Japoniški peiliai

58 items total
Japoniškas peilis Gyutoh 5000FCD 20 cm, Miyabi
253 €
MB34681201
Japoniškas peilis Gyutoh 5000MCD 24 cm, Miyabi
527 €
MB34373241
Japoniškas Nakiri peilis 5000MCD 17 cm, Miyabi
502 €
MB34375171
Šefo peilis CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
178 €
DNGRSXLKH108
Japoniškas duonos peilis 5000MCD 23 cm, Miyabi
502 €
MB34376231
Japoniškas pjaustymo peilis CHUTOH 5000MCD 16 cm, Miyabi MB34372161
Japoniškas šefo peilis PETTY 15 cm, Dellinger
212 €
DNGRSXL9302
Serbiškas virtuvinis peilis VG-10 ZED ONE 19,5 cm, Dellinger DNGRSXLKH35
Japoniškas daržovių peilis SHOTOH 7000D 13 cm, Miyabi MB34542131
Japoniškas daržovių peilis SHOTOH 5000MCD 14 cm, Miyabi MB34381141
Šefo peilis BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH167
Japoniškas duonos peilis 6000MCT 23 cm, Miyabi
288 €
MB34076231
Japoniškas tanto peilis RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
104 € –11 %
91,76 €
FDCK8175321
Japoniškas pjaustymo peilis SUJIHIKI 4000FC 24 cm, Miyabi MB33950241
Japoniškas Santoku peilis 5000MCD 18 cm, Miyabi
502 €
MB34374181
Japoniškas Santoku peilis 7000D 18 cm, Miyabi
257 €
MB34544181
Up
More products

Japoniški peiliai - aštrūs kaip kalavijas

Kas yra japoniško stiliaus peiliai?

Japoniški peiliai turi ilgus ir plonus ašmenis su smailiu galiuku ir iš pradžių buvo naudojami ploniems žalios žuvies gabalėliams pjaustyti ir suši ruošti. Jie lengvesni, rankoje jaučiama didesnė pusiausvyra ir puikiai tinka tikslioms užduotims atlikti. Jie gaminami iš kietesnio ir plonesnio plieno - nerūdijančiojo plieno arba hagano, kuris yra tos pačios rūšies plienas, iš kurio gaminami japoniški kardai. Japoniškų peilių rankenos gaminamos iš kietos medienos.

Kam naudojami japoniški peiliai?

Japoniškais peiliais dėl ilgų ir plonų ašmenų galima pjaustyti žuvį arba didelius mėsos gabalus (ypač kepsnius). Yra daugybė specialių japoniškų peilių (pvz., "Gyutou", "Yanagi", "Usuba" arba "Deba"), kuriais galima atlikti visas tikslias užduotis - nuo vištienos iškaulinėjimo, žuvies filė iki plonai supjaustyti bet kokią daržovę.

Svetainėje Kulina rasite kokybiškų japoniškų peilių, pagamintų tokių patikimų prekių ženklų kaip Dellinger arba MIYABI. Taip pat galite rinktis olandų prekės ženklo Forged kaltinius japoniškus peilius arba peržiūrėti geriausiai parduodamus japoniškus peilius čia.

Kaip galąsti japonišką peilį?

Japoniški peiliai gali būti dviašmeniai arba vienašmeniai (tradiciniai). Jie pagaminti iš kieto plieno, kurį iš tikrųjų lengviau galąsti nei vakarietiškiems peiliams naudojamą minkštą plieną. Norint pagaląsti japoniško stiliaus peilį, reikia galąstuvo. Taip pat galite nunešti peilį specialistui.

Kaip prižiūrėti japonišką peilį?

Japoniški peiliai yra nemaža investicija, todėl jei norite, kad jūsų japoniškas peilis tarnautų ilgai, būtinai laikykitės šių paprastų peilių valymo ir laikymo taisyklių:

  • peilius dažnai galima plauti indaplovėje, tačiau rekomenduojame peilį valyti rankomis, nes indaplovės plovikliai gali pažeisti plieninių ašmenų paviršių
  • jei peilis turi medinę rankeną, nedėkite jo į indaplovę
  • kad medinės rankenos neišdžiūtų, reguliariai tepkite jas sėmenų aliejumi arba bičių vašku
  • pjaustydami japonišku peiliu nepjaustykite tiesiai ant kietų paviršių, pavyzdžiui, akmeninio stalviršio, nerūdijančio plieno kriauklės, lėkštės arba ant pjaustymo lentelių, pagamintų iš stiklo, keramikos, bambuko ir kitų kietų medžiagų. Minkšto plastiko pjaustymo lenta yra geriausia
  • peilius laikykite atskirai, kad jų ašmenys nenutrupėtų. Naudokite peilių bloką arba peilių dėklą.
  • reguliariai galąskite peilį