Indukcinės kaitlentės yra modernios, greitos ir ekonomiškos. Šiandien indukcinis maisto gaminimas yra plačiai paplitęs, tačiau apie šį šilumos šaltinį sklando daug klausimų ir mitų. Kartu atsakykime į dažniausiai užduodamus klausimus apie indukciją ir visiems laikams išaiškinkime orą.
1. Kaip veikia indukcija?
Elektromagnetinė indukcija yra labai įdomus fizikinis reiškinys, atrastas XIX a. pradžioje. XX a. pradžioje buvo stengiamasi užpatentuoti pirmąsias indukcines virykles, tačiau nesėkmingai. Masinė indukcinių kaitlenčių gamyba prasidėjo tik po daugelio metų.
Skirtingai nei kitose viryklėse, šiluma gaminama tiesiai indo sienelėje. Stiklinėje plokštelėje yra ritė, per kurią teka kintamoji srovė, sukurianti elektromagnetinį lauką, į kurį taip pat kišasi ant plokštelės esantis puodas. Dėl medžiagos pasipriešinimo prarandama energija, kuri šiuo atveju yra pageidautina, nes pasireiškia kaip šiluma.
2. Kokie indai tinka indukcijai?
Įsigiję indukcinę kaitlentę nebūtinai turite išmesti visus indus. Patikrinti, ar indai tinka, galite atlikdami nesudėtingą eksperimentą. Jums tereikia paprasto magneto. Jei magnetas prilimpa prie indų, vadinasi, jie tinkami indukcinei kaitlentei.