Pjaustymo lentelės

2 items total
Pjaustymo lentelė RÅ 51 x 28 cm, uosio mediena, Rosendahl RSD23105
Pjaustymo lentelė BREAD 51 cm, ruda, Nicolas Vahé NV106661101

Pjaustymo lentelė – viena iš būtiniausių virtuvės reikmenų

Kam naudojama pjaustymo lentelė?

Pjaustymo lentelė yra vienas iš pagrindinių virtuvės įrankių, naudojamų kaip saugus paviršius pjaustant ar smulkinant maistą. Lentelė taip pat naudojama pjaustytam maistui nuo viryklės perkelti į puodą ar dubenį, o kartais ir užkandžiams patiekti ant stalo. (perskaitykitevisą mūsų apsipirkimo vadovą, jei norite sužinoti, į kuriuos 10 būtiniausių virtuvės reikmenų verta investuoti).

Kokios medžiagos naudojamos pjaustymo lentelių gamybai?

Mediena ir plastikas yra dažniausiai naudojamos pjaustymo lentelėms. Kartais taip pat galite susidurti su stiklinėmis pjaustymo lentelėmis, kurias lengva valyti, tačiau jos nėra saugios jūsų peilių ašmenims.

Per daug abrazyvinis paviršius dėl trapios struktūros gali lengvai atšipinti peilio ašmenis. Tinkamos pjaustymo lentelių medžiagos turi būti minkštos, higieniškos ir neabrazyvinės, tačiau jos neturėtų būti labai gležnos ar lengvai lūžtančios.

  • Mediena

Medinės pjaustymo lentelės turi keletą didžiulių pranašumų prieš plastikines lenteles. Jas lengva prižiūrėti, todėl jos yra ilgaamžis virtuvės reikmuo. Be to, mediena ir ypač kietmedžiai (pvz., klevas ar akacija) yra smulkiagrūdžiai, o šių grūdų kapiliarinis veikimas ištraukia skystį, sulaiko bakterijas, kurios žūva, kai lentelė po valymo džiūsta. Dėl medžiagos antiseptinių savybių mediena taip pat naudojama sūrio lentelėms gaminti.

>
  • Bambukas

Bambukas – nors techniškai yra žolė, jis turi daug panašių savybių į medieną, įskaitant tvirtumą, patvarumą ir antimikrobinį poveikį. Bambukinės pjaustymo lentelės pasižymi natūraliomis antimikrobinėmis savybėmis, kurios naikina bakterijas, net ir tas, kurios prasiskverbia į paviršių, todėl jei jums patinka bambuko pjaustymo lentelės išvaizda, saugu jas išbandyti.

  • Plastikas

Priešingai nei medis, plastikines lenteles galima plauti abrazyvesnėmis valymo priemonėmis arba indaplovėje, nepažeidžiant lentelės arba neleidžiant priemonėms likti ir vėliau užteršti maistą.

Dauguma didelio tankio, kokybiškų polietileno plastiko lentelių taip pat yra saugios jūsų peiliams, nors plastikinės pjaustymo lentelės neturėtų būti naudojamos su dantytu peiliu, nes tai gali žymiai sutrumpinti gaminio tarnavimo laiką.

Į ką reikėtų atsižvelgti renkantis pjaustymo lentelę savo virtuvei?

Rinkdamiesi pjaustymo lenteles savo virtuvei atminkite, kad jums reikia daugiau nei vienos pjaustymo lentelės. Idealiu atveju turėtumėte turėti atskirą pjaustymo lentelę mėsai, žuviai, duonai ir daržovėms. Rinkdamiesi gaminį atsižvelkite į šiuos dalykus:

  • ar pjaustymo lentelė yra saugi jūsų peiliams
  • ar ji turi antibakterinių savybių
  • ar ją galima plauti indaplovėje
  • kaip ilgai ją galėsite naudoti
  • ar galėsite naudoti abi pjaustymo lentelės puses
  • ar ji turi stovą/ ar galėsite ją pakabinti
  • ar ji turi kokių nors ypatingų funkcijų, kurios būtų naudingos (paaukštinti kraštai, kraštai su rankenomis, tvirtai sukibimas, griovelis vandeniui nubėgti)
  • ar ji sulankstoma

Continenta, Joseph Joseph, Koziol, Brabantia ir Blomus yra tik keletas prekių ženklų, kurių pjaustymo lenteles siūlome Kulina parduotuvėje. Jos yra įvairių spalvų, dydžių ir stilių ir tikrai galėsite jas priderinti prie savo virtuvės stiliaus.

Kulina parduotuvėje taip pat siūlome sūrio lenteles ir lenteles tapoms gaminti.