puodeliai ir lėkštutės

60 items total
Espresso puodelis su lėkštute BARISTA, 2 vnt. rinkinys, baltas, WMF WM695939440
Arbatinis puodelis PUCHENG, 4 vnt. rinkinys, juodas, Bredemeijer BRED152004
Lėkštutė po MAMI arbatos puodeliu 16 cm, Alessi
12,50 €
ALSG5379
Lėkštutė MAMI mokos kavos puodeliui 11 cm, Alessi ALSG5377
Kavos puodelis BARISTA, 2 vnt. rinkinys, baltas, WMF
29,35 €
WM695959440
Arbatinis puodelis su lėkštute HYBRID KANNAUJ, Seletti SLT09172
Kavos puodelis su lėkštute HYBRID LEONIA, Seletti SLT09742
Kavos puodelis su lėkštute HYBRID SAGALA, Seletti SLT09162
Arbatinis puodelis su lėkštute HYBRID ZENOBIA, Seletti SLT09746
Up
More products

Puodeliai ir lėkštutės - privaloma penktos valandos arbatos dalis

Kokia puodelio ir lėkštės kilmė?

Puodelis ir lėkštutė turi ilgą ir įdomią istoriją ir jau daugelį amžių naudojami arbatai ir kavai patiekti. Teigiama, kad puodelis ir lėkštutė atsirado Kinijoje maždaug XVII a., kai arbatos gėrimas išpopuliarėjo tarp aukštesniųjų klasių.

Šiandien puodeliai ir lėkštutės naudojami arbatai ir kavai tiek namuose, tiek kavinėse ir restoranuose visame pasaulyje.

Laikui bėgant arbatos puodelių ir lėkštelių išvaizda keitėsi, tačiau jų pagrindinė funkcija išliko ta pati: mažas puodelis karštiems gėrimams laikyti ir lėkštutė išsiliejimams ar lašeliams surinkti.

Svetainėje Kulina galite įsigyti įvairių dydžių, stilių ir įvairių medžiagų puodelių ir lėkščių iš tokių žinomų prekių ženklų kaip Bitz, Seletti, "Viva" ir "Scandinavia".

Kuo skiriasi arbatos ir kavos puodeliai?

Arbatai ir kavai skirtus puodelius galima skirstyti į tam tikrus skirtumus, tačiau nėra griežtų taisyklių, kokius puodelius naudoti. Štai keletas pagrindinių skirtumų:

  • Dydis ir forma: Kavos puodeliai paprastai būna mažesni, subtilesnės ir plonesnės formos, o kavos puodeliai didesni, platesni ir cilindro formos.
  • Rankena: Kavos puodeliai paprastai turi trumpą rankenėlę, skirtą paimti pirštais, o kavos puodeliai turi didesnę rankenėlę, kurią galima laikyti visa ranka.
  • Medžiagos: Kavos puodeliai dažnai gaminami iš sunkesnių medžiagų, pavyzdžiui, akmens masės ar keramikos, o arbatos puodeliai kartais gaminami iš švelnesnių medžiagų, pavyzdžiui, porceliano ar kaulinio porceliano.

Paprastai mėgstamiausio puodelio arbatai ir kavai pasirinkimas priklauso nuo jūsų asmeninių pageidavimų.

Arbatos etiketas - kaip maišyti cukrų arbatos puodelyje

Arbatos etiketas - tai istoriškai susiklosčiusių taisyklių ir procedūrų, susijusių su arbatos patiekimu ir vartojimu, rinkinys. Tai, kaip į arbatos puodelį įmaišomas cukrus, yra labai svarbi arbatos etiketo dalis.

Tradiciškai, kai arbata iš arbatinuko supilama į puodelį, įdedamas reikiamas cukraus kiekis, arbata atsargiai pamaišoma arbatiniu šaukšteliu, o tada paragavus nustatoma, ar arbata pakankamai pasaldinta.

Priklausomybė nuo arbatos su pienu ir cukrumi daugiausia priklauso nuo skonio, todėl nėra teisingo ar neteisingo metodo. Paruoštą arbatą galite patiekti puodelyje, puodelyje arba arbatos/kavos stiklinėje.

Jei norite gauti daugiau patarimų apie būtiniausius arbatos ruošimo ir patiekimo reikmenis, skaitykite mūsų apsipirkimo vadovą ir sužinokite daugiau.