Peiliai kumpiui

12 items total
177509 nuz na sunku classic white 16 cm wusthof
94 €
WU1040200716
Peilis kumpiui CLASSIC COLOUR 16 cm, violetinės spalvos, Wüsthof WU1061704216
Kumpio peilis CRAFTER 20 cm, Wüsthof
189 €
WU1010800720
Peilis dešroms CLASSIC COLOUR 14 cm, žagrenio spalvos, Wüsthof WU1061708514
Kumpio peilis CRAFTER 16 cm, Wüsthof
179 €
WU1010800716
Kumpio peilis CLASSIC 23 cm, baltas, Wüsthof
136 €
WU1040200823

Kumpio peiliai - pjaustykite kumpį kaip profesionalas

Kas yra kumpio peilis?

Peilis kumpiui pjaustyti - profesionalus peilis kumpiui pjaustyti - panašus į peilį be kaulų arba filė. Geležtė ilga, siaura ir tik šiek tiek lanksti. Dėl to pjaustyti peiliu yra paprasta. Geležtės ilgis - nuo 20 iki 32 cm. Dėl ilgų ašmenų pjaustyti galima vienu judesiu. Dėl lanksčios geležtės peilis prisitaiko prie kumpio paviršiaus, todėl pjaunama itin tiksliai.

Svetainėje Kulina siūlome kokybiškus įvairių dydžių žinomų gamintojų, tokių kaip " Zwilling" ir "Wusthof ", kumpio peilius.

Į ką turėtumėte atsižvelgti pirkdami naują kumpio peilį?

Pirkdami naują kumpio peilį turėtumėte atkreipti dėmesį į keletą būdingų savybių.

  • Geležtė

Kumpio peilio ilgis turėtų būti toks, kad juo būtų galima aprėpti visą pjūvio plotą. Kumpių peiliai turėtų būti 16-32 cm ilgio. Jų ašmenys siauri ir dažnai turi nedidelius griovelius, kurie neleidžia griežinėliams prilipti. Kai kurie jų turi suapvalintus galiukus ir primena lašišos peilį, o kai kurie turi aštrų, smailų galiuką.

  • Rankena

Kumpio peilio rankena turi būti itin patogi ir užtikrinti tvirtą suėmimą. Jos turėtų būti neslidžios ir pakankamai plačios, kad tilptų rankoje ir būtų galima tvirtai suimti.

Kaip prižiūrėti kumpio peilį?

Virtuviniai peiliai yra nemaža investicija, todėl jei norite, kad jūsų kumpio peilis tarnautų ilgai, būtinai laikykitės šių paprastų peilių valymo ir laikymo taisyklių:

  • peilius dažnai galima plauti indaplovėje, tačiau rekomenduojame peilį valyti rankomis, nes indaplovės plovikliai gali pažeisti plieninių ašmenų paviršių
  • jei peilis turi medinę rankeną, nedėkite jo į indaplovę
  • kad medinės rankenos neišdžiūtų, reguliariai tepkite jas sėmenų aliejumi arba bičių vašku
  • laikykite kumpio peilį atskirai, kad jo ašmenys nenusitrintų. Naudokite peilių bloką arba stovą arba peilių dėklą
  • reguliariai galąskite peilį naudodami peilių galąstuvą - padėkite peilio geležtę ant galąstuvo 15 laipsnių kampu ir stumkite jį išilgai geležtės nuo vieno galo iki kito. Šio judėjimo kryptis turi būti nuolatinė
  • naudokite pjaustymo lentą, kuri būtų tinkama peiliui ir pakankamai didelė, kad ant jos tilptų norimas supjaustyti kumpis

Pjaustant kumpį gali prireikti ir mėsos šakutės.