Santoku peiliai

32 items total
Santoku peilis KIRITSUKE 18 cm, Dellinger
297 €
DNGRSXL9303
Santoku peilis NORDIC KITCHEN 18 cm, Eva Solo
230 € –30 %
160,72 €
ES515402
Santoku peilis KATAI 18 cm, Forged
135 € –5 %
127 €
FORGEDSDV620711
Santoku peilis PRO 18 cm, Zwilling
142 €
ZW38407181
Santoku peilis PROFESSIONAL "S" 18 cm, Zwilling
130 € –29 %
91,76 €
ZW31117181
Santoku peilis DAMASCUS 18 cm, rudos spalvos, Güde
2 220 €
GUDEDA774618
Santoku peilis MANMOSU 18 cm, Dellinger
167 €
DNGRSXLKH109
Santoku peilis OLIVE 18 cm, Forged
74 €
FORGEDSDV307427
Santoku peilis SEBRA 18 cm, Forged
71 €
FORGEDSDV623521
Santoku peilis 1905 18 cm, F.Dick
143,38 €
FDCK8194218K
Santoku peilis PRO 18 cm, su grioveliais, Zwilling
147 € –30 %
101,90 €
ZW38418181
Santoku peilis BRUTE 18 cm, Forged
74 €
FORGEDSDV620155
Santoku peilis KINEO 18 cm, WMF
57,99 € –6 %
54,40 €
WM1896176032
Santoku peilis SANDVIK RED NORTHERN SUN 18,5 cm, Dellinger DNGRKH204
Santoku peilis ALPHA OAK 18 cm, rudos spalvos, Güde GUDEE54618
Santoku peilis INTENSE 18 cm, Forged
76 €
FORGEDSDV620124
Santoku peilis PROFESSIONAL "S" 18 cm, Zwilling
138 €
ZW31120181
Santoku peilis ALPHA POM 18 cm, juodos spalvos, Güde
145,50 €
GUDE154618
Santoku peilis VIVUM 18 cm, plienas, rudos spalvos, F.DICK FDCK83642182KH
Up
More products

"Santoku" peiliai - vieni universaliausių virtuvės peilių

Kas yra "Santoku" peilis?

"Santoku" peilis yra labai universalus, vidutinio dydžio peilis, kurį galima naudoti daugeliui kulinarinių užduočių. Šis peilis kilęs iš Japonijos ir turi plačią geležtę be antgalio, bet su nuobodžia nugarėle, kuri lenkiasi žemyn ir susijungia su tiesia priekine geležte. Jis yra 12-20 cm ilgio, be atramos, subalansuoto svorio ir lengvas laikyti.

Kuo skiriasi "Santoku" peilis nuo virtuvinio peilio?

Namų virėjai ir profesionalūs šefai įvairiems pjaustymo darbams naudoja tiek "Santoku", tiek virėjo peilius. Kuo skiriasi šių dviejų tipų peiliai? "Santoku" peiliai turi trumpesnius ašmenis nei virtuvės šefo peiliai, o jų ašmenys paprastai yra viengubo nuožulnumo, o ne dvigubo nuožulnumo virtuvės šefo peiliai. Kadangi peilis neturi antgalio, juo galima pjaustyti vienu pjūviu žemyn, o virėjo peiliu peilį reikia kilstelėti į priekį. Jei mėgstate pjaustymo metodą, rinkitės virėjo peilį, o jei norite pjaustyti greičiau ir efektyviau, rinkitės "Santoku" peilį.

Kam naudojamas "Santoku" peilis?

"Santoku" gali būti verčiamas kaip "trys dorybės" arba "trys naudojimo būdai", t. y. pjaustymas, pjaustymas kubeliais ir malimas. Juo galima pjaustyti labai plonus maisto gabalėlius, todėl patiekalai atrodo gražiai ir estetiškai. Santoku peilį galite naudoti:

  • mėsos pjaustymas
  • kumpio arba sūrio pjaustymas griežinėliais
  • vaisių, daržovių ir riešutų pjaustymas griežinėliais, smulkinimas arba pjaustymas kubeliais
  • žolelių malimas
  • kurti smulkias skilteles

Svetainėje Kulina rasite kokybiškų patikimų prekių ženklų "Santoku" peilių, kurie yra atsparūs nusidėvėjimui. Patikrinkite peilius Dellinger arba Forged arba " Zwilling", arba pirmiausia perskaitykite mūsų pagrindinį peilių pirkimo vadovą. Čia taip pat galite peržiūrėti mūsų geriausiai parduodamus "Santoku" peilius.

Kaip galąsti "Santoku" peilį?

Jei "Santoku" peilį naudojate kasdien, turėtumėte jį galąsti gana dažnai - ne rečiau kaip kas dvi savaites. Geriausias būdas galąsti "Santoku" peilį - naudoti šlifavimo akmenį. Peilį galąskite kaip įprastą peilį - 20 laipsnių kampu į galandinimo akmenį, o jei peilis turi grantono briauną, galąskite 15 laipsnių kampu. Taip pat galite nunešti peilį specialistui.

Kaip prižiūrėti "Santoku" peilį?

"Santoku" peiliai yra nemaža investicija, todėl jei norite, kad jūsų "Santoku" peilis tarnautų ilgai, būtinai laikykitės šių paprastų peilių valymo ir laikymo taisyklių:

  • peilius dažnai galima plauti indaplovėje, tačiau rekomenduojame peilį valyti rankomis, nes indaplovės plovikliai gali pažeisti plieninių ašmenų paviršių
  • jei peilis turi medinę rankeną, nedėkite jo į indaplovę
  • kad medinės rankenos neišdžiūtų, reguliariai tepkite jas sėmenų aliejumi arba bičių vašku
  • peilius laikykite atskirai, kad jų ašmenys nenutrupėtų. Naudokite peilių bloką arba peilių dėklą
  • reguliariai galąskite peilį