Gaminant maistą, tinkamai pasirinkti virtuvės reikmenys gali turėti didelę reikšmę maisto kokybei ir skoniui. Vienas iš pagrindinių kiekvieno namų šefo virtuvės reikmenų neabejotinai yra keptuvė. Tarp įvairių rūšių ir medžiagų keptuvių nerūdijantis plienas užima aukštą vietą dėl savo ilgaamžiškumo, universalumo ir, ne mažiau svarbu, estetinės išvaizdos. Jis tiesiog gražus, atlaiko prisvilusį maistą ir gali būti saugiai plaunamas indaplovėje.Jei jau ieškote nerūdijančio plieno keptuvė, naudodamiesi mūsų vadovu tikrai teisingai pasirinksite.
Šiek tiek teorijos:
Kas yra nerūdijantis plienas?
Nerūdijantis plienas yra geležies, chromo, nikelio ir kai kuriais atvejais kitų elementų, pavyzdžiui, molibdeno ar titano, kurie pagerina jo savybes, lydinys. Šiandien žinome net daugiau kaip 200 nerūdijančiojo plieno rūšių!
Dėl pridėtų elementų nerūdijantis plienas, kaip rodo jo pavadinimas, yra atsparus korozijai ir dėmėms. Dėl to jis idealiai tinka virtuvės reikmenims, kuriuos norite išlaikyti estetiškus, - tinkamai prižiūrimi nerūdijančio plieno indai tiesiog ilgai tarnaus.
Svarbūs parametrai:
Kaip pasirinkti (ne tik) nerūdijančio plieno keptuvę?
Renkantis nerūdijančio plieno keptuvę svarbu atsižvelgti į kelis kriterijus, atitinkančius jūsų maisto gaminimo stilių:
- Keptuvės dydis: Ji turėtų atitikti paprastai ruošiamo maisto kiekį ir jūsų viryklės ar kaitlentės dydį. Mažesnės keptuvės (maždaug 20 cm skersmens) puikiai tinka maistui vienam ar dviem žmonėms ruošti. Didesnės keptuvės (28 cm ar didesnės) idealiai tinka ruošiant maistą visai šeimai arba jei ruošiate maistą kelioms dienoms.
- Keptuvės tipas ir forma: Nerūdijančio plieno keptuvės taip pat skiriasi savo paskirtimi ir forma. Gilios keptuvės aukštais kraštais idealiai tinka kepti, troškinti ar ruošti padažus. Plokščios ir plačios keptuvės tinka mėsai, daržovėms kepti ar blynams kepti. Pagalvokite, ką dažniausiai gaminate, ir pagal tai pasirinkite tinkamo tipo keptuvę. Keptuvės forma taip pat turi įtakos tolygiam šilumos paskirstymui ir patogiam maisto tvarkymui gaminant maistą.
- Rankenos tipas: Dėl saugaus ir patogaus darbo su keptuve labai svarbi rankena. Ji turėtų būti tvirta ir ergonomiškos formos, kad jums būtų patogu. Svarbu ir rankenos medžiaga: metalinės rankenos yra atsparios aukštai temperatūrai ir leidžia keptuvę naudoti orkaitėje, o plastikinės ar medinės rankenos šiam tikslui netinka, tačiau gali užtikrinti geresnę šilumos izoliaciją.
Mūsų patarimas
Skaityti
Taip pat
Kaip pasirinkti tinkamo dydžio keptuvę?
Nuo keptuvės dydžio priklauso ne tik tai, kiek kąsnių galėsite suvalgyti. Sužinokite, kaip pasirinkti tinkamą keptuvės dydį pagal savo poreikius.
Privalumai
nerūdijančio plieno keptuvės
Atsparumas korozijai
Dėl didelio chromo kiekio nerūdijantis plienas yra atsparus rūdims, kitaip nei anglinis plienas ar ketus.
Ilgas tarnavimo laikas
Nerūdijančio plieno keptuvės pasižymi ilgaamžiškumu ir gebėjimu atlaikyti daugelį metų intensyviai naudojamos.
Lengva priežiūra
Nepaisant to, kad maistas kartais prilimpa, nerūdijančio plieno keptuves galima lengvai valyti ir
juos išskalbti.
Neutralus elgesys su maistu
Nerūdijantis plienas nesąveikauja su maistu, todėl jis neturi įtakos skoniui ir neišskiria jokių kenksmingų medžiagų į maistą.
Didelis atsparumas karščiui
Nerūdijančio plieno keptuvės gali atlaikyti aukštą temperatūrą, todėl galima naudoti tokius maisto gaminimo būdus kaip kepimas ar flambavimas nesirūpinant dėl keptuvės.
Universalumas ir estetinė išvaizda
Nerūdijančiojo plieno keptuvė tinka įvairiems maisto ruošimo būdams - nuo kepimo iki lėto gaminimo. Ne mažiau svarbu ir tai, kad ji tikrai tiks jūsų virtuvei.
Nerūdijančio plieno keptuvių trūkumai
Niekas nėra tobula, taip pat ir nerūdijančio plieno keptuvės. Kai kuriuos naudotojus gali atbaidyti didesnė jų įsigijimo kaina ir galimi sunkumai dėl maisto produktų sukibimo. Be to, nerūdijančio plieno keptuvėms reikia ypatingos priežiūros, kad išlaikytų blizgančią išvaizdą.
- Didesnė pirkimo kaina: Kokybiškos nerūdijančio plieno keptuvės paprastai yra brangesnės nei keptuvės iš kitų medžiagų.
- Maistas gali prilipti: Nesilaikant tinkamos kepimo technikos ir nepakankamai riebalų, maistas gali prilipti prie keptuvės paviršiaus.
- Netolygus šilumos paskirstymas: Vienodas nerūdijantis plienas nėra geriausias šilumos laidininkas, todėl kai kurių nerūdijančio plieno keptuvių dugnas yra daugiasluoksnis, todėl šiluma pasiskirsto tolygiau.
- Reikalinga tam tikra priežiūra išvaizdai išlaikyti: Kad keptuvės išliktų gražios, jas gali tekti retkarčiais poliruoti ir specialiai valyti, kad būtų pašalintos apdegimo žymės ar vandens dėmės.
Jakub Černý, "Kulina" pirkimų vadovas
Nerūdijančio plieno keptuvės neabejotinai yra puikus bet kurios virtuvės priedas. Dėl savo ilgaamžiškumo, universalumo ir lengvos priežiūros jos nusipelno vietos kiekvieno, kuris mėgsta gaminti maistą, arsenale. Nors jos reikalauja tam tikrų pradinių investicijų ir galbūt šiek tiek kitokio požiūrio į maisto gaminimą, jų teikiama nauda yra neįkainojama. Šiek tiek praktikos ir tinkamos priežiūros, nerūdijančio plieno keptuvė gali tapti geriausiu jūsų draugu virtuvėje ir tarnauti daugelį metų be žalos. "Kulina" rasiteplatus nerūdijančio plieno keptuvių pasirinkimas iš pirmaujančių gamintojų, negalite suklysti su prekių ženklais WMF arba DeBuyeruž kurių kokybę mes duosime ugnies ranką.
Geriausios nerūdijančio plieno keptuvės pagal klientų atsiliepimus
Nerūdijančiojo ir anglinio plieno skirtumai
Pagrindinis nerūdijančiojo ir anglinio plieno skirtumas yra jų sudėtis ir savybės.
Anglinis plienas yra žinomas dėl savo gebėjimo gerai išlaikyti temperatūrą, tačiau, kita vertus, jis yra reikiaanglinio plieno keptuvės nemirkykite ilgiau nei būtina.ir laikykite juos kuo sausesnius, kad apsaugotumėte nuo korozijos.
Anglinį plieną taip pat patartina reguliariai apdoroti aliejumi ar kitais tepalais, kad būtų išlaikytos natūralios nelimpančios savybės. Nerūdijantį plieną lengviau prižiūrėti ir tvarkyti nei anglinį plieną, jis nekoroduoja.tačiau tam tikruose modeliuose gali ne taip gerai paskirstyti šilumą.
Nerūdijančio plieno keptuvės priežiūra
Kad nerūdijančio plieno keptuvė ilgai išliktų kokybiška ir graži, svarbu laikytis kelių pagrindinių priežiūros taisyklių.:
- Venkite naudoti abrazyvines valymo priemones.
- Visada gerai išdžiovinkite keptuvę, kad ant jos neliktų dėmių nuo išdžiūvusių vandens lašelių.
- Kad keptuvė blizgėtų, ją nupoliruokite.
Praktiški priedai švelniam ir patogiam indų plovimui
Mūsų patarimas
Taip pat skaitykite
Ketaus, plieno, nerūdijančio plieno keptuvės: didelis keptuvių palyginimas
Svarstote, kokia keptuvės medžiaga jums tinka? Kuo jos tokios skirtingos? Atsakymus rasite mūsų ekspertų vadove.
Taip, dauguma nerūdijančio plieno keptuvių tinka naudoti ant indukcinių kaitlenčių, tačiau rekomenduojame patikrinti konkretų modelį.
Prieš dėdami maistą, leiskite keptuvei ir aliejui pakankamai įkaisti. Tai padeda sukurti natūralų nelimpančios dangos sluoksnį ir apsaugo nuo prilipimo.
Nors daugumą nerūdijančio plieno keptuvių galima plauti indaplovėje, norint išlaikyti jų blizgesį, rekomenduojama plauti rankomis. Tačiau nerūdijančiojo plieno keptuvės, jei konkrečiame modelyje nenurodyta kitaip, paprastai nepablogina savo eksploatacinių savybių, jei jas plaunate indaplovėje.