrių rūšių sūriams rasite mūsų sūrio peilių kolekciją, kurią galite naudoti pjaustydami ir patiekdami sūrį per vakarienę su draugais. Jei norite kuo geriau patiekti prancūziškus ar itališkus sūrius, susipažinkite su mūsų siūlomomis sūrių ir tapų lentomis Kulina.

Kaip pjaustyti sūrį?

Iš pjaustyto sūrio galima gaminti sumuštinius arba patiekti svečiams kaip užkandį ar desertą. Nesvarbu, kam norite naudoti sūrį, turėtumėte jį supjaustyti taip, kad jis atrodytų skaniai. Pateikiame keletą patarimų, kaip tai padaryti:

Padėkite sūrio gabalėlį ant pjaustymo lentos. Nuimkite ir išmeskite visas sūrį dengiančias pakuotes.

Sūrio gabalėlį supjaustykite griežinėliais arba peiliu. Speciali sūrio pjaustyklės konstrukcija neleidžia sūriui prilipti ir užtikrina, kad visi griežinėliai būtų panašaus storio. Nupjaukite jį vienu sklandžiu judesiu.

Tęskite, kol supjaustysite tiek sūrio, kad jo užtektų svečiams. Likusią sūrio dalį galima laikyti šaldytuve ir laikyti vėliau. Įsitikinkite, kad sūrį, kurį norite patiekti, išėmėte likus bent kelioms valandoms iki patiekimo. Sūris turi sušilti, kad išsiskleistų visas jo aromatas.