Japoniški peiliai

15 items total
Japoniškas šefo peilis SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
353 €
DNGRSXL9309
Šefo peilis CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
178 €
DNGRSXLKH108
Japoniškas peilis CHAI DAO DAMASCUS 16 cm, rudos spalvos, Güde GUDEDA774216
Japoniškas šefo peilis PETTY 15 cm, Dellinger
212 €
DNGRSXL9302
Daržovių peilis SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger DNGRKHOK7C
Šefo peilis BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH167
Japoniškas šefo peilis KANETSUGU MIYABI ISSHIN, 21 cm, Dellinger DNGRSXL2005
Pjaustymo peilis KITA NORTH DAMASCUS, 20,5 cm, Dellinger DNGRSXLKH134
Japoniškas daržovių peilis SEBRA 17,5 cm, Forged FORGEDSDV623460
Japoniškas peilis YANAGIBA 24 cm, ruda, Lion Sabatier LS3502344
Daržovių peilis NAKIRI 17 cm, Dellinger
31,70 €
DNGRSXLPO2500200
Šefo peilis GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH166
Japoniškas Santoku peilis 17 cm, Victorinox
110,46 €
VN6852017G
Universalus peilis ROSE WOOD DAMASCUS 13 cm, Dellinger DNGRXZB27RW5

Japoniški peiliai - aštrūs kaip kalavijas

Kas yra japoniško stiliaus peiliai?

Japoniški peiliai turi ilgus ir plonus ašmenis su smailiu galiuku ir iš pradžių buvo naudojami ploniems žalios žuvies gabalėliams pjaustyti ir suši ruošti. Jie lengvesni, rankoje jaučiama didesnė pusiausvyra ir puikiai tinka tikslioms užduotims atlikti. Jie gaminami iš kietesnio ir plonesnio plieno - nerūdijančiojo plieno arba hagano, kuris yra tos pačios rūšies plienas, iš kurio gaminami japoniški kardai. Japoniškų peilių rankenos gaminamos iš kietos medienos.

Kam naudojami japoniški peiliai?

Japoniškais peiliais dėl ilgų ir plonų ašmenų galima pjaustyti žuvį arba didelius mėsos gabalus (ypač kepsnius). Yra daugybė specialių japoniškų peilių (pvz., "Gyutou", "Yanagi", "Usuba" arba "Deba"), kuriais galima atlikti visas tikslias užduotis - nuo vištienos iškaulinėjimo, žuvies filė iki plonai supjaustyti bet kokią daržovę.

Svetainėje Kulina rasite kokybiškų japoniškų peilių, pagamintų tokių patikimų prekių ženklų kaip Dellinger arba MIYABI. Taip pat galite rinktis olandų prekės ženklo Forged kaltinius japoniškus peilius arba peržiūrėti geriausiai parduodamus japoniškus peilius čia.

Kaip galąsti japonišką peilį?

Japoniški peiliai gali būti dviašmeniai arba vienašmeniai (tradiciniai). Jie pagaminti iš kieto plieno, kurį iš tikrųjų lengviau galąsti nei vakarietiškiems peiliams naudojamą minkštą plieną. Norint pagaląsti japoniško stiliaus peilį, reikia galąstuvo. Taip pat galite nunešti peilį specialistui.

Kaip prižiūrėti japonišką peilį?

Japoniški peiliai yra nemaža investicija, todėl jei norite, kad jūsų japoniškas peilis tarnautų ilgai, būtinai laikykitės šių paprastų peilių valymo ir laikymo taisyklių:

  • peilius dažnai galima plauti indaplovėje, tačiau rekomenduojame peilį valyti rankomis, nes indaplovės plovikliai gali pažeisti plieninių ašmenų paviršių
  • jei peilis turi medinę rankeną, nedėkite jo į indaplovę
  • kad medinės rankenos neišdžiūtų, reguliariai tepkite jas sėmenų aliejumi arba bičių vašku
  • pjaustydami japonišku peiliu nepjaustykite tiesiai ant kietų paviršių, pavyzdžiui, akmeninio stalviršio, nerūdijančio plieno kriauklės, lėkštės arba ant pjaustymo lentelių, pagamintų iš stiklo, keramikos, bambuko ir kitų kietų medžiagų. Minkšto plastiko pjaustymo lenta yra geriausia
  • peilius laikykite atskirai, kad jų ašmenys nenutrupėtų. Naudokite peilių bloką arba peilių dėklą.
  • reguliariai galąskite peilį