jūros gėrybių ir žuvies stalo įrankiai
Jūros gėrybių ir žuvies stalo įrankiai - būtini įrankiai visiems žuvies mėgėjams
Kas yra žuvies pjaustytuvai?
Žuvies stalo įrankiai - tai specializuoti sidabro įrankiai rinkinys skirti žuviai valgyti. Žuvies stalo įrankius dažnai sudaro peilis ir šakutė žuviai, taip pat pincetas žuvies kaulų išėmimui arba replės pincetas žuvies kaulų išėmimui , su kuriais žuvį valgyti bus smagiau ir paprasčiau.
- Žuvų peilis - tai specialus peilis su ilga, plona ir lanksčia geležte, kuriuo galima lengvai pašalinti mėsą nuo žuvies kaulų. Be to, peilio ašmenys dažnai būna platesni nei įprasto peilio, todėl žuvies porcijas galima paprasčiau sugriebti.
- Žuvies šakutė skirta naudoti kartu su žuvies peiliu, kad pjaustant žuvį būtų lengviau ją prilaikyti. Jis turi ilgus, plonus dantukus, kurie lengvai slysta tarp žuvies kaulų.
- Pincetas žuvies kaulų išėmimui arba replėmis pašalinami smulkūs kaulai, kurie gali likti žuvies mėsoje. Jie pagaminti taip, kad patikimai suimtų kaulus ir leistų juos tvarkingai ištraukti.
Kam naudojama jūros gėrybių šakutė?
Jūros gėrybių šakutė - tai specialus įrankis, naudojamas jūros gėrybėms, ypač vėžiagyviams, valgyti. Jis turi ilgą, siaurą rankeną ir du plonus, šiek tiek išlenktus ir smailus dantis.
Pagrindinė jūros gėrybių šakutės funkcija - išimti mėsą iš vėžiagyvių, pavyzdžiui, omarų, krabų ir krevečių, kiautų. Šakutė naudojama mėsai išlaisvinti ir ištraukti iš siaurų kiauto vietų, kad valgytojas galėtų visapusiškai įvertinti subtilų jūros gėrybių skonį ir tekstūrą.
Jūros gėrybių šakute galima valgyti įvairias jūros gėrybes, įskaitant midijas ir moliuskus, kuriems ištraukti iš kiauto gali prireikti nemažai pastangų. Didelė jūrų gėrybių šakutės rankena leidžia pasiekti giliau į kriauklę ar mažą plyšį ir ištraukti mėsą jos nepažeidžiant.
Iš esmės jūros gėrybių šakutė yra puikus įrankis tiems, kurie mėgsta valgyti jūros gėrybes ir nori įvertinti kiekvieną kąsnį.
Kaip ant pietų stalaspadėti žuvies stalo įrankius
- Pradėkite nuo stalo padengimo staltiese arba padėkliukais.
- Pietų peilį padėkite dešinėje lėkštės pusėje ašmenimis į lėkštę.
- Šakutę padėkite į kairę lėkštės pusę dantukais į viršų.
- Žuvies peilį padėkite į dešinę nuo vakarienės peilio, ašmenimis į lėkštę.
- Žuvies šakutę padėkite į kairę nuo valgomosios šakutės, dantukais į viršų.
- Žuvies peilio ir šakutės rankenos turi būti vienoje linijoje su pietų lėkštėdugnu.
- Į lėkštės viršų kairėje pusėje taip pat galite įdėti nedidelį indelį ar dubenėlį, į kurį svečiai galės dėti žuvies kaulus.
Nepamirškite, kad stalo įrankių tvarka ir išdėstymas ant stalo gali skirtis priklausomai nuo šalies ir kultūros, todėl visada verta pasidomėti vietos papročiais ir tradicijomis.
Svetainėje Kulina siūlome kitų rūšių stalo įrankių pasirinkimą, įskaitant kitų rūšių serviravimo ir kepsnių stalo įrankius. Taip pat galite peržiūrėti mūsų stalo įrankių dėklų ir organizatorių kolekciją, kad būtų lengviau ir efektyviau laikyti ir naudoti stalo įrankius.