Mėsininko peiliai

2 items total

Mėsininko peilis - universalus mėsos peilis

Kas yra mėsininko peilis?

Mėsininko peilis - tai didelis virtuvinis peilis, paprastai ilga lenkta geležte, skirtas mėsai pjaustyti ir smulkinti didelius mėsos gabalus. Ją privalo turėti kiekvienas mėsos mėgėjas, ji puikiai papildys pjaustymo peilis, filė peilio arba iškaulinimo peilis.

Kuo skiriasi mėsininko peilis nuo šefo peilis?

Tiek a šefo peilis ir mėsininko peilis yra labai naudingi peiliai stipriais ašmenimis. Tačiau mėsininko peilis - tai specializuotas virtuvinis peilis, skirtas storiems mėsos gabalams pjaustyti. Kita vertus, virėjo peiliai - tai universalūs virtuviniai peiliai, kuriais galima pjaustyti įvairius maisto produktus, įskaitant mėsą.

Paprastai mėsininko peilis turi ilgą, lenktą geležtę, kurios galas nukreiptas į viršų, o dėl savo formos jis yra geresnis įrankis mėsai skelti, pjaustyti ir plėšyti.

Kas yra geras mėsininko peilis?

Aukštos kokybės mėsininko peilis bus puikus pagalbininkas jūsų virtuvėje. Jis turėtų būti gerai subalansuotas, patogus laikyti ir turėti stiprią aštrią geležtę, kuri būtų šiek tiek lanksti, kad būtų lengviau judėti aplink kaulus. Jūsų mėsininko peilis turėtų būti gana ilgas, jo geležtė turėtų būti iki 33 cm ilgio.

Svetainėje Kulina rasite tradicinių mėsininko peilių, kuriuos gamina tokie autoritetingi gamintojai kaip Forged, taip pat universalių peilių mėsai ruošti, kuriuos siūlo " Zwilling" arba WMF. Pasirinkite geriausiai jūsų poreikius atitinkantį peilį ir pasirūpinkite, kad jis būtų kuo geriau prižiūrimas, kad galėtumėte ilgus metus džiaugtis jo privalumais.

Kaip prižiūrėti mėsininko peilis?

Virtuviniai peiliai yra nemaža investicija, todėl jei norite, kad jūsų mėsininko peiliai tarnautų ilgai, būtinai laikykitės šių paprastų peilių valymo ir laikymo taisyklių:

  • peilius dažnai galima plauti indaplovėje, tačiau rekomenduojame peilį valyti rankomis, nes indaplovės plovikliai gali pažeisti plieninių ašmenų paviršių
  • jei peilis turi medinę rankeną, nedėkite jo į indaplovę
  • kad medinės rankenos neišdžiūtų, reguliariai tepkite jas sėmenų aliejumi arba bičių vašku
  • laikykite kumpio peilį atskirai, kad jo ašmenys nenusitrintų. Naudokite peilių bloką arba stovą arba peilių dėklą
  • reguliariai galąskite pjaustymo peilis , naudodami peilių galąstuvas
  • naudokite pjaustymo lentą, kuri būtų tinkama peiliui ir pakankamai didelė, kad ant jos tilptų norimas supjaustyti kumpis