Japoniški peiliai

64 items total
Japoniškas peilis Gyutoh 5000FCD 20 cm, Miyabi
253 €
MB34681201
Japoniškas Santoku peilis 5000MCD 18 cm, Miyabi
502 €
MB34374181
Japoniškas peilis Gyutoh 5000MCD 24 cm, Miyabi
527 €
MB34373241
Japoniškas pjaustymo peilis CHUTOH 5000MCD 16 cm, Miyabi MB34372161
Šefo peilis BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH164
Japoniškas Nakiri peilis 5000MCD 17 cm, Miyabi
502 €
MB34375171
Japoniškas daržovių peilis SHOTOH 5000MCD 14 cm, Miyabi MB34381141
Japoniškas duonos peilis 5000MCD 23 cm, Miyabi
502 €
MB34376231
Serbiškas virtuvinis peilis VG-10 ZED ONE 19,5 cm, Dellinger DNGRSXLKH35
Japoniškas mėsos peilis GYUTOH 6000MCT, 16 cm, MIYABI MB34073161
Japoniškas pjaustymo peilis SUJIHIKI 5000FCD 24 cm, Miyabi MB34680241
Japoniškas daržovių peilis KUDAMONO 4000FC 9 cm, Miyabi MB33950091
Japoniškas mėsos peilis GYUTOH 7000D 20 cm, Miyabi MB34543201
Santoku peilis 6000MCT 18 cm, Miyabi
287 €
MB34074181
Japoniškas peilis NAKIRI 5000FCD 17 cm, Miyabi
253 €
MB34685171
Japoniškas daržovių peilis BRUTE 17,5 cm, Forged FORGEDSDV304136
Japoniškas pjaustymo peilis SUJIHIKI 6000MCT 24 cm, Miyabi MB34078241
GYUTOH Japoniškas peilis mėsai, 24 cm, 4000FC, MIYABI MB33951241
Japoniškas daržovių peilis SEBRA 17,5 cm, Forged FORGEDSDV623460
Up
More products

Japoniški peiliai - aštrūs kaip kalavijas

Kas yra japoniško stiliaus peiliai?

Japoniški peiliai turi ilgus ir plonus ašmenis su smailiu galiuku ir iš pradžių buvo naudojami ploniems žalios žuvies gabalėliams pjaustyti ir suši ruošti. Jie lengvesni, rankoje jaučiama didesnė pusiausvyra ir puikiai tinka tikslioms užduotims atlikti. Jie gaminami iš kietesnio ir plonesnio plieno - nerūdijančiojo plieno arba hagano, kuris yra tos pačios rūšies plienas, iš kurio gaminami japoniški kardai. Japoniškų peilių rankenos gaminamos iš kietos medienos.

Kam naudojami japoniški peiliai?

Japoniškais peiliais dėl ilgų ir plonų ašmenų galima pjaustyti žuvį arba didelius mėsos gabalus (ypač kepsnius). Yra daugybė specialių japoniškų peilių (pvz., "Gyutou", "Yanagi", "Usuba" arba "Deba"), kuriais galima atlikti visas tikslias užduotis - nuo vištienos iškaulinėjimo, žuvies filė iki plonai supjaustyti bet kokią daržovę.

Svetainėje Kulina rasite kokybiškų japoniškų peilių, pagamintų tokių patikimų prekių ženklų kaip Dellinger arba MIYABI. Taip pat galite rinktis olandų prekės ženklo Forged kaltinius japoniškus peilius arba peržiūrėti geriausiai parduodamus japoniškus peilius čia.

Kaip galąsti japonišką peilį?

Japoniški peiliai gali būti dviašmeniai arba vienašmeniai (tradiciniai). Jie pagaminti iš kieto plieno, kurį iš tikrųjų lengviau galąsti nei vakarietiškiems peiliams naudojamą minkštą plieną. Norint pagaląsti japoniško stiliaus peilį, reikia galąstuvo. Taip pat galite nunešti peilį specialistui.

Kaip prižiūrėti japonišką peilį?

Japoniški peiliai yra nemaža investicija, todėl jei norite, kad jūsų japoniškas peilis tarnautų ilgai, būtinai laikykitės šių paprastų peilių valymo ir laikymo taisyklių:

  • peilius dažnai galima plauti indaplovėje, tačiau rekomenduojame peilį valyti rankomis, nes indaplovės plovikliai gali pažeisti plieninių ašmenų paviršių
  • jei peilis turi medinę rankeną, nedėkite jo į indaplovę
  • kad medinės rankenos neišdžiūtų, reguliariai tepkite jas sėmenų aliejumi arba bičių vašku
  • pjaustydami japonišku peiliu nepjaustykite tiesiai ant kietų paviršių, pavyzdžiui, akmeninio stalviršio, nerūdijančio plieno kriauklės, lėkštės arba ant pjaustymo lentelių, pagamintų iš stiklo, keramikos, bambuko ir kitų kietų medžiagų. Minkšto plastiko pjaustymo lenta yra geriausia
  • peilius laikykite atskirai, kad jų ašmenys nenutrupėtų. Naudokite peilių bloką arba peilių dėklą.
  • reguliariai galąskite peilį