Presai ir spaustuvai - patogūs virtuvės pagalbininkai
Kaip efektyviau dirbti virtuvėje?
Naudodami įvairių tipų virtuvinius presus ir spaustuvus galite lengviau ir greičiau gaminti maistą . Jei svarstote, ar verta pirkti bulvių presą, riešutų spaustuvę ar rankinę vaisių sulčiaspaudę, atsakymas - taip. Rankomis išspausti citrusinius vaisius arba šaukštu sutrinti bulves visada galima, tačiau jei šiuos ingredientus apdorojate dažnai, turėtumėte pagalvoti apie efektyvesnį darbą virtuvėje. Jei dažnai atliekate tam tikrą kulinarinę užduotį, tikrai verta įsigyti tinkamą virtuvės reikmenį, kuris palengvins užduotį.
Presai ir spaustuvai Kulina
Svetainėje Kulina siūlome įvairių virtuvės reikmenų, o tarp mūsų presų rasite:
- česnakiniai prezervatyvai
- rankinės vaisių sulčiaspaudės ir sulčiaspaudės
- bulvių presai
- riešutų krekeriai
- mėsainių presai
Kaip prižiūrėti savo virtuvinius presus ir spaustuvus?
Virtuviniai presai ir spaustuvai yra būtina įranga įvairiems patiekalams, įskaitant bulvių košę, padažus, makaronus ir sultis, gaminti. Šių įrankių ilgaamžiškumą galima prailginti tinkamai juos prižiūrint ir tvarkant. Pateikiame keletą patarimų, kaip valyti virtuvinius presus ir spaustuvus:
Valykite po kiekvieno naudojimo: Įsitikinkite, kad iškart po naudojimo presą ar sulčiaspaudę kruopščiai išvalėte, kad neliktų maisto likučių. Švelniu šepečiu ir šiltu muiluotu vandeniu nušveiskite visas šiukšles.
Kruopščiai išdžiovinkite: Išvalę presą ar spaustuvę, stenkitės ją visiškai išdžiovinti. Prieš padėdami jį į vietą, švaria šluoste pašalinkite drėgmę ir įsitikinkite, kad visi komponentai yra švarūs ir visiškai sausi.
Tinkamai laikykite: Laikykite savo presą ar spaustuvę sausai ir saugiai virtuvės stalčiuose ar įrankių dėtuvėse. Įsitikinkite, kad indus suskirstėte taip, kad dažniausiai naudojami indai visada būtų po ranka.