Lupimo peiliai

14 items total
Lupimo peilis CLASSIC 7 cm, Wüsthof
73 €
WU4062
Lupimo peilis PROFESSIONAL "S", Zwilling
62,28 € –19 %
49,87 €
ZW31020051
Lupimo peilis GRAND GOURMET, WMF
69,99 € –6 %
65,20 €
WM1889706032
210955 2 nuz na zeleninu alpha oak 13 cm hneda gude GUDEE46413
Lupimo peilis TWIN GRIP 5,5 cm, mėlynas, Zwilling
10,12 €
ZW38090061
Lupimo peilis GOURMET 7 cm, Zwilling
36,10 €
ZW36110061
Lupimo peilis TWIN 5 cm, Zwilling
11,70 €
ZW38040050
Lupimo peilis TWIN GRIP 6 cm, Zwilling
11,70 €
ZW38720060
211012 1464 13 w GUDE146413
Lupimo peilis FOUR STAR, Zwilling
53,95 € –22 %
42 €
ZW31070051
Daržovių peilis CLASSIC 7 cm Wüsthof
76,99 €
WU4002
210925 6 d464 13 white GUDED46413
210907 nuz na zeleninu kappa 13 cm stribrna gude GUDE46413

Lupimo peiliai - jūsų maži patogūs pagalbininkai

Kokia yra peilio, skirto lupimui, paskirtis?

Žievelės lupimo aparatai atlieka tai, ką rodo jų pavadinimas: nulupa vaisių ir daržovių odelę arba nulupa žievelę. Jie turi trumpą, nelanksčią, šiek tiek išlenktą geležtę, kurios kraštas yra vidinėje išlenkimo pusėje

Kas yra geras peilis lupimui?

  • Dauguma peilių dažniausiai naudojami vaisiams ir daržovėms lupti, todėl jie turi būti gana aštrūs.
  • Kad peilis neslystų ir neįpjautų rankos, jo rankena turėtų būti ergonomiška, o geriausia medžiaga turėtų būti kruopščiai apgalvota, kad peilį būtų galima kontroliuoti jį naudojant.
  • Idealiai tinka medžiaga, pagaminta iš anglinio ar panašaus plieno, nes ji gerai išlaiko briauną, ją paprasta galąsti šlapiu akmeniu ir galąsti plieniniu strypu.

Kuo skiriasi pjaustymo ir lupimo peiliai?

Nors abu peiliai yra maži ir gali būti labai naudingi tvarkant daržoves, tarp šių dviejų tipų peilių yra tam tikrų skirtumų:

  • Lupimo peilių geležtės dažniausiai būna 5-10 cm ilgio, o pjaustymo peilių geležtės paprastai būna 7,5-12,5 cm ilgio.
  • Lupimo peiliai turi išlenktus, paukščio snapo formos ašmenų kraštus, kurie puikiai tinka gražiems garnyrams kurti, o pjaustymo peiliai turi tiesius, dvigubai nuožulnius kraštus.
  • Lupimo peiliai dažniausiai naudojami vaisiams ir daržovėms lupti, o pjaustymo peiliai taip pat naudojami vaisiams kauliukams ir smulkiems daiktams pjaustyti.

Norėdami geriau paruošti vaisius ir daržoves, taip pat galite išbandyti mūsų daržovių tarkavimo mašinėles, mandolinos pjaustykles ir žievelės.

Kaip prižiūrėti peilį lupimui?

Virtuviniai peiliai yra nemaža investicija, todėl jei norite, kad jūsų peilis ilgai tarnautų, būtinai laikykitės šių paprastų peilių valymo ir laikymo taisyklių:

  • peilius dažnai galima plauti indaplovėje, tačiau rekomenduojame peilį valyti rankomis, nes indaplovės plovikliai gali pažeisti plieninių ašmenų paviršių
  • jei peilis turi medinę rankeną, nedėkite jo į indaplovę
  • kad medinės rankenos neišdžiūtų, reguliariai tepkite jas sėmenų aliejumi arba bičių vašku
  • peilius laikykite atskirai, kad jų ašmenys nenutrupėtų. Naudokite peilių bloką arba peilių dėklą
  • reguliariai galąskite peilį