Šefo peiliai

23 items total
Šefo peilis PERFORMER 16 cm, Wüsthof
242 €
WU1061200116
Šefo peilis PERFORMER 20 cm, Wüsthof
284 €
WU1061200120
Šefo peilis RAN PLUS 20 cm, juodos spalvos, Yaxell YAX36600
Šefo peilis GOURMET 16 cm, Wüsthof
63 €
WU1035044816
Šefo peilis CLASSIC 16 cm, Wüsthof
104 €
WU1030130116
Šefo peilis GOURMET 18 cm, Wüsthof
74 €
WU1035044818
Šefo peilis CARBON FRAGMENT 20 cm, juodos spalvos, Dellinger DNGRH139CH
Šefo peilis AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
142 € –13 %
123,02 €
FDCK8192222
Šefo peilis 1905 21 cm, F.Dick
147,70 €
FDCK8194721
Šefo peilis K2213244 20 cm, Tefal
20,54 €
TEFK2213244
Japoniškas šefo peilis GYUTO OKAMI, 19 cm, Dellinger DNGRSXLKHAUS8B
Šefo peilis 22 cm, Victorinox
44,88 €
VN5200322
Šefo peilis ELEVATE 10532 16,5 cm, Joseph Joseph
28,48 €
JS10532
Šefo peilis DAMASCUS 67 20,8 cm, Samura
102,85 €
SMRSND67KNES

Šefo peiliai – peilis, kurio reikia kiekvienai virtuvei

Kas yra šefo peilis?

Šefo peilis yra labai universalus virtuvinis peilis, naudojamas daugeliui kulinarinių užduočių atlikti (mėsai pjaustyti ir daržovėms smulkinti) ir yra vienas iš trijų peilių, kurie turėtų būti kiekvienoje virtuvėje ir po ranka kiekvienam šefui (žr. išsamų virtuvinių peilių vadovą, kad patikrintumėte likusius du peilius, į kuriuos tikrai turėtumėte investuoti).

Virėjo peilis turi plačius ašmenis, kurie lenkiasi į viršų ir sudaro galiuką. Ašmenų ilgis paprastai yra 18–24 cm.

Kuo skiriasi šefo peilis nuo Santoku šefo peilio?

Namų virėjai ir profesionalūs šefai naudoja ir Santoku, ir šefo peilius produktų pjaustymui. Kokie yra pagrindiniai šių dviejų tipų peilių skirtumai? Šefo peiliai turi ilgesnius, dvigubus ašmenis, skirtingai nei Santoku peiliai, kurie paprastai turi vienpusius ašmenis. Šefo peilio ašmenų forma leidžia judinti ašmenis į priekį, o naudojant Santoku peilį galite pjauti tik vieną kartą žemyn.

Kam naudojamas šefo peilis?

Dėl lenktų šefo peilio ašmenų galima pjauti „sūpuojant“, todėl kartu su plačiais ašmenimis šefo peilis yra puikus įrankis:

  • supjaustyti ir susmulkinti daug daržovių vienu metu
  • mėsos pjaustymas ir atskyrimas
  • sūrio pjaustymas
  • vaisių ir riešutų pjaustymas, smulkinimas arba pjaustymas kubeliais

Kulinoje rasite kokybiškus šefo peilius, pagamintus patikimų prekių ženklų, kurie atlaiko nusidėvėjimą. Peržiūrėkite peilius iš Wusthof, Zwilling arba WMF. Taip pat galite peržiūrėti mūsų perkamiausius šefo peilius čia.

Kaip pagaląsti šefo peilį?

Jei šefo peilį naudojate kasdien, galandinkite jį gana dažnai – bent kas dvi savaites peilių galąstuvu. Geriausias būdas pagaląsti šefo peilį yra šlifavimo akmeniu, kuriuo jį reikia pagaląsti 15-20 laipsnių kampu iš abiejų pusių arba plieniniu strypu. Taip pat galite nunešti peilį pas specialistą.

Kaip prižiūrėti „Santoku“ peilį?

Kokybiški šefo peiliai yra nemaža investicija, todėl jei norite, kad jūsų peilis tarnautų ilgą laiką, laikykitės šių paprastų peilių valymo ir laikymo taisyklių:

  • peilius dažnai galima plauti indaplovėje, tačiau rekomenduojame peilį plauti rankomis, nes indaplovių plovikliai gali pažeisti plieninio ašmenų paviršių.
  • jei peilis turi medinę rankeną, nedėkite jo į indaplovę
  • kad medinės rankenos neišdžiūtų, reguliariai sutepkite jas sėmenų aliejumi arba bičių vašku
  • Peilius laikykite atskirai, kad ašmenys neatbuktų. Naudokite peilio bloką arba peilio dėklą
  • reguliariai pagaląskite peilį