Peiliai daržovėms
Daržovių peiliai - maži ir patogūs
Kas yra daržovių peiliai?
Daržovių peiliai yra maži, patogūs peiliai trumpais ašmenimis su smailiais, kartais šiek tiek lenktais galais. Jie naudojami mažiems vaisiams ir daržovėms lupti arba pjaustyti, todėl jei ieškote peilio didelėms daržovėms pjaustyti, kapoti arba pjaustyti griežinėliais, naudokite virėjo peilį arba " Santoku" peilį.
Kam naudojami maži daržovių peiliai?
Daržovių peiliai gali būti naudojami daugeliui kulinarinių užduočių ir ingredientų. Juos galite naudoti:
- lupti smulkius vaisius ir daržoves
- išpjauti dėmeles
- žaliųjų svogūnų arba česnakų lupimas
- mažų daržovių apipjaustymas
- mažų vaisių pjaustymas griežinėliais
- daržovių formų pjaustymas
Svetainėje Kulina rasite daug patikimų prekių ženklų, tokių kaip " Wusthof", " Zwilling", peilių daržovėms, WMF (geriausiai parduodamus daržovių peilius rasite čia). Jei ieškote daugiau peilių savo virtuvei, skaitykite mūsų pagrindinį peilių pirkimo vadovą čia Jei mėgstate lupti daržoves naudodami skustuvą, peržiūrėkite mūsų siūlomus kokybiškus daržovių lupiklius.
Kaip prižiūrėti daržovių peilius?
Jei investuojate pinigus į daržovių peilius, tikrai norite, kad jie tarnautų ilgai, todėl būtinai laikykitės šių paprastų peilių valymo ir laikymo taisyklių:
- peilius dažnai galima plauti indaplovėje, tačiau rekomenduojame peilį valyti rankomis, nes indaplovės plovikliai gali pažeisti plieninių ašmenų paviršių
- jei peilis turi medinę rankeną, nedėkite jo į indaplovę
- kad medinės rankenos neišdžiūtų, reguliariai tepkite jas sėmenų aliejumi arba bičių vašku
- peilius laikykite atskirai, kad jų ašmenys nenutrupėtų. Naudokite peilių bloką arba peilių dėklą
- reguliariai galąskite peilius