Ketaus keptuvės yra pripažintos kulinarijos pasaulio čempionės, vertinamos dėl savo universalumo, geriausio šilumos išlaikymo ir neprilygstamo patvarumo. Šios tvirtos keptuvės virtuvėse naudojamos jau šimtmečius ir ne veltui.
Pagrindinis: Virtuvėje neapsieisite be geros keptuvės
Gera keptuvė yra būtinas įrankis kiekvienoje gerai įrengtoje virtuvėje. Tai universalus pagalbininkas, galintis iškepti sultingą kepsnį, virti skanų padažą ar net iškepti traškią duoną. Nesvarbu, ar esate patyręs virėjas, ar tik pradedate gaminti, tinkama keptuvė gali patobulinti jūsų kulinarinius kūrinius ir padaryti laiką virtuvėje malonesnį.
Tačiau turint tiek daug galimybių, nuo klasikinis ketus iš elegantiškas nerūdijantis plienas, išsirinkti tinkamą keptuvę gali būti sudėtinga. Štai kodėl mes esame čia, kad padėtume jums susigaudyti keptuvių pasaulyje ir palygintume tris populiarias medžiagas: ketaus, anglinis plienas ir nerūdijantis plienas. Kiekviena iš šių medžiagų turi privalumų ir trūkumų, dėl kurių jos tinka skirtingiems maisto gaminimo stiliams ir jūsų pageidavimams.
Šiame vadove sužinosite:
- kokiam maisto ruošimo būdui šios keptuvės geriausiai tinka
- priežiūros patarimai, kaip užtikrinti, kad keptuvė tarnautų kuo ilgiau
Mums aišku, kad jau žinote, jog geriausios keptuvės yra pagamintos iš plieno, ketaus arba nerūdijančio plieno.. Todėl aiškiai palyginome šias tris medžiagas, kad galėtumėte pasirinkti tinkamą keptuvę savo virtuvei ir maisto gaminimo stiliui.
Ketaus keptuvių privalumai ir trūkumai
- Jūs esate pradedantieji: Ketaus keptuvė yra puikus pradinis taškas naujiems virėjams dėl savo prieinamumo ir universalumo.
- Patinka kepsniai: Dėl puikios ketaus gebėjimo išlaikyti šilumą jis yra idealus pasirinkimas norint puikiai iškepti mėsą ir sukurti kepsniui reikalingą plutelę.
- Taip pat mėgstate lėtą maisto ruošimą: Litas puikiai tinka lėtai gaminamiems patiekalams, pavyzdžiui, troškiniams ar troškiniams.
- Ieškote kepimo pagalbininko: Dėl savo savybių ketus puikiai tinka kepimui - nuo kukurūzų duonos iki sausainių.
- Deginimas (prieskoniai): Prieš naudodami naują ketaus keptuvę, būtinai ją įkaitinkite. Tam keptuvę reikia padengti plonu aliejaus sluoksniu ir kaitinti, kol aliejus ims rūkti. Šis procesas sukurs natūralų nelipnų paviršių ir apsaugos keptuvę nuo rūdžių. Taip pat rekomenduojame reguliariai atlikti "priežiūros" degimus, kad keptuvė išlaikytų savo puikias savybes, kurios taip pat gerėja su kiekvienu naudojimu.
- Valymas: Venkite naudoti agresyvius muilus ar šiurkščias kempinėles, kurios gali pažeisti apsauginį riebalų sluoksnį. Vietoj to ketaus keptuvę valykite tik karštu vandeniu ir minkštu šepetėliu arba kempine. Jei reikia, naudokite nedidelį kiekį švelnaus indų ploviklio, bet visada kruopščiai išplaukite ir nusausinkite keptuvę. Po plovimo prireikus įtrinkite aliejumi. Niekada neplaukite ketaus keptuvės indaplovėje!
Geriausios ketaus keptuvės pagal mūsų klientų atsiliepimus
Ketaus keptuvės yra laikui nepavaldūs virtuvės reikmenys, kurie gali būti perduodami iš kartos į kartą. .Tinkamai prižiūrint ir retkarčiais deginant ketaus keptuvė gali tapti patikimiausiu ir universaliausiu virtuvės įrankiu.
Anglinis plienas yra patrauklus kompromisas tarp ketaus tvirtumo ir modernios nerūdijančio plieno išvaizdos. Derindami geriausias abiejų medžiagų savybes, galite plieninės keptuvės tampa vis populiaresnės tiek tarp namų virėjų, tiek tarp profesionalų.
Plieninių keptuvių privalumai ir trūkumai
- Ieškote kažko tarpinio: Anglinis plienas yra gera alternatyva tarp ketaus gebėjimo gerai išlaikyti šilumą ir greitos nerūdijančiojo plieno šiluminės reakcijos. Tai universalus pasirinkimas, galintis atlikti įvairias kulinarines užduotis.
- Ieškote pagalbininko maišant ir troškinant: Dėl natūraliai nelimpančio paviršiaus, šiek tiek mažesnio svorio ir greito įkaitimo anglinis plienas yra idealus partneris maišant kepinius ir kitus patiekalus, kuriems reikia aukštos temperatūros ir greito įkaitimo.
- Ruošiate maistą, kuris lengvai užsidega: Jei ieškote keptuvės, kuri kepdama kiaušinius ar žuvį nesukels jums problemų, gerai įkaitintas anglinis plienas gali būti geras pasirinkimas. Jos natūraliai nelimpančios savybės idealiai tinka subtiliems maisto produktams.
- Deginimas: Anglinis plienas iš pradžių apdorojamas panašiai kaip ir ketus. Padenkite keptuvę aliejumi ir kaitinkite, kol pradės rūkti, kad susidarytų apsauginis sluoksnis. Jei reikia, kaitinimą pakartokite, kad išlaikytumėte nelimpančias savybes ir išvengtumėte rūdijimo.
- Valymas: Venkite agresyvių valiklių ir šiurkščių kempinių. Paprastai pakanka švelnaus plovimo karštu vandeniu ir minkštu šepetėliu ar kempine. Po plovimo gerai išdžiovinkite keptuvę, kad ji nerūdytų. Anglinio plieno taip pat neplaukite indaplovėje.
Geriausios plieninės keptuvės pagal mūsų klientų atsiliepimus
Anglinio plieno keptuvės jie pasižymi unikaliu privalumų deriniu, todėl yra vertingas bet kurios virtuvės turtas. Jei ieškote lengvesnės ketaus alternatyvos, tinkamas pasirinkimas gali būti anglinis plienas.
Nerūdijančio plieno keptuvės yra šiuolaikinių virtuvės reikmenų įsikūnijimas, vertinamas dėl elegantiškos išvaizdos, lengvos priežiūros ir universalumo. Skirtingai nei ketaus ir anglinio plieno, jis nereaguoja, todėl bus tinkamas pasirinkimas tiems, kurie dažnai gamina maistą su rūgštiniais ingredientais.
Nerūdijančio plieno keptuvių privalumai ir trūkumai:
- Maisto gaminimas su rūgščiais maisto produktais: Jei dažnai gaminate maistą su rūgštiniais ingredientais, nerūdijantis plienas yra geriausias pasirinkimas, kad išvengtumėte nepageidaujamų reakcijų. Tai apima patiekalus su pomidorais, citrusiniais vaisiais ar actu.
- Padažo paruošimas: Nerūdijantis plienas idealiai tinka virti subtiliems padažams, nebijant, kad tai pakenks jų skoniui.
- Smulkūs baltymai: Tinkamai naudojant nerūdijantį plieną, nerūdijantis plienas gali būti puikus paviršius švelniems baltymams, pavyzdžiui, žuviai ar kiaušiniams, kepti. Iš anksto įkaitinta keptuvė ir šiek tiek aliejaus ar sviesto gali padėti išvengti prilipimo.
- Patyrę virėjai: Nerūdijantis plienas reikalauja daugiau dėmesio gaminant maistą. Tai puikus pasirinkimas patyrusiems virėjams, kurie gali gerai kontroliuoti temperatūrą ir išvengti prilipimo.
- Valymas: Nerūdijantį plieną lengva valyti. Daugumą keptuvių galima plauti indaplovėje, tačiau veiksmingas bus ir plovimas rankomis su karštu vandeniu ir indų plovimo skysčiu. Venkite naudoti šiurkščias kempines, kurios gali subraižyti paviršių.
- Įtrūkimų prevencija: Kad maistas nepriliptų, prieš dėdami aliejų ar sviestą į keptuvę, būtinai ją įkaitinkite. Daugeliui maisto ruošimo užduočių naudokite vidutinę kaitrą ir venkite perpildyti keptuvę. Jei maistas prilipo, apšlakstykite jį šlakeliu skysčio, kad atlaisvintumėte.
Geriausios nerūdijančio plieno keptuvės pagal mūsų klientų atsiliepimus
Nerūdijančio plieno keptuvės yra universalus ir nepretenzingas pasirinkimas bet kuriai virtuvei. Dėl lengvos priežiūros ir gebėjimo greitai įkaisti jos yra daugelio virėjų mėgstamas įrankis. Nors ruošiant maistą joms gali prireikti daugiau dėmesio, rezultatai paprastai būna to verti.
IV. Kaip pasirinkti tinkamą keptuvę
Geriau suprasdami ketaus, plieno ir nerūdijančiojo plieno keptuves, apibendrinsime jų privalumus ir trūkumus ir apsvarstysime, kaip išsirinkti jums tinkamą keptuvę.
- Kaip ir ką dažniausiai gaminate?
Jei dažnai kepate mėsą arba mėgstate lėtai ruošiamus patiekalus, ketaus keptuvė bus geriausias jūsų draugas. Maišant ir troškinant gali būti geras pasirinkimas anglinis plienas. O jei pomidorų ar kitokie rūgštūs padažai yra jūsų patiekalas, rinkitės nerūdijančio plieno keptuvę. - Koks jūsų biudžetas?
Aliumininės keptuvės paprastai yra pigiausios, po to seka anglinio plieno ir nerūdijančio plieno keptuvės. Apsvarstykite, kiek esate pasirengę investuoti į savo indus. - Kokio lygio priežiūrą norite skirti keptuvei?
Ketaus ir anglinio plieno keptuves reikia reguliariai deginti, kad jos išliktų nelimpančios ir nerūdytų. Jei pageidaujate mažiau reiklaus varianto, geriau rinktis nerūdijantį plieną.
- Pradedantiesiems: Pradėkite nuo universalios ir nebrangios ketaus keptuvės. Tai puikus būdas išmokti kepimo ir indų priežiūros pagrindų ir kartu mėgautis daugybe jų teikiamų privalumų.
- Mėgstantiems traškią plutelę: Jei mėgstate tobulai iškeptą kepsnį ar traškią vištienos odelę, ketaus keptuvė yra jūsų geriausias įrankis.
- Kepimo ir kepimo entuziastams: Lengvas anglinis plienas palengvina ingredientų išmetimą ir apvertimą.
Padažo meistrams: Nerūdijantis plienas idealiai tinka gardiems padažams gaminti nebijant nepageidaujamų reakcijų. - Tiems, kurie nori mažai priežiūros: Jei mėgstate lengvai valyti ir indų plovimas rankomis jums yra košmaras, nerūdijančio plieno keptuvė jums puikiai pasitarnaus.
Atminkite, kad renkantis tinkamą keptuvę nėra vieno universalaus atsakymo. Viskas priklauso nuo jūsų individualių poreikių ir pageidavimų. Apsvarstykite visus straipsnyje paminėtus veiksnius ir nebijokite eksperimentuoti su įvairiomis medžiagomis.kad rastumėte tinkamą keptuvę savo unikaliam maisto gaminimo stiliui.
Praktiški keptuvių priedai
V. Išvados.
Keptuvių pasaulis toks pat įvairus, kaip ir patiekalai, kuriuos jose ruošiate. Nesvarbu, ar pasirinksite nesenstanti ketaus tradicija,
Kiekviena medžiaga turi unikalių privalumų ir trūkumų. Ketaus ketaus gaminiai puikiai išlaiko šilumą ir yra nebrangūs, tačiau juos reikia deginti ir prižiūrėti, kad nerūdytų. Anglinis plienas yra lengvesnė alternatyva, jo paviršius lygesnis, tačiau jį taip pat reikia deginti ir jis reaguoja su rūgščiais maisto produktais. Nerūdijantį plieną lengva prižiūrėti ir jo paviršius nereaguoja, tačiau jis gali būti ne toks natūraliai nelipnus ir paprastai yra brangesnis.
Atsižvelkite į individualius poreikius, išbandykite įvairias medžiagas ir investuokite į kokybišką keptuvę, kuri ilgus metus taps patikimu jūsų draugu virtuvėje. Nesvarbu, ar kepate sultingą kepsnį, ruošiate skanų kepsnį, ar lėtai verdate švelnų padažą, tinkama keptuvė pagerins jūsų maisto gaminimo patirtį ir suteiks džiaugsmo kiekvienam patiekalui.