Kepimas – saldus užpilas ar padažas?
Ar jūsų šeimos tradicija yra keptas kalakutas ar antis? Ar kepate mėsą Kalėdų ar Velykų vakarienei? Ar esate sekmadienio kepsnių gerbėjas, o gal esate mėsos mėgėjas ir tiesiog mėgstate keptą mėsą, nesvarbu, kokia savaitės diena bebūtų, ir ar tam yra ypatinga proga?
O gal orkaitę daugiausia naudojate gaminti ką nors saldaus, savaitgalį kepate pyragą, gaminate bandeles iškylai ar tortą gimtadienio vakarėliui??
Nesvarbu, ką kepate orkaitėje, jums tikrai reikės tam tikros įrangos, kad kepimas būtų lengvas, o rezultatai būtų įspūdingi. Kulina parduotuvėje siūlome puikių kepimo reikmenų ir dalykėlių visiems namų virėjams, todėl peržiūrėkite žemiau esantį kontrolinį sąrašą ir sužinokite, ko jums reikia, kad jūsų pyragai ir kepsniai būtų ypatingai skanūs!
Kokia įranga reikalinga tortų kepimui?
Akivaizdu, kad atsakymas į šį klausimą priklauso nuo to, kiek užsiimate pyragų kepimu ir dekoravimu, tačiau kepimui skirtus gaminius galime nesunkiai suskirstyti į tokias tris kategorijas:
- kepimo formos (įskaitant įvairių tipų ir skirtingų formų bei dydžių kepimo skardas)
- kepimo skardos
- kepimo reikmenys (įskaitant glazūravimo ir dekoravimo menteles, dekoravimo įrankius ir priedus, taip pat įrankius tobuliems pyragams patiekti)
Kokia įranga reikalinga mėsos kepimui?
Pagrindiniai įrankiai, skirti kepti įvairių rūšių mėsą, yra:
- skrudinimo keptuvės (jų yra įvairių medžiagų, dydžių ir su skirtingais priedais)
- orkaitės patiekalai (puikiai tinka lazanijoms, keptoms daržovėms, makaronų užkepėlėms ir kt.)
- maisto termometrai
Kad ir ką keptumėte, nepamirškite apie savo saugumą. Mūvėkite orkaitės pirštines, dėvėkite stilingas prijuostes ir naudokite įrankius, kad apsaugotumėte virtuvę ir stalviršius.