Sous-vide vakuuminės viryklės

1 items total
Sous vide folija ZU 3616, Severin
20,90 €
SEVEZU3616

Sous-vide vakuuminė viryklė - jūsų neįprastas virtuvės pagalbininkas

Prancūziškas terminas "sous vide", kuris išvertus reiškia "vakuume", reiškia maisto gaminimo būdą, kai maistas dedamas į sandarų indą ir panardinamas į puodą su vandeniu, įkaitintu iki tam tikros temperatūros.

Kokie yra didžiausi "sous vide" gaminimo privalumai?

Nors "sous vide" maisto ruošimas reikalauja specialios įrangos ir daugiau laiko, jis turi puikių privalumų.

  • galite puikiai kontroliuoti gaminimo laiką. Maistą galima paruošti ir vakuuminiu būdu uždaryti prieš dieną ir palikti lėtai virti vandens orkaitėje. Maistą per naktį galite ruošti "sous vide" ir patiekti, kai tik būsite pasiruošę.
  • nereikia patiems reguliuoti temperatūros - galite kepti mėsą ir žuvį nustatytą laiką patys nekontroliuodami temperatūros
  • "sous vide" maisto ruošimas be rankų! - tereikia vakuuminiu būdu supakuoti maistą, įdėti jį į vandenį, nustatyti temperatūrą ir išeiti
  • "Sous vide" išsaugo daugiau maistinių medžiagų ir vitaminų nei kiti gaminimo būdai.
  • "sous vide" viryklėse mėsa tampa minkštesnė
  • beveik viską galima gaminti sous vide; kai kurie šefai ją naudoja net kiaušiniams virti.

Kaip naudoti Sous-vide vakuuminę viryklę?

Pradžiai reikės bent trijų dalykų: vandens, didelio indo ir sandaraus maišelio. Dažniausiai pasitaikantis aukščiausios kokybės pakartotinai uždaromo maišelio tipas yra vakuuminis, kurį galite įsigyti mūsų svetainėje.

Kadangi ruošiant maistą sous vide sustiprėja jo skonis, patariame prieš pakuojant į maišelį patiekalą pagardinti nedideliu kiekiu prieskonių. Tiesiog pripildykite maišelį, išspauskite orą ir įdėkite jį į indo šilto vandens vonią.

Kokie yra svarbiausi dalykai naudojant sous-vide viryklę?

Be "sous-vide" viryklės, jums reikės papildomos įrangos, pavyzdžiui, vakuuminio maišelių sandarinimo aparato, vakuuminių maišelių arba folijos, vakuuminio siurblio. Kai kurios iš jų išvardytos toliau:

Vakuuminio sandarinimo mašina: Vakuuminės sandarinimo mašinos veikia pašalindamos orą iš plastikinio maišelio su maisto produktais ir tik tada jį sandarindamos karščiu. Dėl to maistas ilgiau išlieka šviežias, nes sukuriama aplinka, kurioje mikrobams labai sunku veistis. Jis buvo naudojamas gaminant maistą po vakuumu, nes sandarus sandarumas taip pat neleidžia prarasti drėgmės ir sudegti.

Vakuuminio sandariklio maišeliai: Maistas vakuuminiuose maišeliuose išlieka šviežias iki 8 kartų ilgiau. Visos maistingosios medžiagos išlieka nepakitusios, o jų skonis ir kvapas išlieka toks pat. Šie maišeliai geriausiai tinka ruošti maistą vakuume, nes jie yra patvarūs ir įkaitę atlaiko nudegimus.

Siekdami užtikrinti itin sėkmingą maisto ruošimo patirtį, siūlome viską, ko reikia sous-vide maisto ruošimui, pradedant sous-vide viryklėmis ir baigiant visais garsių įmonių, pvz Severin ir " Zwilling".