stalo peiliai

5 items total
179792 179792 jidelni vidlicka maxime blomus mysi seda
15,25 €
BM64131
179789 179789 jidelni vidlicka maxime blomus hrejive seda
15,25 €
BM64130
Stalo šakutė STELLA, matinis nerūdijantis plienas, Blomus BM63827
179795 179795 jidelni vidlicka stella blomus cerna
11,73 €
BM64198

Stalo šakutės - svarbiausi pagrindinio patiekalo įrankiai

Stalo šakutės - tai valgomojo stalo įrankiai, kurie pirmiausia naudojami kietiems daiktams, pavyzdžiui, mėsai, daržovėms ir grūdams, imti ir valgyti. Jie turi nuo dviejų iki keturių krumplių ir paprastai kartu su jais naudojami tos pačios stalo įrankių kolekcijos stalo peiliai ir šaukštai.

Stalo šakutės būna įvairių formų ir dydžių, dažnai pagamintos iš nerūdijančio plieno arba plieno. Jie naudojami kasdien, bet kokioje aplinkoje ir bet kokiomis progomis. Jie labai dažnai būna didesnių valgomojo stalo įrankių rinkinių dalis.

Kokios yra šakutės rūšys?

Šakutės būna įvairių tipų, kurių kiekvienas turi skirtingą paskirtį. Toliau išvardytos kai kurios tipiškiausios veislės:

  • Stalo šakutė: tai dažniausiai naudojama šakutė, skirta valgyti prie stalo. Paprastai jis turi keturis noragus ir ilgą kotą.
  • Desertinė šakutė: desertinės šakutės turi trumpesnius dantukus ir yra mažesnės nei stalo šakutė. Jis skirtas desertams, įskaitant tortus, pyragus ir pyragaičius, gaminti.
  • Žuvies šakutė: ši šakutė sukurta specialiai žuvies patiekalams valgyti. Jis yra ilgas, plonas ir šiek tiek lenktu galu.
  • Serviruojamoji šakutė: ši šakutė turi ilgus pirštus, kurie naudojami dideliems patiekalams, pvz., troškiniams ar salotoms, patiekti.

Apskritai, nuo to, kokį maistą valgote ar patiekiate, priklauso, kokią šakutę naudosite. Šakutės būna įvairaus dizaino, atliekančios įvairias funkcijas ir galinčios pagerinti valgymo ir serviravimo efektyvumą bei malonumą.

Kuo skiriasi stalo šakutė nuo serviravimo šakutė?

A serviravimo šakutė stalo šakutė ir stalo šakutė pirmiausia skiriasi pagal dydį ir paskirtį.

stalo šakutė - tai įprasto dydžio šakutė, naudojama prie stalo atskiroms porcijoms. Jis skirtas mažoms ir vidutinio dydžio maisto porcijoms, pavyzdžiui, makaronams, mėsai ar daržovėms, paimti ir suvalgyti.

Kita vertus, serviravimo šakutėyra sunkesnė, turi ilgesnę rankeną ir ilgesnius krumplius nei stalo šakutė. Jis skirtas didesnėms maisto porcijoms, pavyzdžiui, kepsniams, mėsai, kalakutienai ir pan., patiekti. Taip pat yra didesnių mėsos šakių, kurios pirmiausia naudojamos virtuvėje kepsniams ar kumpiams pjaustyti.

Serviruojamųjų šakučių pirštai dažnai būna ilgesni nei stalo šakutės, todėl jos labiau tinka didesniems patiekalams patiekti. Patiekimo šakutės būna įvairių dydžių ir dizaino. Jos dažnai įeina į oficialių valgių ar specialių renginių metu naudojamų papildomų serviravimo įrankių rinkinį ir paprastai būna puošnesnės ir dekoratyvesnės nei stalo šakutės.