kamščiai

3 items total

Kamšteliai - geresnis būdas išsaugoti gėrimo skonį ir kvapą

Kas yra vyno kamštis ir kam jis reikalingas?

Vyno kamštis - tai įtaisas, kuriuo užkemšamas atidarytas vyno butelis, kad į jį nepatektų oro ir nesugestų vynas. Vyno kamščiai gali būti įvairių formų, dydžių ir medžiagų, įskaitant plastiką, silikoną ir nerūdijantį plieną.

Jei mėgstate gerti vyną, bet retai baigiate butelį vienu prisėdimu, jums reikia vyno kamščio, nes atidarius vyno butelį oras iš karto oksiduoja vyną, todėl jis pakeičia skonį ir kvapą.

Vyno kamštis taip pat gali padėti išvengti išsiliejimo ir išlaikyti vyną šviežią bei paruoštą gerti kitai porcijai. Uždarydami butelį vyno kamščiu, galite gerokai sulėtinti oksidacijos procesą ir ilgiau išlaikyti vyno kokybę.

Vyno kamščiai yra privalomas vyno žinovų, norinčių kuo ilgiau jausti mėgstamo vyno skonį ir kvapą, daiktas. Parduotuvėse Kulina galima rasti įvairių aukštos kokybės vyno kamštelių iš tokių gamintojų kaip WMF ir " Zwilling".

Kaip naudoti vyno kamštį?

Norėdami naudoti vyno kamštį, pirmiausia atidarykite vyno butelį ir išpilkite reikiamą kiekį. Įdėkite vyno kamštį į butelio kaklelį ir spauskite, kol jis užsifiksuos. Vyno butelį laikykite šaltoje ir tamsioje vietoje.

Išimkite vyno kamštį ir išpilkite norimą kiekį, kai vėl norėsite gerti. Kai kurie vyno kamščiai yra daugkartinio naudojimo, todėl prieš naudodami juos dar kartą tinkamai nuplaukite.

Kuo skiriasi vyno piltuvėlis nuo vyno kamščio?

Vyno piltuvėlis - tai įtaisas, tvirtinamas prie vyno butelio viršaus ir reguliuojantis pilstomo vyno tekėjimą. Paprastai jis turi mažą snapelį arba antgalį, kuris apsaugo nuo lašėjimo ir išsiliejimo, todėl paprasčiau pilti vyną jo neišliejant.

Kai kurios vyno pilstymo talpyklos taip pat yra skirtos vynui vėdinti, nes tai gali pagerinti vyno skonį ir kvapą.

Kita vertus, vyno kamštis yra įrankis, naudojamas atidarytam vyno buteliui užkimšti, kad į jį nepatektų oro ir nesugestų vynas, kaip paaiškinta anksčiau.

Pagrindinis vyno piltuvėlio ir kamštelio skirtumas yra jo funkcija. Vyno piltuvėliai naudojami vynui išpilti, o kamščiai - vynui išlaikyti, kai jis jau atidarytas.

Jei jaučiatės drąsiai, taip pat galite peržiūrėti mūsų kamštelių ir vyno dekanterių pasirinkimą, kad galėtumėte patirti holistinę vyno patirtį.