serviravimo dubenys
Serviruočių dubenys - privalomas jūsų stalo elementas
Kas yra serviravimo dubenys ir kam jie naudojami?
Serviruočių dubenys, dar vadinami salotinėmis, naudojami įvairių rūšių maistui, pavyzdžiui, salotoms, virtoms daržovėms, makaronams, bulvėms, popkornams, traškučiams ir pan., patiekti. Jų būna įvairių dydžių, taip pat skirtų užkandžiams, mažesnėms salotų porcijoms ar desertams patiekti.
Prie valgomojo stalo galima patogiai pastatyti serviravimo dubenėlius ir perduoti juos iš vieno asmens kitam, kad kiekvienas galėtų patiekti maistą į savo lėkštę. Serviruočių dubenų būna įvairių dizainų, matmenų ir medžiagų, o pasirinkus prie interjero derantį dekoratyvinį raštą ar stilių, juos galima naudoti ir kaip dekoratyvinius dubenis vaisiams tiek buityje, tiek profesinėje veikloje.
Jei ieškote salotinės, būtinai peržiūrėkite mūsų salotų šaukštų pasirinkimą, kad jūsų stalas atrodytų dar gražiau, o jei norite, kad salotų skonis būtų toks pat geras, kaip ir išvaizda, būtinai apšlakstykite jas kokybišku alyvuogių aliejumi ir aromatizuota druska, skanu!
Iš kokių medžiagų gaminami serviravimo indai?
Salotinės būna įvairios sudėties. Populiariausi dubenėliai yra pagaminti iš porceliano, stiklo, plastiko ir nerūdijančio plieno. Pastaraisiais metais atsirado ekologiškesnių medžiagų, pavyzdžiui, akmens masės ir keramikos, ir visų jų turime savo parduotuvėje.
Žinoma, kiekviena medžiaga turi unikalių savybių. Visi jie yra labai šventiški, jiems reikia specialios priežiūros arba jie tiesiog patogūs. Idealus salotų indas priklausys nuo jau turimų valgomojo lėkščių ir kitų indų arba nuo jūsų valgomojo kambario stiliaus. Jei visos jūsų lėkštės yra iš klasikinio balto porceliano, pasirinksite porcelianinį serviravimo dubenį, o jei ieškote indo, kuris idealiai tiktų salotoms patiekti per vasaros BBQ, - medinį salotinį dubenį.
Toliau pateikiamos kai kurios iš šių medžiagų pagamintų mūsų serviravimo dubenų išskirtinės savybės.
Akmens masės serviravimo dubenys: Tvirti ir naudingi, puikiai tinka kasdieniam naudojimui. Jame vyrauja vidutinė degimo temperatūra, leidžianti gaminti specialiai pritaikytus gaminius. Jie yra tvirtesni už molinius indus ir atsparūs skilimui. Idealiai tinka intensyviam naudojimui ir dažnai gali atlaikyti iki 250 °C temperatūrą orkaitėje
Nerūdijančio plieno salotų dubenys: Jie tinkami plauti indaplovėje, yra tvirti ir ilgaamžiai, higieniški, neturi skonio ir nerūdija.
Porcelianas, Keraminė salotinė: Ypač porcelianas dažnai būna labai elegantiškas. Jos taip pat atsparios įbrėžimams ir higieniškos.
Išreikškite savo nuomonę naudodami vieno iš mūsų mėgstamiausių prekių ženklų, pvz MIJ, Revol, Eva Solo, ir Bitz. Tiek kasdieniam valgymui, tiek ypatingoms progoms, nepriklausomai nuo pasirinkto stiliaus, jums garantuojama aukščiausia kokybė ir laikui nepavaldi elegancija.