Kaip išsirinkti geriausią nepridegančią keptuvę?

Norite gaminti efektyviau, sveikiau ir paprasčiau? Tuomet neabejotinai kokybiška neprideganti keptuvė taps geriausiu jūsų draugu virtuvėje. Jei jums įdomu, kokios yra šiuolaikinių paviršių nelimpančios savybės, kodėl bent viena tokia kokybiška keptuvė šiandien yra visiškai būtina virtuvėje ir, svarbiausia, kaip išsirinkti tinkamą nelimpančią keptuvę, sekite toliau.


Nepřilnavé pánve

Šiek tiek istorijos: nuo teflono iki titano ir deimantų

Nelimpančių paviršių ištakos siekia laboratorijas; jų kūrimas prasidėjo 1930 m., kai buvo atrastas PTFE junginys, dabar gerai žinomas kaip teflonas. Iš pradžių jis buvo naudojamas karinėms reikmėms, o netrukus dėl atsparumo karščiui, beveik nepriekaištingų nelimpančių savybių, lengvo valymo ir gebėjimo gaminti maistą su minimaliu riebalų kiekiu pateko į mūsų virtuves.

Tačiau niekas nėra rožėmis klota, todėl susirūpinimas dėl sveikatos paskatino sukurti keramines nelimpančias dangas, kurios pasižymi didesniu patvarumu ir saugumu, ir net jų variantus su titano ir deimantų apdaila, kad būtų dar geresnis atsparumas ir šilumos laidumas.

"Kulina" galite rinktis iš plataus nepridegančių keptuvių asortimentonuo tradicinio aliuminio, plieno, geležies ar ketaus iki prabangaus titano. Kiekviena medžiaga pasižymi unikaliomis savybėmis - ilgaamžiškumu, sveikumu, šilumos laidumu ir galiausiai kaina. Kartu patyrinėkime, kuri keptuvė bus geriausias pasirinkimas jūsų virtuvei.

Nadpis blok s obrázkem VPRAVO

Privalumai
nepridegančių keptuvių

Nelimpančios keptuvės turi daug privalumų, kuriuos įvertins kiekvienas, prisėdęs prie viryklės. Apžvelkime keletą pagrindinių nepridegančių keptuvių privalumų:

Image
ikona
Lengva priežiūra ir valymas
Vienas didžiausių nepridegančių keptuvių privalumų yra tai, kad jas lengva prižiūrėti. Pamirškite ilgas valandas šveitimo valandas šveičiant pridegusį maistą - dažniausiai užtenka lengvai nuplauti nelimpančią keptuvę, todėl ne tik sutaupysite laiko, bet ir prailginsite keptuvės tarnavimo laiką.
ikona
Mažesnis aliejaus ar sviesto vartojimas
Kepant ant nepridegančių keptuvių reikia mažiau riebalų. Tai, be kita ko, užtikrina mažesnį kalorijų kiekį, o tai idealiai tinka tiems, kurie ieško sveikesnių maisto gaminimo alternatyvų, neaukojant skonio.
ikona
Tolygus šilumos paskirstymas ir efektyvus maisto gaminimas
Nelimpančios keptuvės dažnai yra suprojektuotos taip, kad užtikrintų simetrišką šilumos paskirstymą. Tai reiškia, kad maistas kepa tolygiau ir greičiau, todėl taupomas laikas ir energija.

Keletas trūkumų, į kuriuos reikia atsižvelgti naudojant kai kurias medžiagas

Nors nelimpančios keptuvės paprastai turi nemažai privalumų, reikia atidžiai pasirinkti tinkamą medžiagą ir žinoti jos naudojimo ribas.

  • Apribojimai esant aukštai temperatūrai ir naudojant metalinius įrankius: Pagrindinis kai kurių nepridegančių keptuvių trūkumas yra ribotas jų atsparumas aukštai temperatūrai, kuri gali pažeisti nepridegantį paviršių ir sutrumpinti keptuvės tarnavimo laiką. Taip pat reikėtų pasirūpinti, kad būtų naudojami įrankiai, kurie nepažeidžia paviršiaus - todėl metalinius įrankius pakeiskite mediniais arba silikoniniais - jautresnėms dangoms, paprastai teflono ar keramikos.
  • Nusidėvėjimas ir poreikis pakeisti: Žarnos su nelimpančia danga nėra tokios ilgaamžės kaip plieninės ar ketaus analogiškos žarnos. Po tam tikro naudojimo laiko, nepaisant tinkamos priežiūros, paviršius gali būti pažeistas ir prarasti nelimpančias ir saugias savybes.
  • Galimas pavojus sveikatai, jei pažeistas paviršius: Pažeidus nelimpančios keptuvės paviršių, gali išsiskirti dalelės arba cheminės medžiagos, kurios gali būti kenksmingos, ypač tai pasakytina apie senesnes keptuves su PTFE danga (pvz., teflono). Laimei, naudojant naujesnes technologijas ir medžiagas, ši rizika sumažinta iki minimumo, tačiau vis tiek svarbu atkreipti dėmesį į tinkamą priežiūrą ir laiku pakeisti keptuvę.

Geriausios nepridegančios keptuvės pagal klientų atsiliepimus


Kaip vertinamos skirtingos medžiagos?



Image
Plieninės keptuvės

Plienas yra patvarus, gerai praleidžia šilumą ir tarnaus ilgus metus. Kadangi jis iš dalies pasižymi natūraliomis nelimpančiomis savybėmis (tačiau tinkamai iš pradžių išdegus ir prižiūrint), jo paviršiaus nereikia papildomai apdoroti nelimpančiu paviršiumi. Dėl to maisto gaminimas ant plieno yra švelnus ir saugus sveikatai.

Pasirinkite plieninę keptuvę


Image
Keraminės keptuvės

Ką jau kalbėti apie baltą keraminį keptuvių paviršių, kuris yra elegantiškas ir gražus. Tačiau pats nepridegantis paviršius nėra pats geriausias, todėl reikia naudoti bent šiek tiek riebalų. Tačiau keraminę keptuvę lengva prižiūrėti, ji šiek tiek patvaresnė, palyginti, pavyzdžiui, su teflono keptuve, ir jos taip lengvai nesubraižysite.

Pasirinkite keraminę keptuvę


Image
Ketaus nelimpančios keptuvės

Ketaus luitas - dar viena natūrali, netoksiška ir iš dalies natūraliai nelimpanti medžiaga. Ketaus keptuvė už tinkamą priežiūrą atsilygins ilgaamžiškumu, ypatingu ir matmenų stabilumu.

Privalumas tas, kad ketaus keptuvę galite saugiai naudoti ant bet kokio tipo viryklės, įskaitant indukcinę. Po pirmojo įkaitinimo ir pakartotinio naudojimo nelimpančios savybės ir toliau didėja.

Pasirinkite ketaus keptuvę


Image
Titano keptuvės

Titano keptuvė bus itin atspari dilimui ir ilgaamžė. Titano indai pasižymi geru šilumos laidumu ir labai padoriu nelimpančiu paviršiumi, todėl užtikrina efektyvų ir sveiką maisto ruošimą. .

"Titan" taip pat yra lengvas, jį lengva valdyti ir lengva prižiūrėti, net plauti indaplovėje. Gali atrodyti, kad titano keptuvės turi daug privalumų, tačiau būkite pasirengę už šiuos privalumus sumokėti šiek tiek daugiau, palyginti su kitomis medžiagomis.

Pasirinkite titano keptuvę


Image
Aliuminio keptuvės su nelimpančia danga

Aliuminis pats savaime nėra pats geriausias sveiko maisto gaminimo būdas. Todėl aliuminio keptuvės padengtos nelimpančia danga, kuri apsaugo maistą ir užtikrina lengvą paruošimą.

Aliumininės keptuvės paprastai yra lengvos ir nebrangios, tačiau jų trūkumas yra tas, kad, ypač pigesnių modelių, jas galima lengvai pažeisti - deformuojantis aukštesnėje temperatūroje arba subraižant nelimpančią dangą. Taigi, kaip ir kitur, verta investuoti į kokybišką patikrinto prekės ženklo keptuvę.

Pasirinkite aliuminio keptuvę
Mūsų patarimas
Skaityti Taip pat
->
Image
Kaip pasirinkti tinkamo dydžio keptuvę?
Nuo keptuvės dydžio priklauso ne tik tai, kiek kąsnių galėsite suvalgyti. Sužinokite, kaip pasirinkti tinkamą keptuvės dydį pagal savo poreikius.

Silikoniniai, mediniai ir plastikiniai indai

Šiuolaikiniai indai su nelimpančiu paviršiumi dabar yra gana atsparūs įbrėžimams. Tačiau vis tiek verta naudoti indus, pagamintus iš medžiagų, kurios pašalina pažeidimų riziką, pavyzdžiui, medžio, plastiko ar silikono.

DUK
Nelimpančios keptuvės DUK
Kurie patiekalai yra sveikiausi?
Jei ieškote keptuvės, kurioje nenorite galvoti apie pavojų sveikatai dėl paviršiaus pažeidimų, drąsiai rinkitės emalę, titaną, anglį, nerūdijantį plieną ar keramiką.
Kas yra be PFOA?
PFOA yra perfluoroktano rūgšties pavadinimas (ačiū Dievui, kad yra tokios santrumpos). Anksčiau ji buvo naudojama nepridegančių indų apdailos medžiagose ir įrodyta, kad turi neigiamą poveikį žmonių sveikatai. Todėl "PFOA free" - tai produktų, kurie neturi nieko bendro su šia rūgštimi, etiketė.
Kiek kenksmingas teflonas?
Naudojant tefloną aukštesnėje nei 360 °C temperatūroje arba mechaniškai pažeidus, gali išsiskirti nuodingų ir pavojingų medžiagų. Todėl naudojant tefloninius indus reikėtų palaikyti žemesnę temperatūrą, vengti naudoti metalinius įrankius ir nenaudoti keptuvės, jei jos paviršius bent kiek pažeistas.
Kokia neprideganti indukcinė keptuvė?
Gamindami maistą ant indukcinės kaitlentės, rinkdamiesi indus turite atkreipti dėmesį į jų medžiagą. Įsitikinkite, kad pasirinktas modelis turi feromagnetinį pagrindą, kad būtų galima gaminti maistą indukciniu būdu.