Puodai pienui virinti

2 items total

Pieno puodai - mažas ir mielas puodas kiekvienai virtuvei

Kas yra pieno puodas?

Pieno puodynė, kartais vadinama pieno puodu, yra nedidelis puodas su aukštu ir plonu korpusu, kuris apsaugo nuo purslų. Jis taip pat turi patogią lenktą arba tiesią rankeną ir snapelį, kuriuo galima lengvai supilti skystį į puodelį ar ąsotį. Kartais pieno puodai neturi snapelio, bet turi platų kraštą, kad būtų galima švariai pilti. Daugumoje pieno puodelių yra vidiniai matmenys, kuriais galima tiksliai dozuoti skystį. Todėl jie puikiai tinka virti ir šildyti įvairius skysčius.

Kam naudojate pieno puodą?

Nors pavadinimas gali rodyti ką kita, pieno puodai gali būti naudojami ne tik pienui pašildyti. Juos galima naudoti:

  • šildant pieną, kakavą, vandenį ar padažus,
  • putojančio pieno kavai,
  • virti kiaušinius,
  • ruošti padažus, kremus, padažus,
  • tirpinti sviestą, šokoladą ir kt.
  • pašildyti vaiko maistą arba mažas maisto porcijas

Svetainėje Kulina rasite elegantiškus ir praktiškus pieno puodus su rankenomis, kuriuose nepriekaištingai suderinta ergonomika ir šilumos izoliacija, užtikrinanti maksimalų saugumą ir komfortą. Čia taip pat rasite mūsų pirkinių vadovą apie puodus ir sužinosite, kokių keptuvių jums gali prireikti ir kokias medžiagas rinktis.

Kaip prižiūrėti pieno puodą?

Jei norite, kad pieno puodelis jums tarnautų ilgai, valydami jį po naudojimo būtinai laikykitės šių taisyklių:

  • prieš pirmą kartą naudodami visada perskaitykite gamintojo instrukcijas ir įsitikinkite, kad nededate puodo į indaplovę, jei tai nerekomenduojama,
  • nenaudokite metalinių indų, kurie gali subraižyti puodų paviršių, naudokite medinius arba silikoninius virtuvės įrankius
  • nepalikite nešvaraus pieno puodo per naktį arba ilgai jį mirkykite (ypač jei jis pagamintas iš nerūdijančio plieno),
  • jei norite atsikratyti dėmių ant nerūdijančio plieno pieno puodo paviršiaus, valykite jį nerūdijančio plieno valymo priemone,
  • vengti temperatūros šoko, nedėti karšto pieno puodo į šaltą vandenį ir pan.