Kepsnys ant grotelių: Žingsnis po žingsnio


Puikiam kepsniui paruošti reikia kokybiškų ingredientų, tinkamos keptuvės, tinkamos technikos ir kantrybės. Laikydamiesi šių žingsnių pasieksite rezultatą, kuris patiks ne tik jums, bet ir kiekvienam gurmanui prie jūsų stalo.

jak pripravit dokonaly steak
1. Rinkitės kokybišką mėsą

Skanus kepsnys prasideda nuo kokybiškos mėsos. Rinkitės brandintą jautieną, geriausiai - aukštą nugarinę arba nugarinės kepsnį. Svarbus yra vadinamasis marmuringumas - plonas riebalų sluoksnis tarp raumenų skaidulų, kuris užtikrina sultingumą ir skonį. Mėsos pjaustymas aštriu peiliu į 2,5-4 cm aukščio skilteles.

2. Leiskite mėsai pailsėti

Išimkite mėsą iš šaldytuvo ir prieš kepimą leiskite jai pailsėti kambario temperatūroje apie 30 minučių arba valandą. Taip užtikrinsite, kad mėsa tolygiai paruduotų.

3. Įkaitinkite keptuvę

Tobulam kepsniui reikia tikrai aukštos temperatūros. Pan Taigi įkaitinkite keptuvę ant aukšto kaitinimo laipsnio, kol ji pradės rūkti, tai gali užtrukti 5-10 minučių, o ketaus keptuvės - ir ilgiau. Prieš dėdami mėsą į keptuvę įsitikinkite, kad ji tikrai karšta. Tik taip mėsa neprilips prie keptuvės ir nesusidarys jai būdinga plutelė.

Kokybės keptuvės

Saugokitės stiprintuvo

Nors gali kilti pagunda naudoti stiprintuvą ant indukcinės kaitlentės, kad sutaupytumėte laiko, šį kartą palikite jį ramybėje. Keptuvei reikia aukštos temperatūros, tačiau naudojant stiprintuvą kyla pavojus, kad temperatūra bus pakelta taip greitai, kad ji perkais ir negrįžtamai suges. Be to, dėl turbininio kaitinimo gali netolygiai pasiskirstyti šiluma ir dėl to kepsnys gali būti netolygiai iškeptas.


Vaizdo instrukcijos
Tobulo kepsnio paruošimo paslaptis
Nesvarbu, ar esate patyręs grilio meistras, ar virtuvės naujokas, parodysime, kaip paruošti tobulą kepsnį - sultingą, minkštą ir kupiną skonio.
Mūsų patarimas
Taip pat skaitykite
->
top panev na steak
Kokia yra geriausia kepsnių keptuvė?
Dauguma profesionalių virėjų rekomenduoja keptuvę iš plieno arba ketaus, o nerūdijantis plienas taip pat nėra blogai. Tačiau geriau venkite nelimpančių paviršių, nes su jais tiesiog neišgausite puikios plutelės.

Geriausios keptuvės kepsniams pagal klientų atsiliepimus

jak pripravit dokonaly steak
4. Sausas

Venkite plauti mėsą prieš kepimą. Į mėsą pateks vandens, o tai pastebimai sutrikdys visą gaminimo procesą. Vietoj to prieš kepdami kepsnį nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

5. Paragaukite

Norint paruošti kokybišką kepsnį, nebūtina naudoti marinato. Mėsa turi natūralų, išskirtinį skonį, kurį marinavimas be reikalo nuslopintų. Tiesiog įtrinkite kepsnį prieš pat kepimą alyvuogių aliejus, galbūtDruska ir pabarstykite šviežiai maltu Pipirai.

6. Skrudinti

Dėkite mėsą ant įkaitusios keptuvės - jei ji pradeda šnypšti ir šnypšti, vadinasi, viskas gerai. Mėsa tinkamai įkais, susidarys plutelė, tačiau viduje ji išliks sultinga. Nesijaudinkite, jei iš pradžių mėsa prilips, ir tikrai nebandykite jos ištraukti. Po kurio laiko ji atsiplėš nuo keptuvės paviršiaus ir galėsite ją patogiai apversti. Apverskite mėsą apverstuvu, bet niekada nekiškite jos į keptuvę, nes išbėgs sultys.

kdy se soli steak

Kada sūdyti kepsnį?

Druską ir pipirus galite berti dviem etapais. Kai kepsnys jau iškeptas arba prieš pat dedant mėsą į keptuvę. Jei tai padarytumėte anksčiau, mėsa išleistų sultis, kepsnys sudegtų, o vidus būtų sausas.

Kiek laiko kepti kepsnį?

Kepimo laikas visada priklauso nuo kepsnio storio ir norimo kepsnio iškepimo laipsnio. Apskritai:

  • Retai: po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Vidutiniškai iškeptas: po 3 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Vidutinio sunkumo: po 4 minutes iš abiejų pusių.
  • Vidutiniškai gerai: po 4,5 minutės iš kiekvienos pusės.
  • Gerai iškeptas: po 5 minutes iš abiejų pusių.


Kokybiški mėsos termometrai

jak opect steak
8. Leiskite kepsniui pailsėti

Prieš patiekdami kepsnį palikite maždaug dešimt minučių pailsėti karštyje. Tik taip jis bus tikrai sultingas. Jį galima palaikyti įkaitintoje keptuvėje uždengtą dangčiu arba įdėti į foliją orkaitėje. Orkaitė turi būti įkaitinta tik iki 100 °C temperatūros.

Jei nusprendėte sūdyti mėsą po jos paruošimo, tai padarykite prieš pat ją pailsindami. Šiame etape taip pat galite įdėti sviesto ir žolelių.

9. Patiekite

Mažesnius kepsnius patiekite ant stilingos lėkštės visus, o didesnius supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.

omacky ke steakum
Kokie garnyrai ir padažai tinka prie kepsnių

Sultingas kepsnys yra pagrindinis lėkštės herojus, tačiau gerai parinktas garnyras ir padažas gali pagerinti jūsų skonį. Galimybių yra tiek pat, kiek ir skonių, todėl atrinkome keletą klasikinių patarimų:

  • Visų rūšių bulvės, įskaitant bulvytes ir bulvių košę.
  • Ant grotelių keptos ir šviežios daržovės.
  • Kepti arba ant grotelių kepti grybai.
  • Svogūnai žiedų pavidalo arba karamelizuoti.
  • Šviežia duona, fokačija su žolelėmis arba alyvuogėmis, taip pat česnakinė bagetė.
  • Kreminis padažas su grūstais pipirais ir lašeliu brendžio puikiai paryškina mėsos skonį.
  • Česnakų ir žolelių sviestas suteikia kepsniui papildomo skonio.
  • Aštrus "Chimichurri" padažas taip pat yra klasika.


Populiariausi kepsnių peiliai

DUK
Dažniausiai užduodamas klausimas
Kaip sužinoti, ar kepsnys iškeptas iki reikiamo lygio?
Patikimiausiai naudojant termometras ant mėsos su sąlyga, kad iškeptas kepsnys būtų tokios temperatūros:
Retas: 50-52 °C
Vidutiniškai iškeptas: 57-60 °C
Vidutinė temperatūra: 63-68 °C
Vidutinio dydžio: 68-72 °C
Gerai atlikta: 74 °C arba daugiau
Ar geriau kepti kepsnį keptuvėje, ar ant grotelių?
Abu metodai turi privalumų. Kepant keptuvėje geriau kontroliuojama temperatūra ir iškepa tolygi pluta. Kita vertus, kepant ant grotelių mėsa įgauna būdingą dūmo skonį. Pasirinkimas priklauso nuo jūsų pageidavimų ir turimos įrangos.
Ar kepsnius reikia marinuoti?
Kokybiškos mėsos nereikia marinuoti. Ji turi natūralų skonį, kurį marinatas gali nuslopinti. Užtenka druskos, pipirų ir alyvuogių aliejaus prieš pat kepimą.
Kokia mėsa geriausiai tinka kepsniui?
Geriausia kepsnių mėsa yra iš gerai išlaikyto jautienos gabalo, pavyzdžiui, nugarinės, nugarinės, šoninės arba filė mignon. Taip pat svarbu, kad mėsa būtų sultinga ir aromatinga.