serviravimo stalo įrankiai
Serviravimo stalo įrankiai - nepakeičiami serviravimo įrankiai
Kas yra serviravimo įrankiai?
Serviruojamieji stalo įrankiai - tai stalo įrankiai, naudojami maistui patiekti, paprastai prie pietų stalas. Šie stalo įrankiai dažnai gaminami iš kokybiškų medžiagų, tokių kaip nerūdijantis plienas, medis ar plastikas, ir gali būti meniškai sukurti taip, kad gražiai derėtų su kitais stalo indais, pavyzdžiui, valgomojo įrankiais, serviravimo dubenimis ar stiklinėmis.
Svetainėje Kulina galima rasti įvairių rūšių stalo įrankių, kurių daug rasite svetainėje. Tai:
- Salotų serviravimo rinkiniai: Jei norite elegantiškai sumaišyti ir patiekti salotas, jums tikrai prireiks salotų serviravimo rinkinio arba salotų žnyplės. Salotų serviravimo rinkinius sudaro salotų šaukštas ir salotų šakutė. Salotų šaukštais galima geriau valdyti ir jie turi didesnį paviršiaus plotą nei standartiniai šaukštai.
- Serviravimo šakutės: Šakutės , naudojamos mėsai ar daržovėms patiekti.
- Sriubos ir padažo samčiai: Dekoratyvinės sriubos ąsotėliai ir padažo šaukštai, naudojami padažui ar kitiems skystiems padažams patiekti. Patiekimo šaukštai su dideliais apvaliais puodeliais taip pat puikiai tinka troškiniams, daržovėms ir ryžiams patiekti.
- Tortams skirti padėkliukai - tai naudingi įrankiai ne tik tortui, bet ir lazanijai ar fokačiai patiekti
Kuo skiriasi virtuvės įrankiai ir serviravimo įrankiai?
Virtuvės įrankiai kartais labai panašūs į serviravimo įrankius. Pavyzdžiui, virtuviniai šaukštai gali būti naudojami ir maisto gaminimui, ir serviravimui. Tačiau tarp šių dviejų tipų indų yra didelių skirtumų:
- virtuvės įrankiai turi būti saugūs puodams ir keptuvėms, jie negali subraižyti jų nepridegančių paviršių, todėl turi būti pagaminti iš nesibraižančių, bet kartu karščiui atsparių medžiagų. Todėl virtuvės reikmenys labai dažnai gaminami iš medžio, silikono arba plastiko.
- kita vertus, serviravimo stalo įrankiai naudojami valgomajame ir papildo mūsų pietų indus, stiklines ir valgomojo įrankius. Tai stalo serviravimo dalis. Dėl šios priežasties jis dažnai būna gana dekoratyvus ir paprastai gaminamas iš nerūdijančio plieno.
Kaip prižiūrėti ir tvarkyti stalo įrankius?
Tinkamas valymas, laikymas ir tvarkymas - visa tai yra jūsų stalo įrankių priežiūros dalis. Po kiekvieno naudojimo stalo įrankius reikia plauti rankomis su švelniu indų plovikliu ir šiltu vandeniu, o po to iš karto nusausinti. Laikykite stalo įrankius švarioje ir sausoje vietoje, apsaugotoje nuo vandens ir dulkių.
Dėl sąlyčio su oru ar maisto rūgštimis jūsų stalo įrankiai ilgainiui gali patamsėti arba pakeisti spalvą. Tai galite pašalinti išvalę juos sidabro poliravimo priemone arba neabrazyviniu metalo valikliu, laikydamiesi gamintojo nurodymų.