Keptuvė - tai ne tik kokybiškas ir ilgaamžis indas, kuris tarnaus ilgus metus, bet ir bilietas į tikrų lauko gurmanų klubą. Pateikiame keletą svarbių rekomendacijų ir glaustų patarimų, kurie padės jums išsirinkti patikimus lauko reikmenis.
Kuo ugnies keptuvės skiriasi nuo įprastinių
Geriausios ugnies keptuvės pagal klientų atsiliepimus
Mūsų patarimas
Taip pat skaitykite
Ketaus keptuvių ilgaamžiškumo paslaptis
Nors ketaus keptuvės yra patvarios ir praktiškai nesunaikinamos, joms reikia šiek tiek priežiūros ir meilės, kad tarnautų ilgus metus...
Ugnies keptuvės: tipai ir naudojimo būdai
Ketaus keptuvės
- Jie puikiai palaiko temperatūrą ir yra tokie patvarūs, kad tinkamai prižiūrimi tarnaus visą gyvenimą.
- Juose galima ne tik kepti, bet ir kepti ar troškinti ir, žinoma, iš karto patiekti.
- Kiekvieną kartą naudojant jie natūraliai įgauna nelimpančią dangą.
- Jos nėra plaunamos, tik po kiekvieno naudojimo nušluostomos popieriniu rankšluosčiu, be to, jas reikia specialiai prižiūrėti - reguliariai tepti alyva.
- Jie paprastai būna sunkūs.
Plieninės ugnies keptuvės
- Jos šiek tiek lengvesnės už ketaus keptuves, todėl jas lengviau valdyti.
- Jos greitai įkaista ir greitai atvėsta, todėl idealiai tinka greitai ruošti paprastus patiekalus.
- Jei prieš naudodami juos pirmą kartą tinkamai išdeginsite, jų paviršius natūraliai taps nelipnus.
- Jie linkę į koroziją, todėl juos reikia kruopščiai valyti ir vėliau apdoroti alyva.
- Paprastai jos yra prieinamesnės nei ketaus keptuvės.
Nerūdijančio plieno keptuvės
- Jie atsparūs aukštai temperatūrai ir korozijai.
- Juos lengva valyti ir nereikalauja ypatingos priežiūros.
- Jie yra lengvi ir nebrangūs.
- Gamindami maistą turite naudoti daugiau riebalų, kad maistas nesudegtų.
- Jos nekaupia šilumos taip gerai kaip ketaus keptuvės. Tai reiškia, kad temperatūra keptuvėje gali būti mažiau stabili, o jei ji nepakankamai karšta, maistas dažnai sudega.
- Esant ekstremalioms temperatūroms, gali atsirasti deformacijų.
Ugnies keptuvės su kojelėmis
- Jie labiau panašūs į virdulius, bet taip pat naudojami kaip keptuvės.
- Dėl kojų jos yra stabilios, todėl sumažėja rizika, kad jų turinys gali apvirsti į ugnį.
- Paprastai jos turi rankeną, kad būtų lengviau nešiotis, ir dangtį, kuris padeda ilgiau išlaikyti karštą maistą.
- Jos paprastai būna sunkesnės nei keptuvės be kojelių.
- Tai viena iš brangesnių keptuvių.
Kurios keptuvės netinka ant ugnies
- Keptuvės su nepridegančiu paviršiumi - nesvarbu, ar tai būtų titanas, keramika, ar bet kuri kita neprideganti medžiaga, šie paviršiai nėra skirti gaminti maistą aukštoje temperatūroje ir tikrai nėra skirti sąlyčiui su tiesiogine ugnimi.
- Keptuvės su plastikiniais arba mediniais elementais - jie gali užsidegti arba išsilydyti nuo ugnies.
- Keptuvės plonomis sienelėmis - plonos sienelės dėl aukštos temperatūros gali lengvai deformuotis.
5 ypatybės, į kurias reikia atkreipti dėmesį renkantis keptuvę
- Medžiaga - apsvarstykite, kokius patiekalus gaminsite dažniausiai, ir pagal tai pasirinkite tinkamą medžiagą.
- Dydis - pagal žmonių, kuriems dažniausiai gaminsite maistą, skaičių. Atminkite, kad kuo mažesnė keptuvė, tuo ji bus lengvesnė.
- Tipas - ugnies keptuvės puikiai tinka mėsai ir žuviai ruošti, trumpai tariant, kepti ant grotelių. Ugnies wok arba kitos gilios keptuvės puikiai tinka didelių gabaritų patiekalams, troškiniams ir pan. gaminti.
- Rankena - nepamirškite, kad rankena taip pat turi būti pagaminta iš medžiagos, galinčios atlaikyti tiesioginę ugnį.
- Gauta iš - jei planuojate nešiotis keptuvę į žygius lauke, rinkitės mažiausio dydžio ir mažiausio svorio keptuvę. Jei maistą gaminsite tik namie sode, šie veiksniai jums gali būti nereikšmingi.
Keptuvės ugniai
Maisto gaminimo patarimai:
Niekada nedėkite šaltos keptuvės ant karštos ugnies. Ji gali įtrūkti. Saugiau naudoti jos laipsniškas šildymas.
Dėl keptuvės medžiagos kepimui galite naudoti riebalus arba ne.. Tačiau tiesa yra ta, kad ji ne tik nelimpa, bet ir suteikia maistui skonio.
Po kiekvieno naudojimo pan leiskite atvėsti ir išvalykite.. Jei medžiagos reikia, įtrinkite ją aliejumi.
O maisto gaminimo sauga gamtoje Tavo tėvai tikrai daug kartų tave mokė, tačiau, kad būtum saugus, mes prisijungiame prie jų ir rekomenduojame visada pasirinkti tinkamą vietą ugniai kurti ir nepalikti ugnies, kol ji vis dar dega.
Viršutinės ugnies keptuvės
Ugnies keptuvės "Petromax tai legendinės ketaus keptuvės, sukurtos specialiai kepimui ant atviros ugnies. Dėl tvirtos konstrukcijos ir gebėjimo tolygiai paskirstyti ir išlaikyti šilumą jos tapo mėgstamiausiu lauko entuziastų ir gurmanų įrankiu. Dėl tvirtos konstrukcijos ketaus keptuvė "Petromax" iš tiesų tarnauja ilgai, o visų mėgėjų ir profesionalių virėjų, turinčių šią lauko maisto gaminimo ikoną, teigimu, visi patiekalai iš jos taip pat yra daug skanesni.
Ugnies keptuvės "PetromaxDUK
Dažniausiai užduodamas klausimas
Kokia yra geriausia ugniakurų keptuvės medžiaga?
Aukštai temperatūrai atsparios medžiagos yra ketus, plienas arba nerūdijantis plienas. Nelimpančios keptuvės netinka.
Kaip pasirinkti tinkamo dydžio ugniakurą?
Keptuvės dydis priklauso nuo to, kiek žmonių ruošiate ir kokį maistą planuojate gaminti. Apskritai:
- 1-2 asmenims: pakanka 20-25 cm skersmens keptuvės.
- 3-4 asmenims: tinka 25-30 cm skersmens keptuvė.
- Didesnei grupei: Pasirinkite 30 cm ar didesnio skersmens keptuvę.
Ar galima naudoti bet kokį kurą po ugnies keptuve?
Dažniausiai naudojamas kuras yra mediena, medžio anglis arba briketai. Kai kurios keptuvės gali būti pritaikytos ir dujiniams degikliams, tačiau visada svarbu laikytis gamintojo nurodymų.
Kokia yra geriausia keptuvė kepsniams kepti ant ugnies?
Ketaus keptuvė puikiai tinka kepsniams kepti, nes joje galima palaikyti aukštą temperatūrą ir mėsą iškepti iki auksinės spalvos.
Kaip prižiūrėti ketaus keptuvę?
Po kiekvieno naudojimo išvalykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu arba kempine ir vandeniu. Nepalikite joje maisto likučių. Po valymo keptuvę patepkite plonu aliejaus sluoksniu ir kaitinkite, kol pradės rūkti. Taip atkursite apsauginį keptuvės sluoksnį.