stalo šaukštai
Valgomieji šaukštai - šaukštai, kurių reikia kiekvienam stalui
Kas yra valgomieji šaukštai?
Valgomieji šaukštai yra valgomojo indai, skirti tiek patiekti, tiek vartoti maistą. Jie skirti bendram naudojimui prie pietų stalo ir yra didesni už arbatinius šaukštelius, bet mažesni už valgomuosius šaukštus.
Valgomasis šaukštas paprastai yra šaukštas su sekliu pagaliuku arba dubenėliu su ilga rankena, pagamintas iš nerūdijančio plieno, porceliano arba plieno. Valgomieji šaukštai naudojami sriuboms, kruopoms, troškiniams, kariui ir kitiems skystiems ar pusiau skystiems patiekalams valgyti.
Valgomieji šaukštai yra būtinas daiktas kiekvienoje virtuvėje ar valgomajame, todėl Kulina svetainėje surinkome geriausius šaukštus iš tokių žinomų gamintojų kaip Blomus, MIJ, ir ZWILLING.
Terminas "valgomasis šaukštas" taip pat vartojamas kaip kulinarinis tūrio matas, dažnai naudojamas kulinarinėse knygose ir receptuose. Dažniausiai jis trumpinamas šaukštu arba valgomuoju šaukštu ir yra lygiai 15 ml.
Kokie yra valgomųjų šaukštų tipai?
Yra kelių tipų šaukštai, įskaitant:
- Standartinis valgomasis šaukštas: Šis šaukštas naudojamas ir valgymui, ir serviravimui
- Sriubos šaukštas: Lyginant su standartiniu stalo šaukštas, šio šaukšto dubuo yra gilesnis ir apvalesnis. Jis skirtas sriuboms, troškiniams ir kitiems skysto pagrindo maisto produktams vartoti.
- Desertinis šaukštas: Šis šaukštas naudojamas desertams ir vaisiams valgyti ir yra mažesnis nei įprastas stalo šaukštas.
- Patiekimo šaukštas: Ši rūšis stalo šaukštas yra didesnis nei įprastas valgomasis šaukštas stalo šaukštas naudojamas patiekalams (ryžiams, bulvėms, grūdams, daržovėms) patiekti prie stalo.
Kuo skiriasi šaukštelis nuo valgomojo šaukšto?
šaukštelis nuo valgomojo šaukšto skiriasi pirmiausia dydžiu. Palyginti su šaukštais, arbatiniai šaukšteliai atrodo mažesni ir turi siauresnį dubenėlį ar samtelį. Jais dažnai maišoma arbata ar kava, į kurią įberiama cukraus, taip pat valgomi desertai ar pyragai. Abiejų tipų šaukštus taip pat galima naudoti prieskoniams ir kitiems ingredientams matuoti. šaukštelis naudojamas mažesniam ingredientų kiekiui matuoti arba pridėti ir yra mažesnis už valgomąjį šaukštą. Skirtumas tarp jų tūrių yra daugiau ar mažiau trigubas, taigi, jei valgomasis šaukštas yra 10 g miltų, tai šaukštelis telpa 3, o valgomajame šaukšte telpa 15 g vandens arba pieno, o šaukštelis 5 g.
Apskritai, nuo patiekalo, kurį ruošiatės patiekti ar valgyti, priklauso, kokį valgomąjį šaukštą naudosite. Kad valgymo patirtis būtų išskirtinė, galite rinktis iš mūsų valgymo reikmenų kolekcijos, kurią sudaro stalo įrankių rinkiniai, stiklinės, indai ir kt.