Plieninė keptuvė puikiai praleidžia šilumą, yra tvirta, o nuolatinis naudojimas pagerina jos savybes, todėl ji tampa beveik nemirtinga. Aukščiausios kokybės plienines keptuves mūsų rinkai tiekia tokios įmonės kaip "De Buyer a FisslerJų kokybė yra bekompromisė, o dėl nesenstančios išvaizdos jie tinka visoms virtuvėms.
- O kaip dėl naujos plieninės keptuvės?
Prieš pirmą kartą naudodami plieninę keptuvę padegkite. Reikės maistinio aliejaus, užpilkite ant keptuvės maždaug centimetro sluoksnį ir įkaitinkite. Kai aliejus pradės rūkti, pasukite keptuvę, kad visur apkeptų. Galiausiai nuvalykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu.
Druska padarys tą pačią paslaugą. Į keptuvę įberkite kilogramą ar du druskos, priklausomai nuo keptuvės dydžio. Įjunkite aukštą temperatūrą ir palikite kaitinti pusvalandį, druska turi rūkti. Galiausiai išpilkite druską ir nušluostykite šluoste. - Reguliari plieninės keptuvės priežiūra
Plieną palyginti lengva prižiūrėti. Tereikia paprastos kempinės ir indų ploviklio. Tikrai venkite abrazyvinių šlifavimo priemonių, vielinių šluosčių ir ypač indaplovės. Niekada neleiskite keptuvei sušlapti, nes ji gali surūdyti. Nudegimus nudeginkite aliejumi, kuris lengvai juos pašalina. - Kad plieninė keptuvė ilgai tarnautų
Plienas tikrai nedraugauja su vandeniu, todėl niekada nepalikite keptuvės išdžiūti po plovimo. Visada laikykite ją visiškai sausą ir švarią. Paviršių prižiūrėkite valgomuoju aliejumi ir retkarčiais galite jį perkaitinti. Reguliariai naudojant plienas patamsės, tačiau tai nėra blogai. Priešingai, tai gerai naudojamos keptuvės požymis. Skaitykitedaugiau apie plienines keptuves.