Specialios paskirties peiliai
Specialios paskirties peiliai - specialieji agentai jūsų virtuvėje
Kas yra specialios paskirties peiliai?
Specialios paskirties peiliai - tai peiliai, skirti specialioms kulinarinėms užduotims atlikti. Jų forma, medžiaga, iš kurios jos pagamintos, ir dydis turi padėti jums susidoroti su konkrečiais ingredientais arba gauti tikslų rezultatą, kurio tikitės.
Svetainėje Kulina rasite daug specialių peilių, pagamintų tokių patikimų prekių ženklų kaip " Wusthof", " Zwilling" arba WMF kurie garantuoja ilgą ir veiksmingą veikimą. Peržiūrėkite toliau pateiktas kategorijas ir įsigykite specialios paskirties peilį, kurio reikia jūsų virtuvei. Tai:
- cleavers
- mėsininko peiliai
- sūrio peiliai
- pjaustymo peiliai
- peiliai masalui rišti
- kumpio peiliai
- lašišos peiliai
- konditeriniai peiliai
- ir peiliai vaikams
Kaip prižiūrėti peilius?
Specialios paskirties peiliai dažnai yra investicija, o jei investavote pinigus į specialų virtuvės įrankį, neabejotinai norite, kad šis įrankis tarnautų ilgai. Todėl būtinai laikykitės šių paprastų peilių valymo ir laikymo taisyklių:
- peilius dažnai galima plauti indaplovėse, tačiau rekomenduojame peilius valyti rankomis, nes indaplovių plovikliai gali pažeisti plieninių ašmenų paviršių,
- jei peilis turi medinę rankeną, nedėkite jo į indaplovę,
- kad medinės rankenos neišdžiūtų, reguliariai tepkite jas sėmenų aliejumi arba bičių vašku,
- peilius laikykite atskirai, kad jų ašmenys nenutrupėtų. Naudokite peilių bloką arba dėklą, jei specialios paskirties peilį naudojate tik retkarčiais ir norite jį laikyti virtuvės stalčiuje
- reguliariai galąskite peilius tinkamu galąstuvu