odpocet
5 už x dienų
10 už valandų
18 už minučių
18 už sekundžių

Japoniški peiliai

Rodyti filtrus
Rodyti filtrus
Rūšiuoti pagal
74 iš viso prekių
Japoniškas mėsos peilis GYUTOH 5000MCD 67 20 cm, klevas, Miyabi MB34401201
Japoniškas duonos peilis 5000MCD 23 cm, Miyabi
502 €
MB34376231
Japoniškas Santoku peilis 5000MCD 18 cm, Miyabi
502 €
MB34374181
Japoniškas šefo peilis SAKIMARU 27 cm, raudonmedis, Dellinger DNGRXZF270
Šefo peilis BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH167
Japoniškas peilis Nakiri, CLASSIC IKON 17 cm, Wüsthof WU1030332617
Japoniškas mėsos peilis GYUTOH 5000FCD 24 cm, Miyabi MB34681241
Santoku peilis 6000MCT 18 cm, Miyabi
325 €
MB34074181
Japoniškas daržovių peilis SHOTOH 5000MCD 9 cm, Miyabi MB34372091
Japoniškas Nakiri peilis 5000MCD 17 cm, Miyabi
502 €
MB34375171
Šefo peilis BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH164
Japoniškas šefo peilis SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
353 €
DNGRSXL9309
Šefo peilis GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH166
Japoniškas Shotoh peilis 5000MCD 67 13 cm, klevas, Miyabi MB34400131
Japoniškas šefo peilis KANETSUGU MIYABI ISSHIN, 21 cm, Dellinger DNGRSXL2005
Japoniškas mėsos peilis GYUTOH 6000MCT 20 cm, Miyabi MB34073201
Santoku peilis 5000MCD 18 cm, Miyabi
514 €
MB34388181
Japoniškas daržovių peilis SHOTOH 5000FCD, 11 cm, Miyabi MB34680111
Japoniškas daržovių peilis BRUTE 17,5 cm, Forged
73,64 €
FORGEDSDV304136
Daržovių peilis NAKIRI 17 cm, Dellinger
31,70 €
DNGRSXLPO2500200
Japoniškas daržovių peilis SHOTOH 5000MCD 13 cm, Miyabi MB34372131
Japoniškas duonos peilis 5000FCD 24 cm, Miyabi
253 €
MB34686241
Up
Daugiau produktų

Japoniški peiliai - aštrūs kaip kalavijas

Kas yra japoniško stiliaus peiliai?

Japoniški peiliai turi ilgus ir plonus ašmenis su smailiu galiuku ir iš pradžių buvo naudojami ploniems žalios žuvies gabalėliams pjaustyti ir suši ruošti. Jie lengvesni, rankoje jaučiama didesnė pusiausvyra ir puikiai tinka tikslioms užduotims atlikti. Jie gaminami iš kietesnio ir plonesnio plieno - nerūdijančiojo plieno arba hagano, kuris yra tos pačios rūšies plienas, iš kurio gaminami japoniški kardai. Japoniškų peilių rankenos gaminamos iš kietos medienos.

Kam naudojami japoniški peiliai?

Japoniškais peiliais dėl ilgų ir plonų ašmenų galima pjaustyti žuvį arba didelius mėsos gabalus (ypač kepsnius). Yra daugybė specialių japoniškų peilių (pvz., "Gyutou", "Yanagi", "Usuba" arba "Deba"), kuriais galima atlikti visas tikslias užduotis - nuo vištienos iškaulinėjimo, žuvies filė iki plonai supjaustyti bet kokią daržovę.

Svetainėje Kulina rasite kokybiškų japoniškų peilių, pagamintų tokių patikimų prekių ženklų kaip Dellinger arba MIYABI. Taip pat galite rinktis olandų prekės ženklo Forged kaltinius japoniškus peilius arba peržiūrėti geriausiai parduodamus japoniškus peilius čia.

Kaip galąsti japonišką peilį?

Japoniški peiliai gali būti dviašmeniai arba vienašmeniai (tradiciniai). Jie pagaminti iš kieto plieno, kurį iš tikrųjų lengviau galąsti nei vakarietiškiems peiliams naudojamą minkštą plieną. Norint pagaląsti japoniško stiliaus peilį, reikia galąstuvo. Taip pat galite nunešti peilį specialistui.

Kaip prižiūrėti japonišką peilį?

Japoniški peiliai yra nemaža investicija, todėl jei norite, kad jūsų japoniškas peilis tarnautų ilgai, būtinai laikykitės šių paprastų peilių valymo ir laikymo taisyklių:

  • peilius dažnai galima plauti indaplovėje, tačiau rekomenduojame peilį valyti rankomis, nes indaplovės plovikliai gali pažeisti plieninių ašmenų paviršių
  • jei peilis turi medinę rankeną, nedėkite jo į indaplovę
  • kad medinės rankenos neišdžiūtų, reguliariai tepkite jas sėmenų aliejumi arba bičių vašku
  • pjaustydami japonišku peiliu nepjaustykite tiesiai ant kietų paviršių, pavyzdžiui, akmeninio stalviršio, nerūdijančio plieno kriauklės, lėkštės arba ant pjaustymo lentelių, pagamintų iš stiklo, keramikos, bambuko ir kitų kietų medžiagų. Minkšto plastiko pjaustymo lenta yra geriausia
  • peilius laikykite atskirai, kad jų ašmenys nenutrupėtų. Naudokite peilių bloką arba peilių dėklą.
  • reguliariai galąskite peilį