Peilių galąstuvai

9 items total
Galandimo akmuo 1000/3000 RISAM, didelis, Dellinger
35,66 €
DNGR6971496038461
Galandimo akmuo 1000/3000 RISAM, Dellinger
31,70 €
DNGR6971496038317
Galandimo akmuo 2000/5000, Dellinger
34,08 €
DNGRRIRW252
Galandimo akmuo 400/1500 RISAM, Dellinger
29,71 €
DNGR6971496038331
Galandimo akmuo 240/1000 RISAM, Dellinger
26 €
DNGR6971496038324
Galandimo akmuo 1000/6000 RISAM, Dellinger
40 €
DNGR6971496038270
Galandimo akmuo 240/1000 RISAM, didelis, Dellinger
31,70 €
DNGR6971496038485
Galandimo akmuo 400/1000 RISAM, Dellinger
27,73 €
DNGR6971496038294

Peilių galąstuvai - privaloma turėti kiekvienoje virtuvėje

Ar man reikia peilių galąstuvo?

Jei investuojate į kokybiškus virtuvinius peilius ir tikitės, kad jie bus itin našūs, peilių galąstuvai yra būtini. Net ir geriausias peilis nebus veiksmingas, jei jo reguliariai neaštrinsite, o reguliarus peilių galandinimas yra viena iš pagrindinių jų priežiūros taisyklių. Akivaizdu, kad peilius galite nunešti specialistui, tačiau jei daug gaminate maistą ir kasdien naudojate šefo peilį, "Santoku" peilį ar peilį duonai, peilius turėtumėte galąsti net kas dvi savaites, todėl įsigyti nuosavą peilių galąstuvą yra protingas pasirinkimas.

Kokie yra skirtingi peilių galąstuvų tipai?

Yra įvairių rūšių peilių galąstuvų, jų rasite Kulina (prieš apsispręsdami čia peržiūrėkite mūsų geriausiai parduodamus peilių galąstuvus ). Pasirinkimas priklauso nuo turimo peilio tipo, peilio nuožulnumo (geležtės krašto formos) ir nuo to, kaip norite galąsti peilį (rankiniu ar elektriniu būdu). Pagrindiniai peilių galąstuvų tipai yra šie:

  • galąstuvai (daugelis specialistų mano, kad galąstuvai yra geriausias būdas galąsti peilius, nes juos galima galąsti bet kokiu kampu),
  • elektriniai galąstuvai,
  • rankiniai galąstuvai,
  • galandinimo ir galandinimo plienas, naudojamas peilio ašmenims galąsti, smulkiam galandinimui. Jie gaminami iš plieno, keramikos arba padengiami deimantine danga.
  • dantytų peilių galąstuvai, skirti peiliams dantytomis geležtėmis

Kaip pagaląsti peilį su galąstuvu?

Daugelis žmonių mano, kad galandant peilius briaunomis, jų briaunos tampa aštresnės nei kitais būdais. Jei nuspręsite įsigyti galandinimo akmenį, pirmiausia perskaitykite gamintojo pateiktas instrukcijas, tačiau bendras procesas yra toks:

  • panardinkite ir pamirkykite šlifavimo akmenį vandenyje
  • palenkite peilį tinkamu kampu ant grubiosios pusės
  • lygiais judesiais braukite peiliu aukštyn ir žemyn akmeniu ir įsitikinkite, kad padengėte visą geležtę ir abi jos puses (jei peilis yra dvigubai nuožulnus)
  • apverskite akmenį į kitą pusę ir pakartokite procesą
  • nuplaukite ir išdžiovinkite peilį, kai baigsite darbą

Kaip galąsti peilį galąstuvu?

Jei norite naudoti plieninį strypą, laikykitės toliau nurodytų taisyklių, tačiau pirmiausia visada patikrinkite gamintojo nurodymus:

  • laikykite peilio rankeną dominuojančioje rankoje, o strypą - kitoje, abu nukreipti vertikaliai
  • peilio kulną priglauskite prie plieno maždaug 2 cm atstumu nuo plieno viršaus, sudarydami V formą (maždaug 15-20 laipsnių kampu)
  • 5-10 kartų patraukite peilį žemyn plienu link geležtės galo (įsitikinkite, kad plienas liečiasi tik kraštu, o ne šonu, ir judinkite peilį, o ne plieną)
  • palieskite strypą vidutiniu spaudimu ir stenkitės išlaikyti tinkamą kampą
  • tą patį pakartokite ir su kita ašmenų puse (jei peilis yra dvigubai nuožulnus)