Konditeriniai peiliai

2 items total
Torto pjaustymo peilis FKOfficium, de Buyer
37,47 € –21 %
29,54 €
DB423425
Konditerinis peilis GOURMET 26 cm, Wüsthof
78,90 €
WU1035047726

Konditerijos peiliai - puikus įrankis pyragams apdoroti

Kas yra konditerinis peilis?

Konditerinis peilis yra ypatingas virtuvinis peilis. Jis ilgas ir elegantiškas, todėl puikiai tinka pyragams ir pyragaičiams pjaustyti.

Kuo konditerinis peilis skiriasi nuo kitų virtuvinių peilių?

Konditeriniams peiliams būdingos toliau išvardytos savybės, dėl kurių jie tinka pyragams ir įvairioms kepimo užduotims atlikti:

  • Nusmailintas kraštas: idealiai tinka tvarkingai pjaustyti tešlos plutelę. Porcijuojant subtilius pyragus ir pyragaičius praverčia mažos dantytos vagelės.
  • Ilga geležtė padeda perkelti pyragus į orkaitę ir iš jos, horizontaliai perpjauti biskvitinius ir apvalius pyragus.
  • Plati geležtė: plati geležtė specialiai sukurta pyragų pagrindams pjaustyti, dalyti ir patiekti, ja galima tepti įdarus, pavyzdžiui, glajų ir uogienę.
  • Suapvalintas antgalis: leidžia lengvai ir nepažeidžiant išimti pyragus ir pyragaičius iš kepimo indų.

Kaip reikia galąsti konditerinį peilį?

Dėl neįprastos geležtės formos konditerinio peilio negalima galąsti įprastu galąstuvu. Vietoj to jums reikės keraminio galandinimo strypo, kartais vadinamo galandinimo strypu. Štai kaip jį taikyti:

  • Raskite nuožulniąją peilio pusę. Peiliai su dantukais visada turi plokščią ir nuožulnią puses. Galąskite tą pusę, kuri yra nuožulni, nes būtent ji pjauna.
  • Konditerinį peilį reikia galąsti galandant kiekvieną dalį tarp dantukų, todėl, deja, trumpiausio kelio nėra. Kartokite šį procesą, kol nušlifuosite visas įdubas, visą laiką laikydami šlifavimo strypą lygiagrečiai nuožulniajai briaunai ir lygiai su nuožulniosios briaunos kampu.

Jei ieškote daugiau tortų kepimo ir dekoravimo įrankių, peržiūrėkite mūsų siūlomus dekoravimo mentelių, tortų servetėlių ir kepimo formų pasiūlymus.

Kaip prižiūrėti konditerinį peilį?

Virtuviniai peiliai yra nemaža investicija, todėl jei norite, kad jūsų konditerinis peilis tarnautų ilgai, būtinai laikykitės šių paprastų peilių valymo ir laikymo taisyklių:

  • peilius dažnai galima plauti indaplovėje, tačiau rekomenduojame peilį valyti rankomis, nes indaplovės plovikliai gali pažeisti plieninių ašmenų paviršių
  • jei peilis turi medinę rankeną, nedėkite jo į indaplovę
  • kad medinės rankenos neišdžiūtų, reguliariai tepkite jas sėmenų aliejumi arba bičių vašku
  • peilius laikykite atskirai, kad jų ašmenys nenutrupėtų. Naudokite peilių bloką arba peilių dėklą
  • reguliariai galąskite peilį