Kaip pasirinkti geriausią nepridegančią keptuvę?

nejlepsi neprilnava panev

Kurios keptuvės yra tikrai nelimpančios, o kurios ne?Kam tinka tokio tipo keptuvės, o kam labiau tinka tradicinės nerūdijančio plieno, ketaus ar plieninės keptuvės? Visa tai ir dar daugiau sužinosite šiame straipsnyje.

Kodėl maistas keptuvėje sudega?

Pradėkime nuo grubios pradžios ir pereikime prie chemijos. Maisto keptuvėje kepimas iš tikrųjų yra cheminė baltymų ir geležies junginių reakcija, todėl ketaus ir plieno keptuvės yra lipnios.

Todėl nelipnų paviršių be jokio perdėjimo galima apibūdinti kaip nereaktyvų. Įprastinėse keptuvėse šį reaktyvumą galima daugiau ar mažiau sumažinti naudojant aliejų, kuris užpildo tuščias reakcijos vietas ir baltymas neturi su kuo reaguoti.

Kokybiškos nelimpančios keptuvės

Geriausios nepridegančios keptuvės pagal mūsų klientų atsiliepimus

neprilnava nebo ocelova panev
Kam tinka neprideganti keptuvė?

Į šį klausimą nėra lengva atsakyti ir galbūt nėra vieno teisingo atsakymo, kiekvienas paviršius turi savo šalininkų ir priešininkų. Kiekviena keptuvė turi savo specifiką ir kepa skirtingai. Kokie pagrindiniai skirtumai tarp kepimo ant nepridegančios ir įprastos keptuvės?

  • Maksimali temperatūra
    Plienas, nerūdijantis plienas ir ketus gali atlaikyti labai aukštą temperatūrą. Dėl "Leidenfrost" efekto, kai mėsa atsiplėšia nuo keptuvės ir išsipučia nuo garų, ant mėsos susidaro graži traški plutelė. Nepridegančios keptuvės to padaryti negali, todėl ant mėsos niekada nesusidarys įspūdingas traškus sluoksnis.
  • Apšilimas
    Aukšta temperatūra iš dalies susijusi su šildymu. Aliejus ir visi ingredientai dedami į klasikinę keptuvę, kai ji yra karšta, tačiau nepridegančios keptuvės blogai toleruoja kaitinimą. Maistas ruošiamas vidutinėje temperatūroje ir kepamas šiek tiek ilgiau.
  • Tuk
    Visos pastangos sukurti nepridegantį paviršių iš tikrųjų susijusios su riebalais. Populiarėjant sveikai mitybai, daugelis žmonių nori išbraukti iš savo raciono nereikalingus riebalus ir ruošti patiekalus be aliejaus. Žinoma, kaip paaiškinome pirmiau, įprastoje keptuvėje to padaryti neįmanoma.
Talpyklos
Mūsų patarimas
Taip pat skaitykite
->
velikost pánve
Kaip pasirinkti tinkamo dydžio keptuvę?
Ar žinojote, kad pasirinkus tinkamo dydžio keptuvę gali labai pasikeisti maisto kokybė ir skonis. Šiame vadove sužinosite, kaip išsirinkti jūsų namų ūkio kulinarinius poreikius atitinkančią keptuvę.

panev titan
Ultramodernios titano keptuvės
  • Puikios šiluminės savybės
    Vidinis titano indų sluoksnis pagamintas iš aliuminio, kuris pasižymi labai geru šilumos laidumu, todėl greitai reaguoja į temperatūros pokyčius, o tai yra pageidautina savybė aukštosios virtuvės patiekaluose. Dauguma keptuvių papildytos rankena, pagaminta iš karščiui atsparaus plastiko, kad maistą būtų galima baigti kepti orkaitėje. Visada patikrinkite šią informaciją prie konkretaus gaminio!
  • Nepalaužiamas stūmikas
    Jie ne tik turi titano keptuvės geros šiluminės savybės, tačiau jie taip pat yra labai patvarūs. Jei jų nepjaustysite peiliu, jų nesužeisite. Jiems nepakenksite ir numetę juos ant grindinio ar dėl staigių temperatūros pokyčių, kurie, pavyzdžiui, deformuotų presuotą aliuminio keptuvę.
  • Mažai priežiūros
    "Titan" taip pat malonu prižiūrėti. Jums nereikia naudotis specialiais produktais ar procedūromis. Tiesiog jį paruošite ir įdėkite į indaplovę. Netgi nepakenksite jam šveisdami ar mirkydami. Titan nekeičia spalvos ir išlaiko savo išvaizdą be jokios priežiūros.

    Geriausias titano keptuves mūsų rinkai tiekia Vokietijos įmonėsWOLL aZWILLING. Abu prekių ženklai pasižymi bekompromisine kokybe ir nesenstančiu dizainu. Kad ir kokią keptuvę iš jų asortimento pasirinktumėte, liksite visiškai patenkinti.
Daugiau apie titano keptuves

Populiariausios titano keptuvės

panev hlinik
Aliuminio keptuvės su nelimpančia danga

Aliuminio indai yra labai populiarus dėl savo didelio laidumo. Tačiau dažnai kyla abejonių, ar aliuminio indai yra saugūs sveikatai. Nereikia nerimauti, pats savaime jis nėra nuodingas, daugiausiai gali išskirti nepageidaujamų medžiagų gaminant rūgštų maistą, tačiau tik tuo atveju, jei aliuminis nepadengtas. O tokie indai beveik nebenaudojami.

Ant aliuminio šerdies indų užpurkšta nelimpanti danga, o būtent čia dažnai būna užkastas šuo. Pats aliuminis pasižymi puikiomis savybėmis ir yra labai patvarus, tačiau kai kurios dangos nėra pačios laimingiausios ir paradoksaliai sumažina viso gaminio kokybę. Į ką atkreipti dėmesį perkant aliuminio keptuvę su nelimpančia danga?

  • Gamybos būdas
    Jei aliuminio keptuvės kaina jums atrodo įtartinai maža, pasidomėkite gamybos būdu. Pigios keptuvės paprastai būna presuotos iš kelių sluoksnių. Jos gali būti pigesnės, tačiau prastai reaguoja į temperatūros pokyčius ir laikui bėgant lengvai deformuojasi. Geresnės kokybės yra liejamos keptuvės, kurios yra tvirtesnės ir taip pat tarnauja daug ilgiau.
  • Kokybė
    Šimtus kartų kartojama tiesa, kad kokybė yra svarbi, žinoma, galioja ir šiuo atveju. Nesusigundykite specialiu pasiūlymu įsigyti nepažymėtą keptuvę kur nors prekybos centre. Galbūt gausite pigų pasiūlymą, bet tai tikrai nebus gerai išleisti pinigai. Pigūs gaminiai dažnai būna prastos kokybės, o danga plona ir lengvai nusitrina.
  • Techninė priežiūra
    Aliuminio indų priežiūra yra palyginti paprasta. Pagrindinis principas - naudoti švelnias priemones ir minkštas kempinėles, pamiršti vielines šluostes ir šiurkščias valymo priemones. Tas pats principas išlieka ir gaminant maistą. Niekada nenaudokite metalinių apsukų ir įrankių, įsigykite klasikinius medinius, plastikinius ar silikoninius pagalbininkus ir keptuvės paviršius jums tarnaus ilgai.

    Aliuminio keptuvės su nepridegančiu paviršiumi yra gana paplitusios, todėl galite rasti platų šių nepridegančių keptuvių asortimentą iš pirmaujančių prekių ženklų, pvz., "De Buyer, Eva Solo arba Tefal. Galite rinktis klasikines keptuves, wok keptuves, blynų keptuves arba keptuves sauté.
Daugiau apie nelimpančias aliuminio keptuves

Puikios aliuminio keptuvės

panve keramika
Ar keraminės keptuvės tikrai yra nelimpančios?

Tiesą sakant, taip nėra. Jų savybės bene labiausiai panašios į emalio ir jie beveik neturi porų. Vis dėlto kepant reikės bent nedidelio kiekio aliejaus. Vis dėlto, jei keramiką lygintume su kitomis nepridegančiomis keptuvėmis, keramika įsivaizduojamame sąraše atsidurtų žemiausioje vietoje.

Keraminės keptuvės Taigi jie turi neginčijamų privalumų. Dėl laidaus aliuminio šerdies reakcija į temperatūros pokyčius yra greita, todėl puikiai kontroliuojate gaminimo procesą. Keramika yra patvari, ją lengva prižiūrėti ir ji nesibraižo taip lengvai kaip teflonas.

Daugiau apie keramines keptuves


Sukurkite nepridegančią dangą ant nerūdijančio plieno, plieno ar ketaus keptuvių

Taip pat galite sukurti natūralų nelimpančios dangos sluoksnį ant įprastų nerūdijančio plieno, plieninių ar ketaus keptuvių, jas išdegindami (pagardindami prieskoniais). Tiesiog įkaitinkite keptuvę iki aukštos temperatūros ir užpilkite ploną maistinio aliejaus sluoksnį. Palaikykite aukštą kaitrą bent dešimt minučių, aliejus turi rūkti, tada nusausinkite ir nuvalykite sausu skudurėliu. Gautas efektas, žinoma, nėra pramoninės kokybės, tačiau neabejotinai pagerėja nelimpančios savybės.


Populiariausios keraminės keptuvės


vypalena panev


Sukurkite nepridegančią dangą ant nerūdijančio plieno, plieno ar ketaus keptuvių

Taip pat galite sukurti natūralų nelimpančios dangos sluoksnį ant įprastų nerūdijančio plieno, plieninių ar ketaus keptuvių, jas išdegindami (pagardindami prieskoniais). Tiesiog įkaitinkite keptuvę iki aukštos temperatūros ir užpilkite ploną maistinio aliejaus sluoksnį. Palaikykite aukštą kaitrą bent dešimt minučių, aliejus turi rūkti, tada nusausinkite, nušluostykite sausu skudurėliu ir baigta. Ketaus, plieno ar nerūdijančio plieno? Kuri keptuvė geriausia?


Kokybiškos ketaus, nerūdijančio plieno ir plieno keptuvės


jakou vybrat panev
Kokią keptuvę pasirinkti?

Kaip jau minėjome, kiekvienas virėjas renkasi skirtingas keptuvės savybes. Apsispręskite pagal savo patirtį ir pojūčius. Vis dėlto pateikiame svarbiausius veiksnius, į kuriuos reikėtų atsižvelgti renkantis keptuvę.

  • Ką paruošiu keptuvėje
    Jei planuojate kepti mėsą ar daržoves be riebalų, būtinai ieškokite titano arba aliuminio su nelimpančia danga. Remdamiesi savo patirtimi, rekomenduojame įsigyti vieną nepridegančią keptuvę sveikam maisto gaminimui be riebalų ir klasikinę keptuvę kepsniams.
  • Kaina
    Pradinė investicija į geros kokybės keptuvę gali atrodyti didelė, tačiau tikrai geriau iš pirmo karto nusipirkti kokybišką gaminį, kuris tarnaus daug ilgiau nei prastos kokybės gaminiai. Jei gerai paieškosite, tikrai rasite priimtiną kainos ir kokybės kompromisą.
  • Ko dar tikėtis iš keptuvės
    Reikia susimąstyti, kiek noriu rūpintis keptuve. Ar noriu ją plauti indaplovėje, ar neprieštarauju šveisti rankomis? Toliau sprendžiame pagal šeimos dydį, mažesniems namų ūkiams maisto ruošimui tiks iki 26 cm skersmens keptuvė, didesnės šeimos rinksis maždaug 30 cm skersmens keptuvę.
Greitai keptuvės
DUK
Dažniausiai užduodamas klausimas
Ar saugu naudoti nepridegančias keptuves?
Taip, tinkamai naudojamos jos yra saugios. Venkite perkaitinti aukštesnėje nei 260 °C temperatūroje.
Kurie patiekalai yra sveikiausi?
Jei ieškote keptuvės, kurioje nenorite galvoti apie pavojų sveikatai dėl paviršiaus pažeidimų, drąsiai rinkitės emalę, titaną, anglį, nerūdijantį plieną ar keramiką.
Kas yra be PFOA?
PFOA yra perfluoroktano rūgšties pavadinimas (ačiū Dievui, kad yra tokios santrumpos). Anksčiau ji buvo naudojama nepridegančių indų apdailos medžiagose ir įrodyta, kad turi neigiamą poveikį žmonių sveikatai. Todėl "PFOA free" - tai produktų, kurie neturi nieko bendro su šia rūgštimi, etiketė.
Kokia neprideganti indukcinė keptuvė?
Gamindami maistą ant indukcinės kaitlentės, rinkdamiesi indus turite atkreipti dėmesį į jų medžiagą. Įsitikinkite, kad pasirinktas modelis turi feromagnetinį pagrindą, kad būtų galima gaminti maistą indukciniu būdu.
Kaip prailginti nepridegančios keptuvės tarnavimo laiką?
Naudokite medinius arba silikoninius įrankius ir plaukite rankomis.
Ar galiu naudoti nepridegančią keptuvę ant indukcinės kaitlentės?
Taip, jei ant jo nurodyta, kad jis suderinamas su indukcija.
Kodėl ant nepridegančios keptuvės atsiranda įbrėžimų?
Dėl metalinių indų, netinkamo valymo ar laikymo.
Ar galima kepti ant nepridegančios keptuvės be riebalų?
Taip, paviršius nepridegantis, todėl galima kepti be riebalų.