- Ašmenys: pagaminta iš aukštos kokybės plieno, kuris užtikrina atsparumą dilimui ir korozijai.
- Aštrumas: preciziškai pagaląsti ašmenys, kurie ilgai išlaiko aštrumą.
- Rankena: turi ergonomišką formą, kuri užtikrina saugumą ir patogumą net ir pjaunant ilgą laiką. Paprastai jis gaminamas iš aukštos kokybės medžiagų, dažniausiai iš medžio, taip pat iš metalo ar kompozito.
- Balansavimas: Puikiai subalansuoti ašmenys ir rankena, kad įrankį būtų lengva valdyti ir valdyti.
Kokybiški peiliai virtuvėje tikrai atsiperka. Jie ilgiau tarnauja ir patogiau pjauti. Pasakysime, į kokius peilius verta investuoti ir kur galite sutaupyti.
Kokybiški peilių rinkiniai
Kodėl verta investuoti į kokybišką peilį?
Peiliai yra būtinas įrankis bet kurioje virtuvėje, todėl jų kokybė yra svarbus veiksnys, lemiantis maisto gaminimo efektyvumą ir malonumą. Investicijos į kokybiškus peilius iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti didelės, tačiau ilgainiui tai reiškia ne tik geresnę maisto gaminimo patirtį, bet ir sutaupytas lėšas. Kokybiški peiliai turi daug privalumų:
Ilgas tarnavimo laikas
Kokybiški peiliai gaminami iš aukščiausios kokybės medžiagų, kurios užtikrina didelį atsparumą dilimui, korozijai ir pažeidimams. Be to, preciziškas jų apdirbimas užtikrina, kad peiliai daugelį metų (tinkamai naudojant ir atliekant pagrindinę priežiūrą) bus tokie pat aštrūs.
Efektyvumas
Su aštriu peiliu virtuvėje dirbti daug lengviau ir greičiau. Juo pjaustyti paprasčiausiai lengviau, tiksliau ir, kas ne mažiau svarbu, smagiau. Be to, gerai apgalvotas ergonomiškas aukštos kokybės įrankių dizainas užtikrina, kad jie puikiai laikosi rankoje.
Apsauga
Dirbti aštriu peiliu yra daug saugiau nei bukas peilis. Taip yra todėl, kad aštrus peilis nėra linkęs slysti žaliavos paviršiumi, o pjaunant reikia panaudoti daug mažiau jėgos. Be to, aukštos kokybės peiliai dėl savo stabilumo ir tinkamos pusiausvyros leidžia geriau kontroliuoti pjaustymo procesą.
Komfortas
Kokybiškas peilis kuriamas apgalvotai ir išbandytai, užtikrinant, kad ašmenys ir rankena būtų suprojektuoti taip, kad būtų patogu net ir atliekant ilgas ar sudėtingas užduotis. Tai ypač įvertins profesionalūs virėjai, tačiau palengvins darbą ir namų šeimininkams.
Techninė priežiūra
Kokybiškiems peiliams reikia daug rečiau šlifavimas. Jų gamybai naudojamos medžiagos, tokios kaip damasko ar anglinis plienas, yra labai atsparios nusidėvėjimui ir reikalauja mažiau priežiūros ir dėmesio nei nerūdijantis plienas ar keramika. Todėl ilgainiui investicijos į kokybiškus peilius yra ekonomiškai efektyvios, nes nereikia leisti pinigų dažnam profesionaliam galandinimui ir nereikia dažnai keisti įrankių.
Dizainas
Galiausiai kokybiški peiliai išsiskiria išskirtiniu dizainu, kuris suteikia virtuvei elegancijos ir padidina maisto gaminimo malonumą.
Kurie peilių prekių ženklai yra vieni geriausių?
Geriausiai parduodami "Wüsthof" peiliai
Kitas garsus vokiškas prekės ženklas iš Solingeno yra "Zwilling". Įmonė garsėja tuo, kad peilių gamybai naudoja specialius skirtingų plienų mišinius, kurie užtikrina ne tik optimalų įrankio tvirtumą ir aštrumą, bet ir didelį atsparumą korozijai. Žinoma, patogios rankenos užtikrina saugų ir patogų naudojimą.
Geriausiai parduodami Zwilling peiliai
"Miyabi" yra japonų prekės ženklas, kuriame tradiciniai japonų amatai derinami su šiuolaikinėmis technologijomis. "Miyabi" peiliai gaminami iš damasko plieno, kuris suteikia jiems ne tik išskirtinį aštrumą ir ilgaamžiškumą, bet ir gražią išvaizdą. Japoniški peiliai idealiai tinka tiksliam pjaustymui.
Geriausiai parduodami "Miyabi" peiliai
Kur taupyti ir kur netaupyti
Tiesa ta, kad mūsų biudžetas ne visada leidžia iš karto įsigyti visą kokybiškų peilių rinkinį. Taigi, jei jums reikia nuspręsti, kuriems peiliams sutaupyti, papasakosime, kaip tai padaryti.
Peiliai, kuriems galite sutaupyti pinigų:
Apvadai ir lupimasis: Paprastai jie virtuvėje naudojami rečiau, todėl nebūtina investuoti į brangiausius modelius.
Konditerijos peiliai: pjaustant duoną peilis per daug nenusidėvi, todėl net ir įprastos kokybės įrankis ilgai išliks tokios būklės, kokios tikėjotės, ir suteiks būtent tokias paslaugas, kokių iš jo tikitės.
Peiliai, kuriems negalima taupyti:
Virėjo peilis: yra pagrindinis įrankis, kurį dažniausiai paimate į rankas gamindami maistą. Jei virtuvėje turėtumėte turėti tik vieną kokybišką peilį, tai turėtų būti šis.
Suši peilis (kiritsuke, yanagiba ir kt.): Ruošiant suši, peilio aštrumas yra labai svarbus, todėl neapsieisite be tobulai pagaląsto įrankio.