prancūziški arbatiniai/ kavinukai

9 items total

Prancūziškas presas - ruoškite maksimaliai aromatingą kavą minimaliomis pastangomis

Kas yra prancūziškas presas ir kaip jis veikia?

"French press" kavos aparatas, paprastai vadinamas presavimo puodu arba puodu su stūmokliu, yra paprastas kavos virimo aparatas, kuriame naudojamas cilindro formos stiklinis arba plastikinis indas ir plieninis stūmoklis su smulkiu tinkliniu filtru.

Norėdami paruošti kavą su prancūzišku spaudintuvu, į karabiną įdėkite rupios kavos tirščių, užpilkite karštu vandeniu ir leiskite mišiniui šiek tiek prisitraukti. Tuomet kava ir kavos tirščiai atskiriami, o kavos tirščiai išstumiami į kavamalės dugną, palaipsniui smingant žemyn.

Galutinis rezultatas - turtingo skonio, sodraus kūno ir kreminės konsistencijos kava. Kadangi nefiltruota kava nefiltruota, joje yra daugiau aliejaus ir nuosėdų nei kitu būdu paruoštoje kavoje, todėl ji gali būti šiek tiek grūdėtos tekstūros.

Kulina, turime geriausių prancūziškos spaudos kavos aparatų iš tokių pripažintų gamintojų kaip "Leopold Viena", WMF, ir Stelton.

Kiek laiko reikia virti kavą prancūziškoje kavinukėje?

Pirmieji kavos ruošimo prancūziškame kavos aparate žingsniai yra vandens pašildymas ir rupus kavos pupelių sumalimas. Supilkite karštą vandenį ant kavos tirščių, esančių french press kavos aparate, ir įsitikinkite, kad jie visiškai apsemti.

Išmaišę mišinį, palaikykite jį 4-5 minutes. Atsargiai paspaudę stūmoklį, kad kava atsiskirtų nuo maltos, supilkite paruoštą kavą į norimą puodelį.

Kuo skiriasi Kavinukas su nuspaudimu ruošiama kava nuo espreso kavos aparato?

Pagrindiniai skirtumai tarp kavos, paruoštos Kavinukas su nuspaudimu , ir espreso kavos aparato yra šie:

  • Virimo būdas: Kavos ruošimo būdas: "French press" yra panardinamo kavos virimo aparatas, kuriame kavos tirščiai kelias minutes mirkomi karštame vandenyje, o po to spaudžiami ir atskiriami nuo paruoštos kavos. Espresso kavos aparatu kava iš smulkiai sumaltų pupelių išgaunama spaudimu.

  • Malimo dydis: Kavai, ruošiamai prancūziškoje spaudoje, reikia stambaus malimo, o espreso kavai reikia labai smulkaus malimo. Dėl smulkesnio malimo vanduo greitai prasiskverbia pro kavos tirščius, todėl gaunama stipri ir koncentruota kava.

  • Kavos stiprumas: Espresso - tai koncentruotas kavos gėrimas, kuriame yra daug kofeino ir kuris yra stipraus skonio. Prancūziškoje spaudyklėje paruošta kava yra mažiau koncentruota ir švelnesnio skonio.

  • Kremas: Espresso kavos puodelyje yra kreminės, karamelės spalvos putos. Prancūziško spaudimo kava neturi putų sluoksnio.

  • Įranga: Kavos aparatai yra paprasti ir nebrangūs, o espreso kavos aparatai paprastai yra brangesni ir reikalauja daugiau įgūdžių.

Jei ieškote daugiau kavos ruošimo būdų, peržiūrėkite mūsų siūlomus lašinamos kavos, lėtai lašinamos kavos aparatus ir viryklinius espreso puodelius.