Santoku peiliai

16 items total
Santoku peilis 17 cm, F.Dick
584 € –6 %
544 €
FDCK8164217H
Santoku peilis Amici Wüsthof 17 cm
242 €
WU1011331317
Santoku peilis CLASSIC IKON CREME 17 cm, Wüsthof
157 €
WU41760
Santoku peilis CHAI DAO CLASSIC 17 cm, Wüsthof
136 €
WU1040135617
Santoku peilis URBAN FARMER 17 cm, Wüsthof
104 €
WU1025246017
Santonku peilis FK2 16 cm, de Buyer
70,47 € –15 %
59,80 €
DB428716
Santoku peilis SWISS MODERN 17 cm, Victorinox
111 € –28 %
79,10 €
VN6905017KG

"Santoku" peiliai - vieni universaliausių virtuvės peilių

Kas yra "Santoku" peilis?

"Santoku" peilis yra labai universalus, vidutinio dydžio peilis, kurį galima naudoti daugeliui kulinarinių užduočių. Šis peilis kilęs iš Japonijos ir turi plačią geležtę be antgalio, bet su nuobodžia nugarėle, kuri lenkiasi žemyn ir susijungia su tiesia priekine geležte. Jis yra 12-20 cm ilgio, be atramos, subalansuoto svorio ir lengvas laikyti.

Kuo skiriasi "Santoku" peilis nuo virtuvinio peilio?

Namų virėjai ir profesionalūs šefai įvairiems pjaustymo darbams naudoja tiek "Santoku", tiek virėjo peilius. Kuo skiriasi šių dviejų tipų peiliai? "Santoku" peiliai turi trumpesnius ašmenis nei virtuvės šefo peiliai, o jų ašmenys paprastai yra viengubo nuožulnumo, o ne dvigubo nuožulnumo virtuvės šefo peiliai. Kadangi peilis neturi antgalio, juo galima pjaustyti vienu pjūviu žemyn, o virėjo peiliu peilį reikia kilstelėti į priekį. Jei mėgstate pjaustymo metodą, rinkitės virėjo peilį, o jei norite pjaustyti greičiau ir efektyviau, rinkitės "Santoku" peilį.

Kam naudojamas "Santoku" peilis?

"Santoku" gali būti verčiamas kaip "trys dorybės" arba "trys naudojimo būdai", t. y. pjaustymas, pjaustymas kubeliais ir malimas. Juo galima pjaustyti labai plonus maisto gabalėlius, todėl patiekalai atrodo gražiai ir estetiškai. Santoku peilį galite naudoti:

  • mėsos pjaustymas
  • kumpio arba sūrio pjaustymas griežinėliais
  • vaisių, daržovių ir riešutų pjaustymas griežinėliais, smulkinimas arba pjaustymas kubeliais
  • žolelių malimas
  • kurti smulkias skilteles

Svetainėje Kulina rasite kokybiškų patikimų prekių ženklų "Santoku" peilių, kurie yra atsparūs nusidėvėjimui. Patikrinkite peilius Dellinger arba Forged arba " Zwilling", arba pirmiausia perskaitykite mūsų pagrindinį peilių pirkimo vadovą. Čia taip pat galite peržiūrėti mūsų geriausiai parduodamus "Santoku" peilius.

Kaip galąsti "Santoku" peilį?

Jei "Santoku" peilį naudojate kasdien, turėtumėte jį galąsti gana dažnai - ne rečiau kaip kas dvi savaites. Geriausias būdas galąsti "Santoku" peilį - naudoti šlifavimo akmenį. Peilį galąskite kaip įprastą peilį - 20 laipsnių kampu į galandinimo akmenį, o jei peilis turi grantono briauną, galąskite 15 laipsnių kampu. Taip pat galite nunešti peilį specialistui.

Kaip prižiūrėti "Santoku" peilį?

"Santoku" peiliai yra nemaža investicija, todėl jei norite, kad jūsų "Santoku" peilis tarnautų ilgai, būtinai laikykitės šių paprastų peilių valymo ir laikymo taisyklių:

  • peilius dažnai galima plauti indaplovėje, tačiau rekomenduojame peilį valyti rankomis, nes indaplovės plovikliai gali pažeisti plieninių ašmenų paviršių
  • jei peilis turi medinę rankeną, nedėkite jo į indaplovę
  • kad medinės rankenos neišdžiūtų, reguliariai tepkite jas sėmenų aliejumi arba bičių vašku
  • peilius laikykite atskirai, kad jų ašmenys nenutrupėtų. Naudokite peilių bloką arba peilių dėklą
  • reguliariai galąskite peilį