Nesvarbu, ar esate pradedantysis, ar patyręs virėjas, pasirinkę tinkamos keptuvės gali turėti didelę įtaką maisto kokybei ir skoniui. Rinkoje yra begalė keptuvių tipų, pagamintų iš skirtingų medžiagų ir skirtų skirtingiems tikslams, tačiau taip pat turėtumėte atkreipti dėmesį į tinkamo dydžio keptuvės pasirinkimą. Šiame vadove sužinosite, kaip išsirinkti dydį, atitinkantį jūsų namų ūkio kulinarinius poreikius.
Kodėl keptuvės dydis yra svarbus parametras?
Keptuvės dydis turi tiesioginės įtakos erdviniam šilumos paskirstymui, taigi ir kepimo efektyvumui.
Per maža keptuvė, kurią perpildysite, kaitins maistą netolygiai ir neefektyviai, jau nekalbant apie tai, kad tvarkydami, sukdami ar maišydami turėsite didelę netvarką.
Tinkamas dydis užtikrins, kad maistas būtų iškeptas tolygiai ir kad jums būtų patogu ruošti maistą.
Dažniausiai pasitaikantys keptuvių dydžiai
Rinkoje galima rasti įvairaus dydžio keptuvių, kurių kiekviena virtuvėje gali būti naudojama skirtingais tikslais:
- Mažos keptuvės (iki 20 cm) puikiai tinka plaktiems ar keptiems kiaušiniams ruošti arba kitoms smulkesnėms užduotims atlikti. Jos paprastai tinka viengungiams arba poroms.
- Vidutinis dubuo (20-28 cm) yra universalus dydis, tinkantis daugeliui atvejų. Jos idealiai tinka mėsai, daržovėms kepti ar mažesnėms makaronų porcijoms ruošti.
- Didelės keptuvės (28 cm ir didesnės) yra būtini ruošiant maistą keliems žmonėms. Puikiai tinka didelėms mėsos porcijoms, visai žuviai arba dideliems daržovių kiekiams kepti.
Geriausios 24 cm keptuvės pagal klientų atsiliepimus
Ar jums reikia didelės, ar mažos keptuvės?
Rinkdamiesitinkamas keptuvės dydis pagalvokite apie šiuos dalykus:
- Asmenų skaičius: Kokiam žmonių skaičiui paprastai ruošiate maistą? Ar esate vienas, ar su partneriu, ar turite vaikų, ar paprastai prie stalo susėda didelė kompanija?
- Maisto rūšys: Pagalvokite apie dažniausiai gaminamus patiekalus.
- Viryklės ir sandėliavimo vietos dydis: Užtikrinkite, kad naujoji keptuvė patogiai tilptų ant viryklės ir kad būtų pakankamai vietos ją saugiai laikyti.
Kokią dugno formą ir gylį turėčiau pasirinkti?
Įvairūs patiekalai taip pat reikia skirtingų būdų juos ruošiant. ir renkantis keptuvę verta pagalvoti, kam ją naudosite.
Keptuvės su dideliu plokščiu dugnu tiks kepti kepsniams su keliais kepsniais, tačiau patiekalams, kuriuos reikia dažnai maišyti ar maišyti, tiks wok keptuvė aukštais kraštais ir apvaliu dugnu. Kepsnį geriausia kepti plokščiadugnėje keptuvėje, o daržovių mišinį - apvalioje keptuvėje.
Kartu kvadratinė keptuvė netinka patiekalams, kuriuos reikia dažnai maišyti, tačiau ją patogu naudoti ruošiant kepsnius.
Geriausios 26 cm keptuvės pagal klientų atsiliepimus
Honza Hajný, "Chefparade" maisto gaminimo mokyklos šefas
Gaminant maistą keptuvės dydis ir forma, žinoma, yra tik vienas iš parametrų, į kuriuos reikia atsižvelgti. Taip pat svarbu pagalvoti apie keptuvės medžiagą. Kiekviena iš jų gali būti tinkama skirtingiems tikslams, taip pat skirtingai elgtis, taigi ir duoti skirtingus rezultatus. Kulina stengiamės, kad prieš pasirinkdami turėtumėte išsamią informaciją, todėl taip pat kuriame vadovus apie skirtingas medžiagas.
Geriausios 28 cm keptuvės pagal klientų atsiliepimus
Dangtis - būtinas priedas, kad maistas būtų gaminamas efektyviai
Puiki priemonė, padedanti efektyviau gaminti maistą, yra keptuvių dangčiai. Jos ne tik pagreitina maisto gaminimo procesą, nes padeda išlaikyti šilumą ir garus keptuvėje, bet ir užtikrina, kad maistas iškeptų tolygiai. Be to, turėdami dangtį išvengsite nereikalingų aliejaus purslų ir sutaupysite energijos. Nesvarbu, ar ruošiate troškinius, maišytus patiekalus, ar padažus, dangtis leidžia geriau kontroliuoti rezultatą. Rinkdamiesi dangtį nepamirškite atsižvelgti į dangčio dydį, kuris turėtų atitikti jūsų keptuvės dydį.