1 items total

Peiliai – geriausias jūsų virtuvės ginklas ir svarbiausias virtuvės įrankis!

Nėra virtuvės be peilių. O geri peiliai yra labai svarbu kiekvienam virėjui – nesvarbu, ar esate virėjas namuose, ar vyriausiasis virėjas Michelin restorane. (Daugiau apie tinkamo peilio pasirinkimą savo virtuvei galite perskaityti išsamiame vadove apie peilius čia) 

Kokie peiliai jums reikalingi?

Aukštos kokybės peiliai gali būti labai brangūs, tačiau investuoti į savo peilį yra gera strategija, nes patikimų prekių ženklų, tokių kaip Zwilling, Forged, Wusthof ar WMF, pagaminti peiliai yra labai patvarūs (todėl jums nereikia kaskart pirkti naujų peilių porą metų) ir patogūs naudoti.

Gera naujiena yra tai, kad pagrindinėms virtuvės užduotims atlikti reikia tik trijų tipų peilių:

  1.  Šefo peilis - didelis peilis įvairioms kulinarinėms užduotims atlikti
  2. Daržovių ir vaisų peilis – mažas, patogus peilis smulkiems darbams ir ingredientams
  3. Duonos peilis – peilis, dantytais ašmenimis

Kokių rūšių peilius galite nusipirkti savo virtuvei?

Kulina parduotuvėje rasite daugybę aukščiausios kokybės virtuvinių peilių, skirtų skirtingoms sudedamosioms dalims ir skirtingiems tikslams. Turime peilių, kurie puikiai dera su mėsa – kalimo peilius, drožimo peilius, Santoku peilius, mėsininko peilius ir kirviukus. Taip pat siūlome daug daržovių peilių lupimui ar pjaustymui. Taip pat turime specialios paskirties peilių – skirtų pjaustyti, lašišai, kumpiui, kepsniams, sūriui, konditerijos gaminiams ar gurmaniškus peilius

Taip pat galite nusipirkti peilių rinkinį, kuris bus naudingas atliekant visas kulinarines užduotis, arba sūrio peilių rinkinį. Tai taip pat puiki dovanos idėja vestuvėms ar maisto gaminimo mėgėjo gimtadieniui. Jei mėgstate mėsą arba ieškote puikios dovanos vyrui, tėčiui ar draugui, mėgstančiam ant grotelių ir mėsą, taip pat galite pagalvoti apie kepsnių peilių rinkinį  su elegantišku dėklu saugiam laikymui. 

Kaip prižiūrėti peilius ir kaip juos laikyti?

Jei norite, kad jūsų peiliai tarnautų ilgą laiką, nepamirškite:

  1. plauti juos rankomis iškart po naudojimo ir nusausinkite skudurėliu (nedėkite peilių į indaplovę, ypač tų su medinėmis rankenomis)
  2. visada naudokite  pjaustymo lentelę  ir įsitikinkite, kad ji pagaminta iš medžiagos, kuri neatšipina peilių
  3. laikykite peilius atskirai,  peilių laikymo bloke arba ant specialaus rėmo
  4. reguliariai galąskite peilius naudodami tam tinkamus įrankius – žiūrėkite mūsų siūlomus peilių galąstuvus čia