Skanus kepsnys prasideda nuo kokybiškos mėsos. Rinkitės brandintą jautieną, geriausiai - aukštą nugarinę arba nugarinės kepsnį. Svarbus yra vadinamasis marmuringumas - plonas riebalų sluoksnis tarp raumenų skaidulų, kuris užtikrina sultingumą ir skonį. Mėsos pjaustymas aštriu peiliu į 2,5-4 cm aukščio skilteles.
Išimkite mėsą iš šaldytuvo ir prieš kepimą leiskite jai pailsėti kambario temperatūroje apie 30 minučių arba valandą. Taip užtikrinsite, kad mėsa tolygiai paruduotų.
Tobulam kepsniui reikia tikrai aukštos temperatūros. Pan Taigi įkaitinkite keptuvę ant aukšto kaitinimo laipsnio, kol ji pradės rūkti, tai gali užtrukti 5-10 minučių, o ketaus keptuvės - ir ilgiau. Prieš dėdami mėsą į keptuvę įsitikinkite, kad ji tikrai karšta. Tik taip mėsa neprilips prie keptuvės ir nesusidarys jai būdinga plutelė.
Saugokitės stiprintuvo
Nors gali kilti pagunda naudoti stiprintuvą ant indukcinės kaitlentės, kad sutaupytumėte laiko, šį kartą palikite jį ramybėje. Keptuvei reikia aukštos temperatūros, tačiau naudojant stiprintuvą kyla pavojus, kad temperatūra bus pakelta taip greitai, kad ji perkais ir negrįžtamai suges. Be to, dėl turbininio kaitinimo gali netolygiai pasiskirstyti šiluma ir dėl to kepsnys gali būti netolygiai iškeptas.