odpocet
6 už x dienų
8 už valandų
17 už minučių
11 už sekundžių

Japoniški peiliai

Rodyti filtrus
Rodyti filtrus
Rūšiuoti pagal
81 iš viso prekių
Santoku peilis 5000MCD 18 cm, Miyabi
514 €
MB34388181
Japoniškas mėsos peilis GYUTOH 5000MCD 67 20 cm, klevas, Miyabi MB34401201
Japoniškas tanto peilis RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
104 €
FDCK8175321
Japoniškas mėsos peilis GYUTOH 6000MCT 24 cm, klevas, Miyabi MB34073241
Japoniškas daržovių peilis SHOTOH 6000MCT 13 cm, Miyabi MB34072131
Japoniškas Santoku peilis FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer DB428117
Japoniškas Santoku peilis 5000MCD 67 18 cm, klevas, Miyabi MB34404181
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger DNGR8594195884092
Japoniškas daržovių peilis SHOTOH 4000FC 13 cm, Miyabi MB33951141
Japoniškas pjaustymo peilis CHUTOH 7000D 16 cm, MIYABI
199 €
MB34542161
Japoniškas mėsos peilis GYUTOH 7000D 20 cm, Miyabi
257 €
MB34543201
Japoniškas peilis Gyutoh 5000FCD 20 cm, Miyabi
253 €
MB34681201
Šefo peilis BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH164
Serbiškas virtuvinis peilis VG-10 ZED ONE 19,5 cm, Dellinger DNGRSXLKH35
Japoniškas duonos peilis 6000MCT 23 cm, Miyabi
326 €
MB34076231
Šefo peilis GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH166
Šefo peilis BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH167
Šefo peilis RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH165
Japoniškas šefo peilis PETTY 15 cm, Dellinger
222 €
DNGRSXL9302
Japoniškas daržovių peilis SHOTOH 5000FCD, 11 cm, Miyabi MB34680111
210448 japonsky nuz kiritsuke bunka octagonal 27 cm hneda dellinger DNGR8595705405981
Japoniškas šefo peilis SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
353 €
DNGRSXL9309
GYUTOH Japoniškas peilis mėsai, 24 cm, 4000FC, MIYABI
192 €
MB33951241
Up
Daugiau produktų

Japoniški peiliai - aštrūs kaip kalavijas

Kas yra japoniško stiliaus peiliai?

Japoniški peiliai turi ilgus ir plonus ašmenis su smailiu galiuku ir iš pradžių buvo naudojami ploniems žalios žuvies gabalėliams pjaustyti ir suši ruošti. Jie lengvesni, rankoje jaučiama didesnė pusiausvyra ir puikiai tinka tikslioms užduotims atlikti. Jie gaminami iš kietesnio ir plonesnio plieno - nerūdijančiojo plieno arba hagano, kuris yra tos pačios rūšies plienas, iš kurio gaminami japoniški kardai. Japoniškų peilių rankenos gaminamos iš kietos medienos.

Kam naudojami japoniški peiliai?

Japoniškais peiliais dėl ilgų ir plonų ašmenų galima pjaustyti žuvį arba didelius mėsos gabalus (ypač kepsnius). Yra daugybė specialių japoniškų peilių (pvz., "Gyutou", "Yanagi", "Usuba" arba "Deba"), kuriais galima atlikti visas tikslias užduotis - nuo vištienos iškaulinėjimo, žuvies filė iki plonai supjaustyti bet kokią daržovę.

Svetainėje Kulina rasite kokybiškų japoniškų peilių, pagamintų tokių patikimų prekių ženklų kaip Dellinger arba MIYABI. Taip pat galite rinktis olandų prekės ženklo Forged kaltinius japoniškus peilius arba peržiūrėti geriausiai parduodamus japoniškus peilius čia.

Kaip galąsti japonišką peilį?

Japoniški peiliai gali būti dviašmeniai arba vienašmeniai (tradiciniai). Jie pagaminti iš kieto plieno, kurį iš tikrųjų lengviau galąsti nei vakarietiškiems peiliams naudojamą minkštą plieną. Norint pagaląsti japoniško stiliaus peilį, reikia galąstuvo. Taip pat galite nunešti peilį specialistui.

Kaip prižiūrėti japonišką peilį?

Japoniški peiliai yra nemaža investicija, todėl jei norite, kad jūsų japoniškas peilis tarnautų ilgai, būtinai laikykitės šių paprastų peilių valymo ir laikymo taisyklių:

  • peilius dažnai galima plauti indaplovėje, tačiau rekomenduojame peilį valyti rankomis, nes indaplovės plovikliai gali pažeisti plieninių ašmenų paviršių
  • jei peilis turi medinę rankeną, nedėkite jo į indaplovę
  • kad medinės rankenos neišdžiūtų, reguliariai tepkite jas sėmenų aliejumi arba bičių vašku
  • pjaustydami japonišku peiliu nepjaustykite tiesiai ant kietų paviršių, pavyzdžiui, akmeninio stalviršio, nerūdijančio plieno kriauklės, lėkštės arba ant pjaustymo lentelių, pagamintų iš stiklo, keramikos, bambuko ir kitų kietų medžiagų. Minkšto plastiko pjaustymo lenta yra geriausia
  • peilius laikykite atskirai, kad jų ašmenys nenutrupėtų. Naudokite peilių bloką arba peilių dėklą.
  • reguliariai galąskite peilį